»Оболонь» – «Динамо» – 0:1. Три очки з Північної

»Оболонь» – «Динамо» – 0:1. Три очки з Північної

Третя поспіль перемога «Динамо» в чемпіонаті України. Три очки команді Юрія Сьоміна приніс влучний удар Ярмоленка в середині першого тайму.

На гру «Оболонь» вивів новий тренер – раніше призначений виконуючим обов’язки головного тренера Василь Рац за станом здоров’я поступився своєю посадою Сергію Конюшенку. Обнадіяна успіхом у минулому турі в матчі з «Ворсклою», команда північного району Києва, стадіон якої розташований на вулиці Північній, мала намір дати бій головній команді міста, і це в неї вийшло.

У порівнянні з грою тижневої давнини з «Олександрією», Юрій Сьомін вніс до стартового складу одну зміна. На правому фланзі півзахисту вийшов Шевченко, а трохи нижче, на позицію відсутнього Данило Сильви, «опустився» Гусєв. До речі, в нинішньому сезоні тренери частенько вдаються до такої ротації, особливо коли потрібно грати першим номером. Гусєв із партнером по півзахисту утворюють потужний атакуючий тандем, зміщуючи головні події на полі на свій фланг.

Незважаючи на перемогу й вагому територіальну перевагу, гра «Динамо» у звітній зустрічі була далека від бажаної. Моменти біля воріт Березовського створювалися в середньому раз на десять хвилин, а в перервах між цим гра велася неквапом. Можливо, причина тому втома футболістів після чотирьох насичених матчами місяців, чи нерівності футбольного поля. Як тільки динамівці вмикали швидкості, у діях з’являлася агресія, неминуче біля воріт «пивоварів» виникав небезпечний момент.

Єдиного м’яча, який став переможним, забив Ярмоленко. Андрій пробив із 25-ти метрів, м’яч у польоті зачепив Шендрика і залетів до протилежного від спочатку передбачуваного кута воріт. Березовський лише провів його поглядом, схопившись від безвиході за голову. Нічого не поробиш, у футболі таке буває. Як говориться в таких випадках, успіх посміхається найсильнішому. До честі воротаря «Оболоні», цього вечора він зіграв вище за будь-які похвали. Реальні моменти для взяття воріт мали Ідейє, Юссуф, Гусєв, Алієв, Шевченко, але у всіх епізодах Березовський грав блискуче. Аналогічно можна сказати і про його динамівського колегу, хоча небезпечних ударів по воротах Шовковського було за всю гру набагато менше.

Не спромігшись забити другого м’яча, номінальні гості «забезпечили» собі нервову кінцівку. Добре, що вдалося зберегти перемогу, а з нею ще як мінімум на тиждень першу позицію в турнірній таблиці. Тепер перемикаємо увагу на наступний поєдинок. У четвер в Англії «Динамо» необхідно перемагати «Сток Сіті», щоб зберегти шанс продовжити в наступному році виступи в Лізі Європи.

Он-лайн матчу

Фотогалерея матчу

ОБОЛОНЬ – ДИНАМО – 0:1 (0:1).

«Оболонь»:
22.Березовський, 18.Черемісін, 32.Пластун, 16.Шендрик, 5.Ільків, 8.Сибиряков – кап, 28.Турчанов, 3.Лупашко (39.Ковалець, 83), 19.Б.Баранець (21.Шевчук, 59), 6.Г.Баранець, 11.Панас (10.Мандзюк, 60).

«Динамо»: 1.Шовковський – кап, 3.Бетао, 5.Вукоєвич, 44.Алмейда, 37.Юссуф, 8.Алієв, 19.Гармаш, 9.Ярмоленко, 20.Гусєв, 7.Шевченко (77.Корреа, 68), 11.Ідейє (24.Аді, 90+2).

Гол: Ярмоленко (19).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер