На стадіоні «Динамо» відбувся фінал Кубка Києва серед команд ВНЗ

На стадіоні «Динамо» відбувся фінал Кубка Києва серед команд ВНЗ

У ньому зустрілися дворазовий володар Кубка і його чинний тріумфатор, команда «Меркурій», що представляє Київський національний торговельно-економічний університет, з однієї сторони, а також збірна команда Київського університету імені Бориса Грінченка, яка вперше пробилася до кубкового фіналу, з іншої.

У погожий літній день центральна трибуна стадіону була вщерть заповнена вболівальниками, які перетворили матч на справжнє свято футболу. Завдяки цьому матч студентів видався яскравішим, і дивитися його було цікавіше, ніж багато матчів професійних команд.

 

Приблизно рівна кількість уболівальників представляла обидва вузи. Але трохи гучнішим на початку гри був фан-сектор збірної КУБГ. Можливо, саме тому на старті зустрічі команда КУБГ більше і активніше атакувала.

Однак перший гол у грі забила команда КНТЕУ-Меркурій. До взяття воріт призвело стандартне положення на 21-й хвилині. Після навісу зі штрафного з лівого флангу Микола Березовський ударом головою переграв голкіпера і таким чином відкрив рахунок у грі. Цей рахунок протримався до перерви, яка була не менш яскравою, ніж сам матч, завдяки виступам черлідингових команд обох вузів і не тільки.

Другий тайм утримував глядачів у напруженні практично до останніх хвилин, і студенти не вщухали ні на мить, підтримуючи свої команди та перекрикуючи навіть диктора матчу Олександра Липенка, який, звісно, працював з мікрофоном.

Напруга врешті згасла на 87-й хвилині, коли Максим Скрипник ударом у нижній кут приблизно з лінії штрафного після прострілу з лівого флангу забив другий м’яч у ворота КУБГ.

Фінальний свисток зафіксував рахунок 2:0, і це означало, що команда КНТЕУ-Меркурій захистила свій титул і втретє стала володарем Кубка міста Києва серед студентських команд вищих навчальних закладів.

Після завершення гри, як і належить фінальному поєдинку, відбулася церемонія нагородження переможців та призерів, яку проводили організатори (зокрема Футбольна асоціація студентів Києва) та почесні гості фіналу, серед яких і знаменитий гравець «Динамо» 80-х, Вадим Євтушенко.

З рук Вадима Анатолійовича персональні нагороди отримали найкращі гравці у складі обох команд – Олег Чоботар (КУБГ) та голкіпер переможців Дмитро Міхєєв (КНТЕУ).

Також пролунало багато слів подяки, в тому числі на адресу президента ФК «Динамо» (Київ) Ігоря Михайловича Суркіса, який вже давно всіляко підтримує розвиток студентського футболу.  

Copyright © 2016 FC Dynamo Kyiv

* фото В.Тимченко

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер