«Об'єднаний турнір». «Зеніт» – «Динамо» (К) – 1:2

«Об'єднаний турнір». «Зеніт» – «Динамо» (К) – 1:2

На момент початку поєдинку вже завершився інший матч 2-го туру, в якому донецький «Шахтар» та московський «Спартак» розійшлися миром, тож у разі перемоги «Динамо» одноосібно виходило на перше місце в групі.

У порівнянні з матчем 1-го туру проти «Спартака», стартовий склад «біло-синіх» зазнав двох змін. Місце у воротах цього разу зайняв капітан команди Олександр Шовковський. Також не виявилося у старті лідера атак «біло-синіх» Андрія Ярмоленка, замість якого вийшов Андрій Цуріков.

Головний тренер «Зеніту» Лучано Спаллетті зробив три зміни у складі в порівнянні з матчем 1-го туру проти «Шахтаря». У воротах замість новачка Лодигіна грав Бабурін, Нету в захисті змінив Анюков, а заміною Широкова, який до Києва не прилетів, став Аршавін, для якого цей матч став дебютним після повернення до «Зеніта».

Ігрові аспекти

Команди розпочали зустріч дуже жваво, чому сприяло й пізній початок матчу, коли літня спека змінилася вечірньою прохолодою. Першу реальну нагоду відкрити рахунок у матчі мав Роман Безус, який завдав потужного удару з дальньої дистанції на 9-й хвилині. Бабурін на його постріл зреагував сейвом, витягнувши м'яча з-під поперечини.

Проте вже за три хвилини м'яч влетів у ворота пітерців. Олег Гусєв із кутового навісив точно на голову Денису Гармашу, який перебував у районі 11-метрової позначки й ударом головою поклав м'яча впритул із стійкою.

Забивши м'яч, динамівці продовжували гостро атакувати, проте й номінальні господарі поля в обороні не відсиджувалися. Пішла гра на зустрічних курсах, результатом якої став гол у відповідь «Зеніта». Аршавін завершив свій прорив лівим флангом, обігравши Віду та віддавши передачу в центр і трохи назад на Файзуліна, якого забули захисники «біло-синіх». Півзахиснику пітерців, хоч і з другої спроби, але все ж таки вдалося пробити досвідченого стража воріт «Динамо».

Гра тривала в доволі високому темпі за переваги команди Олега Блохіна. Однак голів у першому таймі глядачі більше не побачили. Зате цього разу вболівальники чекали на перерву з не меншим нетерпінням, аніж на сам матч. Адже на час антракту була анонсована презентація зіркових новачків «Динамо» – Джермейна Ленса та Дьємерсі Мбокані. Яке ж було здивування київських шанувальників футболу, коли окрім двох форвардів публіці представили ще одного новачка, 23-річного півзахисника національної збірної Марокко Юнеса Бельханда.

У перерві наставник «біло-синіх» провів чотири заміни, випустивши на поле Мехмеді, Кранчара, Дуду та Сидорчука. Спаллетті відповів на це двома змінами у складі, кинувши в бій Нету та Бухарова. Один із тих, хто вийшов на заміну, Мехмеді, незабаром отримав можливість забити гол, проте надто слабко пробив головою після навісу з правого флангу. Потім Адмір кілька разів ледь не вискочив віч-на-віч із воротарем «Зеніта».

І все ж таки старання швейцарця завершилися голом. На 82-й хвилині Кранчар чудовим за виконанням пасом урозріз вивів Дуду на ворота «Зеніта». Бразилець зблизився із Бабуріним, але не став бити сам, а віддав пас лівіше на Мехмеді, який із легкістю переправив м'яча в порожні ворота – 2:1 на користь «Динамо».

У час, що залишився до фінального свистка, «біло-сині» спокійно довели матч до перемоги, яка дозволила їм після 2-х турів закріпитися на першому місці.  

 

 

І

В

Н

П

М

О

1

«Динамо» Київ

2

2

0

0

3-1

6

2

«Шахтар»

2

1

1

0

1-0

4

3

«Спартак»

2

0

1

1

0-1

1

4

«Зеніт»

2

0

0

2

1-3

0

 

Ключовий момент

Момент, який вирішив результат усього поєдинку, створив Ніко Кранчар.

Саме його розумна передача розрізала оборону «Зеніту», знайшла Дуду, який у дотик переправив шкіряну сферу Мехмеді, дозволивши тому забити переможний гол у матчі.

Топ-персона

Відмінну гру провів правий захисник «Динамо» Данило Сильва. Бразилець не лише впевнено відіграв в обороні, а й постійно підключався до атак, додаючи тим самим напруги в захисті пітерців.

«Об'єднаний турнір»

30.06.2013. м. Київ. НСК «Олімпійський». 28,300 глядачів

«Зеніт» (Санкт-Петербург) – «Динамо» (Київ) – 1:2 (1:1)

«Зеніт»: Бабурін, Анюков (Нету, 46), Ломбертс, Губочан, Родич (Лукович, 83), Зирянов (к) (Бухаров, 46), Вітсель, Файзулін, Данні, Аршавін (Джорджевич, 69), Кержаков (Могілевець, 46).

«Динамо»: Шовковський (к), Данило Сильва, Хачеріді, Віда, Селін (Макаренко, 83), Гармаш (Вукоєвич, 69), Аруна (Сидорчук, 46), Гусєв (Дуду, 46), Безус (Кранчар, 46) , Цуріков (Буяльський, 68), Кравець (Мехмеді, 46).

Голи: Файзулін (20) – Гармаш (11, пас Гусєв), Мехмеді (82, пас Дуду).

Попередження: Файзулін (62), Родич (80).

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер