Нарада з питань безпеки на НСК «Олімпійський» за участю представника УЄФА

Нарада з питань безпеки на НСК «Олімпійський» за участю представника УЄФА

Окрім керівників ФФУ, Міністерства молоді та спорту України, ФК «Динамо» (Київ), НСК «Олімпійський» та МВС країни, у нараді взяв участь директор департаменту з питань стадіонів та безпеки УЄФА Марк Тиммер.

Кожна із зазначених організацій виклала своє бачення обставин та причин інцидентів порушення правопорядку під час проведення футбольного матчу, а також – свої  пропозиції, як боротися з подібними негативними явищами в майбутньому.

Представник УЄФА проаналізував відеоматеріали, на яких зафіксовано інцидент, та звернув увагу на відсутність реакції збоку служби безпеки НСК, недостатній рівень підготовки стюардів, а  також відсутність необхідної координації між особами, які відповідають за безпеку на стадіоні та правоохоронцями.

Марк Тиммер запропонував українській стороні протягом двох тижнів передати до Європейського футбольного союзу пропозиції щодо реформування системи безпеки на стадіонах нашої країни. Нинішня, за його словами, безнадійно застаріла й не відповідає новій концепції безпеки Європейського союзу.

Модератор наради, виконавчий директор ФФУ Володимир Генінсон, підбиваючи підсумки, зауважив, що це «остання жовта картка» збоку УЄФА. У випадку нового рецидиву подібних порушень порядку українському футболу покажуть «червону». У підсумку, було прийнято рішення створити спільну комісію з представників усіх учасників наради, яка протягом 10 днів має внести конкретні пропозиції щодо кардинального виправлення ситуації.

www.ffu.org.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер