Микола Морозюк: «Це повноцінний дебют»

Микола Морозюк: «Це повноцінний дебют»

Омолодження складу «Динамо» триває. Черговим «поповненням» із другої команди став 20-річний півзахисник Микола Морозюк. Вийшовши на заміну у другому таймі матчу проти сімферопольської «Таврії», Микола дебютував у нинішньому сезоні в основній команді.

- Миколо, вітаємо тебе з першим матчем в основному складі. Що відчував, виходячи на заміну?

- Дуже приємно було виходити в такій грі. Певною мірою стало несподіванкою, коли Юрій Павлович запросив мене тренуватись із першою командою. Що ж говорити про відчуття, коли я стояв біля брівки поля...

- Цей матч був не першим для тебе у вищій лізі. Дебют відбувся в останньому турі минулого чемпіонату, коли «Динамо» обіграло «Арсенал». Чи можна порівняти ці два матчі за напругою?

- Ту гру ми відіграли дублюючим складом, тому повноцінним дебютом я його не вважаю. Та й напруги тоді не було – «Динамо» забезпечило собі перше місце в чемпіонаті. Інша річ – матч із «Таврією». Тут були і досвідчені партнери, і гідний суперник, і відчуття довіри з боку головного тренера.

- Вийшовши на заміну, ти кілька разів сміло брав на себе гру, пробивав із дальніх дистанцій. Такою була тренерська настанова чи переповнювало бажання відзначитись?

- Коли я виходив на заміну, Юрій Павлович порадив показати властиву мені гру. Кожен футболіст, дебютуючи в основному складі, намагається проявити себе з кращої сторони. Я з дитинства мріяв грати в «Динамо», і от, можна сказати, моя мрія здійснилась.

- Тренери залишились задоволені твоєю грою?

- Зі слів багатьох спеціалістів, мою гру оцінили позитивно. Після поєдинку весь тренерський штаб вітав мене з хорошою грою. Юрій Павлович сказав, що в найближчих іграх розраховує на мене. Що ж, старатимусь виправдати довіру тренера.

- Олег Гусєв у матчі з «Таврією» отримав важку травму – у нього розрив хрестоподібних зв'язок. Сподіваєшся під час його відсутності закріпитись у першій команді на рідній для себе позиції правого півзахисника?

- Можливо, хтось і був би задоволений тим, що прямий конкурент за місце в основному складі вибув на довгий термін через травму. Що стосується мене, то я дуже засмутився, довідавшись наскільки серйозна травма в Олега. Адже ніхто з футболістів не застрахований від подібного. Футбол – гра контактна, і від травми ніхто не застрахований. Хотів би побажати Олегу Гусєву швидкого одужання – він справді багато означає для команди.

- Як команда готується до кубкового поєдинку з донецьким «Металургом»?

- Учора у нас був вихідний, і лише сьогодні, зібравшись на базі, починаємо повноцінну підготовку.

- Юрій Сьомін під час зимових зборів перекваліфікував номінальних півзахисників Юссуфа і Михалика в центральних захисників. Якщо Юрій Павлович запропонує і тобі щось подібне, ти готовий змінити позицію ради того, щоб грати в «основі»?


- Звичайно! У сучасному футболі ціняться універсальні гравці, готові зіграти на будь-якій позиції. Я також готовий закритий будь-яку позицію, на яку вкаже тренер. Головне – грати в основному складі і добиватись із «Динамо» нових перемог.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер