Нові положення з прицілом на майбутнє

Нові положення з прицілом на майбутнє

В навчальному залі дитячо-юнацької футбольної школи «Динамо» ім. Валерія Лобановського відбулася прес-конференція за участю Міністра України у справах сім'ї, молоді та спорту Юрія Павленка, в рамках якої було презентовано нове «Положення про дитячо-юнацьку спортивну школу».

Ухвалення постанови дасть можливість, перш за все, систематизувати організаційні підходи до функціонування дитячо-юнацьких спортивних шкіл та їх поділу за основними завданнями на певних етапах спортивного розвитку, враховуючи нові вимоги сучасної системи олімпійської підготовки.

Також Указом від 20 листопада 2008 року Міністр зобов'язав провести до кінця нинішнього року комплексне медичне обстеження і посилити контроль за станом здоров'я всіх вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Нововведення в державне положення необхідне для запобігання нещасних випадків під час тренувань і змагань.

Прокоментувати нові положення в законодавстві України і як вони позначаться на роботі ДЮФШ кореспондент Інформвідділу попросив директора ДЮФШ «Динамо» ім. Валерія Лобановського Анатолія Шепеля.

- Цю державну програму «Динамо» повністю підтримує. Причина проста – футбольний клуб «Динамо», включаючи дитячо-юнацьку футбольну школу, не може займатися масовістю. Під «масовістю» я маю на увазі розгалужену частину дітей, які хочуть займатися спортом. Ми ж займаємося конкретним напрямом, і без цієї програми у нас можуть виникнути певні труднощі.

- Наскільки ДЮФШ «Динамо» відповідає вищому рівню стандартів дитячо-юнацьких спортивних шкіл?

- Я гадаю, на сьогоднішній день ДЮФШ «Динамо» відповідає подвійному вищому рівню (посміхається). Клубна інфраструктура, підбір кадрів відповідає тим завданням, які поставлені перед нами. Відповідно до державної програми, є чіткий розподіл за рівнями. Нам же, окрім того, щоб досягти певного рівня, необхідно визначити рівень підготовки кожного окремо взятого футболіста і встановити його трансферну вартість.

- Відповідно до постанови Міністерства, кожна ДЮСШ має проводити для своїх підопічних комплексне медичне обстеження мінімум двічі на рік. З цим у ДЮФШ «Динамо» не виникне проблем?

- У нас з цим немає жодних проблем. Сам президент клубу Ігор Суркіс ратує, щоб вихованці клубу двічі на рік проходили медичне обстеження. Адже діти, які потрапляють до академічних груп, представляють певний інтерес для головної команди «Динамо». До того ж, вихованці клубу проходять не просту диспансеризацію, а в спеціалізованих медичних установах, де йде поглиблений аналіз усіх органів.

- Чому саме ДЮФШ «Динамо» було обрано для презентації нових державних положень, що стосуються ДЮСШ?

- Ми завжди раді співпраці з Міністерством у справах сім'ї, молоді та спорту. А стосовно того, що саме наша школа була обрана паном Міністром, є просте пояснення – на сьогодні футбольний клуб і ДЮФШ «Динамо» є стандартом націонал-патріотизму українського спорту.

Юрій Вишневський, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер