»Оболонь» - «Динамо» - 2:2. Труднощі початку сезону

»Оболонь» - «Динамо» - 2:2. Труднощі початку сезону

Новий сезон "Динамо" відкрило виїзним столичним дербі з "Оболонню". Після першого тайму завдяки влучним ударам Шевченка і Ярмоленка динамівці впевнено вели в рахунку, і, здавалося, що перемогу вже не впустять. Але "пивовари", зібравши волю в кулак, на останніх хвилинах все ж вирвали нічию, яка стала лише другою в історії протистояння команд у чемпіонаті України.

Минуло рівно два місяці після останнього матчу сезону 2009/2010, і ось уже стартував новий чемпіонат. Дебютний матч, відповідно до жеребу, команда Валерія Газзаева проводила на стадіоні "Оболонь Арена", розташованому у столичному районі, проти однойменної місцевої команди. Попередні сім матчів за участю команд у рамках чемпіонату завершувалися виключно перемогами "Динамо", особливих проблем не обіцяв і майбутній поєдинок.

Головний тренер "Динамо" Валерій Газзаев із перших хвилин довірився перевіреним минулим сезоном гравцям, тому стартовий склад виявився, у принципі, прогнозованим. Місце у воротах зайняв Бойко, покликаний замінити травмованого Шовковського, лінію захисту склали Данило Сильва, Михалик, Алмейда і Маграо, у центрі поля заправляли Єременко і Вукоєвич, із флангів атакували Шевченко і Ярмоленко, а Гармаш розмістився під Мілевським, якого було висунуто на вістря. Аргентинський новачок команди Бертольйо, всупереч очікуванням, залишився на лаві запасних.

Дебют матчу виявився за господарями. "Пивовари" нав’язали боротьбу супернику, застосовували пресинг по всьому периметру поля, організовували свої атаки, щоправда, до по-справжньому небезпечних моментів біля воріт "Динамо" справа не дійшла. Поступово "біло-сині" перехопили ініціативу, а ближче до завершення першої половини матчу вистрілили. Ударною вийшла двохвилинка, із 36-ої до 38-ї. Спочатку блискучий удар з-за меж штрафного майданчика вдався капітану команди Шевченку, а незабаром швидку атаку гарматним ударом із кількох метрів завершив Ярмоленко.

Перевага "Динамо" у два м’ячі здавалася достатньо комфортною перед другим таймом. Зі свистком арбітра динамівці не зупинялися на досягнутому, продовжуючи шукати щастя біля воріт "Оболоні". Господарі вистояли, а ближче до середини тайму змогли відіграти один м’яч. Захиталися нерви в Бойка, який до цього моменту надійно діяв у воротах "Динамо". Вийшовши на перехоплення за межі штрафного майданчика, Денис елементарно не поцілив по м’ячу, чим вмить скористався Олександр Мандзюк, який переправив м’яча вже до порожніх воріт.

Пропущений м’яч не збентежив гостей. Гра продовжувала проходити на половині поля "пивоварів". Активно діяв Шевченко - Андрій і навішував на партнерів, і бив по воротах, і прострілював із флангів, але м’яч наполегливо не хотів залітати до воріт Остапенка. Здавалося, що матч так і завершиться мінімальною перемогою "Динамо", але вже в компенсований час усе перекинулося з ніг на голову. Після подачі зі штрафного виникло сум’яття у штрафному майданчику "Динамо", м’яч опинився в ногах у того ж Мандзюка, який із розвороту спрямував м’яча до сітки.

До фінального свистка арбітра залишалося ще кілька хвилин. Динамівці кинулися виривати перемогу і мали можливість провести переможний гол, але захисники "Оболоні" самовіддано кидалися під удари опонентів і вберегли свої ворота від гола. Звичайно, нічия - не той результат, на який розраховували вболівальники нашої команди, але посипати голову попелом і передчасно шукати винуватих також не варто. Попереду в команди цілий сезон, безліч матчів, в яких, без сумніву, буде докладено максимум зусиль, щоб виправитися за прикру помилку у стартовому матчі.

ОБОЛОНЬ - ДИНАМО - 2:2 (0:2)

"Оболонь":
12.Остапенко, 77.Кутас, 32.Пластун (10.Кучеренко, 80), 7.Лозинський, 4.Сапай, 14.Слюсар, 15.Лупашко, 8.Сібіряков (21.А.Шевчук, 89), 27.Худзік, 25.Мазуренко - кап, 5.О.Мандзюк.

"Динамо": 71.Бойко, 2.Сильва (3.Бетао, 54), 5.Вукоєвич, 7.Шевченко - кап, 9.Ярмоленко, 10.Мілевський (36.Нінкович, 74), 17.Михалик, 19.Гармаш (37.Юссуф, 84), 21.Маграо, 23.Єременко, 44.Алмейда.

Голи: О.Мандзюк (60, 90 1) - Шевченко (36), Ярмоленко (38).

Інформаційний відділ ФК "Динамо" (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер