На НТБ «Динамо» стартував Перший Кубок Об’єднаних Сил (ФОТО, ВІДЕО)

На НТБ «Динамо» стартував Перший Кубок Об’єднаних Сил (ФОТО, ВІДЕО)

Турнір на КУБОК ОБ'ЄДНАНИХ СИЛ офіційно внесено до Єдиного календаря фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України на 2019 рік. Організатором та засновником КУБКУ ОБ'ЄДНАНИХ СИЛ, як і Чемпіонату, є Федерація Футболу учасників АТО під егідою Всеукраїнського Об’єднання учасників АТО «УКРАЇНЦІ-РАЗОМ!».

Учасниками першого Кубку є чотири найкращі команди учасників бойових дій від служб та відомств за результатами сезону 2018 року Єдиного Чемпіонату України з футболу серед команд Всеукраїнської Футбольної Ліги учасників АТО:

ФК "ПРЕЗИДЕНТСЬКИЙ ПОЛК" від Збройних Сил України;

ФК SB-TEAM ЦУ СБУ від Служби безпеки України;

ФК "ЯГУАР НГУ" від Національної гвардії України;

ФК "ПРИКОРДОННИК" ДПСУ від Державної прикордонної служби України.

У п’ятницю в супроводі військового оркестру відбулася урочиста церемонія відкриття турніру, на якій були присутні керівники: силових структур та відомств України, які беруть участь в операції об'єднаних сил, футбольного клубу "Динамо" (Київ), Федерації Футболу учасників АТО та Всеукраїнського об'єднання учасників АТО "УКРАЇНЦІ-РАЗОМ!".

Про важливість проведення подібних турнірів розповів голова правління ГС «Всеукраїнське Об'єднання учасників АТО «УКРАЇНЦІ-РАЗОМ!», президент Федерації Футболу учасників АТО Руслан Руденко:

«Наш чемпіонат триває вже п’ять років. Протягом чотирьох років в Україні тривала антитерористична операція, минулого року було введено Операцію об’єднаних сил. Спільно з побратимами ми прийняли рішення організувати Кубок об’єднаних сил. Як раз у квітні виповнюється рік відтоді, як було оголошено операцію об’єднаних сил. У першому турнірі під такою назвою візьмуть участь чотири найкращі команди з сектору безпеки та охорони за результатами минулого сезону.

Не якимись словами, а конкретними справами, без будь-якого піару, ми відчуваємо цю реальну допомогу від футбольного клубу «Динамо» вже протягом чотирьох років. Це велика допомога для наших захисників України, які це цінують, і які знають, хто реально допомагає. Зіграти на такому рівні, на таких якісних професійних полях, на легендарному стадіоні «Динамо» ім. Валерія Лобановського хлопцям, які мріяли про це з дитинства – це справжнє щастя! Тим паче, коли людина любить футбол, ця гра є найкращим видом спортивної реабілітації. За всі ці спільні зусилля, за допомогу ми дуже вдячні керівництву футбольного клубу «Динамо» Київ. Дякуємо за можливість проводити наші змагання на базі «Динамо» Київ і на стадіоні імені Валерія Лобановського. Сподіваємося, що так буде і надалі.

Оскільки ці змагання мають великий запит серед силових структур, серед учасників бойових дій, сектора безпеки і оборони, то насправді вони потрібні Україні. І в цій ситуації одразу видно, хто відстоює інтереси нашої країни. Дякуючи підтримці футбольного клубу «Динамо», ми бачимо, що це по-справжньому український клуб!»

У перший день турніру команди сперечались за вихід до фіналу. ФК "ЯГУАР НГУ" зустрівся з ФК "ПРИКОРДОННИК" у критому манежі, а ФК "ПРЕЗИДЕНТСЬКИЙ ПОЛК" та ФК SB-TEAM ЦУ СБУ зустрілися на іншому полі тренувальної бази.

У суботу відбудуться фінальні матчі за призові місця, зокрема головний матч за Кубок. Фінальний поєдинок розпочнеться об 11:00, а перед ним відбудеться гра за третє місце.

У прямому ефірі фінальний матч транслюватиметься на офіційному каналі «Динамо» в YouTube.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер