На благо «Динамо»: велика справа благородних людей

На благо «Динамо»: велика справа благородних людей

Сьогодні черговий термін для підбиття підсумків.

Підзвітний період, із 17.03.2012 до 16.03.2013, увібрав у себе всі заходи та змагання, що проводяться під егідою ІФЕФ, вшановуючи пам'ять про Валерія Васильовича Лобановського. Кожна подія широко висвітлювалося на офіційному сайті ІФЕФ та в інших ЗМІ, тим не менш, зараз час згадати про них та підбити підсумки виконаній роботі. Але про все по порядку.

Традиційними стали футбольні турніри ІФЕФ пам'яті Валерія Васильовича Лобановського в Донбасі. Вони багато в чому проходять завдяки ініціативі керівника філії офіційного фан-клубу «Динамо» Київ у Донецькій області, Костянтина Скибіна.

19 травня 2012

II турнір пам'яті В. В. Лобановського було присвячено 10-й річниці від дня смерті Валерія Васильовича та 85-річчю київського «Динамо», проходив у місті Дзержинську, Донецької області, на центральному стадіоні «Авангард», під девізами «Пам'ятаємо, любимо, шануємо» та «Футбол об'єднує».

Відвідав турнір і взяв безпосередню участь у його проведенні президент ІФЕФ, письменник та журналіст – Деві Аркадьєв. А мер Дзержинська Володимир Слєпцов завдав символічного удару по м'ячу, відкриваючи турнір. Красень Кубок цього разу дістався збірній уболівальників Динамо Київ із Донецької області.

Увечері того ж дня в клубі «Бродвей» відбулася творча зустріч Деві Аркадьева з шанувальниками футболу. На великому екрані були продемонстровані рідкісні відеоматеріали з особистого архіву Аркадьева про київське «Динамо» та Валерія Лобановського. Весь вечір радували глядачів піснями гості з Києва, відомий музичний продюсер Олег Некрасов та фіналіст всеукраїнського конкурсу «Євробачення» гурт «Нексі».

29 вересня 2012

29 вересня 2012, в місті Красний Лиман, на футбольному полі комплексу «Рив'єра», за підтримки фан-клубу «Динамо» Київ та філії динамівського фан-клубу в Донецькій області, пройшов III Турнір ІФЕФ пам'яті В. В. Лобановського. Цього разу на старт вийшли вже вісім команд вболівальників київського «Динамо» з міст шахтарського краю: Горлівка, Дзержинськ, Краматорськ, Красний Лиман.

Команда «Віват» Краматорськ, виграла головний приз турніру, друге місце у футболістів «Арсеналу» з Краматорська, третє посіли господарі турніру – команда «Рив'єра» Красний Лиман.

12 січня 2013

Турнір імені Валерія Васильовича Лобановського серед уболівальників «Динамо» Київ, які мешкають у Донбасі, знову було проведено в місті Дзержинську. 12 січня 2013 вшанувати пам'ять видатного футбольного тренера та чудової людини Валерія Васильовича Лобановського приїхали команди міст Горлівки, Дзержинська, Краматорська. Цього разу до них додалися команда з Харцизька та збірна Донбасу, складена з уболівальників Єнакієвого, Донецька та Луганська.

Неабияка боротьба розгорнулася за головний трофей змагання – великий позолочений Кубок, прикрашений емблемою Турніру з портретом Валерія Васильовича Лобановського.

За підсумками змагання переможцем стала команда з Харцизька. Срібні медалі цього разу дісталися представникам міста Горлівка. Бронза збірної уболівальників київського «Динамо» Донбасу. Четверте та п'яте місце посіли відповідно Краматорськ та Дзержинськ.

14 серпня 2012

Президент ІФЕФ, Деві Аркадьєв на відкритті X міжнародного турніру пам'яті В.В.Лобановского вручив вимпел ІФЕФ директору ЄВРО 2012 у Польщі Адаму Олковичу.

5 листопада 2012

На початку листопада в Києві відбувся IX міжнародний юнацький турнір, присвячений 69-й річниці визволення Києва, проведення якого здійснює адміністрація ДЮФШ імені Валерія Лобановського ФК «Динамо» Київ. Директор цієї школи, Анатолій Шепель, до слова, Почесний президент ІФЕФ, вручив тренеру бронзових призерів – своєму одноклубнику та одному з тренерів школи В.В. Кінашенку вимпел ІФЕФ, зі словами: «Валерію Васильовичу, навіть одне твоє ім'я та по-батькові зобов'язує тебе до певного результату...».

Деві Аркадьєв – президент ІФЕФ, який узяв участь у нагородженні, подарував найкращому бомбардиру турніру Артему Ярмоленку одну зі своїх книг із символічною назвою «Динамо», Київ. Відродження ...» та від душі побажав 14-річному форварду перевершити свого відомого однофамільця з основного складу в реальному відродженні головної команди клубу!

16 листопада 2012

Гала-вечір у кіно-концертному залі «Бінго» було присвячено святкуванню 85-річчя клубу-легенди – київського «Динамо». Цього разу прийшов час отримувати нагороди. Президент ІФЕФ, письменник та журналіст, один із літописців історії динамівського клубу – Деві Аркадьєв, отримав із рук президента ФК «Динамо» Київ, Ігоря Суркіса, медаль «За розвиток ДИНАМIВСЬКОГО Руху», а Почесний президент ІФЕФ, Світлана Лобановська, дочка Валерія Васильовича, була удостоєна нагороди від київської федерації футболу та теплих оплесків присутніх на ювілеї.

7 грудня 2012

7 грудня в конференц-залі стадіону «Динамо» ім. В. В. Лобановського відбувся захід, присвячений 85-й річниці ФК «Динамо» Київ. Його організатором став відомий журналіст та письменник, президент ІФЕФ, Деві Аркадьєв. Головною темою вечора були славетні періоди та імена історії «Динамо», а аудиторією – наймолодші динамівці з футбольної школи великої динамівської сім'ї.

Апогеєм свята стало нагородження та вручення подарунків. Деві Аркадьєв презентував юним динамівцям більше 60 екземплярів однієї зі своїх книг із символічною назвою «Динамо», Київ. Відродження ...».

Підбиваючи підсумок, необхідно зазначити, що за рік на офіційному сайті ІФЕФ було опубліковано понад 100 матеріалів про Валерія Васильовича Лобановського. В YOUTUBE – ІФЕФ-ТВ поповнився новими відеохроніками, рідкісними інтерв'ю Метра й новими фільмами про легендарного тренера та про київське «Динамо». Особливістю сайту є збори книг та відео Деві Аркадьева, які можна безкоштовно завантажити на свій комп'ютер. Заслуговують на увагу авторські публікації наших блогерів, які мешкають у різних країнах світу, але об'єднані любов'ю та повагою до Валерія Лобановського.

Збереження пам'яті про видатну людину та футбольного тренера Валерія Васильовича Лобановського обов'язок нинішнього покоління. І дуже добре, що багато людей є нашими однодумцями.

Дякуємо всім старим та новим друзям і партнерам за те, що весь цей час були з нами, і допомагали робити добру справу. Ми цінуємо ваш внесок! Слова подяки вам: Рахміль Суркіс, Григорій Суркіс, Ігор Суркіс, Анатолій Коньков, Олексій Семененко, Олег Задерновський, Сергій Михайленко, Олександр Попов, Ігор Данилов, Світлана Шекера, Олег Некрасов, Любомир Чермак, Анна Бєлкіна, Володимир Слєпцов, Костянтин Скибін.

Окрема подяка за працю колегам у керівництві ІФЕФ: президенту Деві Аркадьєва, почесним президентам – Світлані Лобановській, Олегу Базилевичу, Анатолію Шепелю, віце-президенту Віктору Каневському.

Олександр Ольшанецький – віце-президент, директор ІФЕФ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер