Обидві динамівські команди вийшли до наступного етапу «Leo Cup» з першого місця

Обидві динамівські команди вийшли до наступного етапу «Leo Cup» з першого місця

У кожній з них представлене і київське «Динамо». «Leo Cup» проходить у два етапи: з 15-го по 18-те квітня та з 22-го по 25-те квітня.

Цими днями проходять змагання серед груп U9 і U11. Відзначимо, що до наступного етапу вийдуть по три найкращі команди з кожної групи (усього 12 команд, так званий «Золотий фінал»). Вони будуть поділені ще на чотири групи по три колективи в кожній, тож кожна команда проведе ще по два поєдинки. За їхніми підсумками ті, хто посяде перше місце у своїх тріо, сформують півфінальні пари та продовжать боротьбу за головний трофей. Що стосується решти чотирьох команд із кожної групи, вони розіграють місця з 13-го по 28-е у втішному «Срібному фіналі».

Здобувши три перемоги в перший ігровий день, молодші динамівці у п’ятницю провели ще три матчі. Підопічні Юрія Ястребінського та Сергія Журавльова з рахунком 5:0 перемогли FS Proffiball з Хмельницького, ФК «Вишгород» 1:0, та луцький «Клуб Лева» 4:2. Тож, набравши максимальну кількість очок, наша команда посіла підсумкове перше місце в турнірній таблиці та вийшла до наступного групового етапу. Завтра динамівці проведуть дві зустрічі – проти «Джуніора» (Вінниця), який став другим у групі «Г» та ужгородського «Зінадіна», який посів третє місце у групі «А». Початок матчів о 9.45 та 11.15 відповідно.

- Зверну увагу на важкі погодні умови - холодно, дощ, мокре поле, - зазначив після гри тренер «Динамо» U12 Юрій Ястребінський. - Крім того, ми грали на трав'яному газоні, це для нас незвично, оскільки ми в основному, тренуємося на штучному покритті. Тому не все виходило, плюс, хлопці вже трохи втомилися. Ми розуміли, що нижче третього місця вже не опустимося і в будь-якому випадку вийдемо до наступного етапу, тож відчувалося розслаблення і недооцінка суперника. Деяким хлопцям дав відпочити, а деяких, навпаки, підключав більше, словом, мала місце ротація. Звичайно, хотілося б більше змістовної гри, але це ж діти. Такі турніри одночасно і загартовують, і відбирають багато сил, але я розумію, що всі команди в однаковому становищі. Хто краще підготовлений, тому і буде легше.

Своєю командою я завжди задоволений, ми вчимося грати в футбол, рухаємося вперед. Головне - хороша, змістовна гра, це важливіше, ніж результат і перемога за будь-яку ціну. Деякі моменти були дуже хорошими, коли хлопці встигали, піднімали голову, контролювали м'яч, виходили на ударну позицію. Не завжди забивали, як, наприклад, в матчі з «Вишгородом», коли все вирішив один штрафний удар, хоча могли забити і з гри, але не виходило довести комбінації до ударів по воротах. Кілька небезпечних моментів було і у суперника, але надійно зіграли наші воротарі.

Велика вдячність керівництву «Динамо» за те, що ми беремо участь в цьому турнірі і батькам за підтримку. Тільки на таких змаганнях можливо професійно зростати. Чим більше у нас суперників, які представляють різні футбольні школи, тим цікавіше і тим сильнішими ми стаємо.

Що стосується «Динамо» U11, підопічні Сергія Бондара та Олександра Стужука зіграли сьогодні аж чотири матчі. Після перемоги та нічиї у четвер, у п’ятницю наша команда усі свої поєдинки виграла. Спочатку динамівці розібралися із львівською «Галичиною» 3:1, потім перемогли ужгородський «Зінадін» 2:0, виявилися сильнішими за «Дунай» (Ізмаїл) 3:1 та святкували перемогу над «Єврошпоном» зі Смиги 4:0. Тож старші динамівці стали першими у своїй групі та теж вийшли до наступного етапу, де продовжать боротьбу за головний трофей. У суботу наша команда зіграє з одеським «Чорноморцем», який посів друге місце у групі «Г», та «Шахтарем» (Нововолинськ), який став третім у групі «А». Початок матчів о 9.45 та 11.15 відповідно.

- Вийшло усе, що ми задумали, але було дуже складно через погодні умови: важке поле, холодно, дощ, - розповів наприкінці дня тренер «Динамо» U11 Олександр Стужук. - Це найбільша наша проблема. Що стосується гри, в цьому аспекті все добре, йдемо далі. Порадували новачки, яких ми взяли на перегляд з чернівецької «Буковини», вони зміцнили нашу команду. Будемо говорити з ними з приводу того, щоб вони в подальшому опинилися в «Динамо».

На турнірі є багато цікавих команд, з якими корисно зіграти. Наприклад, львівські «Карпати», донецький «Шахтар», який також взяв кілька хлопців на перегляд, непогані ужгородські колективи, київський «Локомотив». Не хочеться загадувати наперед, але поки що всі команди, які мали вийти до наступного етапу, це зробили. Названі клуби повинні зустрічатися в півфіналі і розігрувати призи.

Організатори турніру проводять прямі відеотрансляції матчів турніру у YouTube. Поєдинки другого ігрового дня вікової категорії U9 (футболісти 2012 р.н) ви можете переглянути за посиланням, а вікової категорії U11 (футболісти 2010 р.н) – тут.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер