Молодіжна першість. «Ворскла» – «Динамо» – 4:0

Молодіжна першість. «Ворскла» – «Динамо» – 4:0

У матчі проти полтавської «Ворскли» молодіжній команді «Динамо» довелося грати своїми силами – з першої команди підопічним Володимира Мунтяна ніхто не допомагав. Поєдинок розпочався для гостей гірше не вигадаэш – уже на 10-й хвилині молодим динамівцям довелося відіграватися. Баранник отримав м’яча із середини поля і прицільно пробив. Кичак, здавалося, м’яча дістав, але той все одно зрадницьки закотився до сітки – 1:0.

Після гола «Ворскла» продовжувала нагнітати обстановку біля воріт суперника, дозволяючи динамівцям лише зрідка наближатися до власних володінь. Кичаку довелося немало попрацювати, щоб залишити свої ворота в недоторканості після штрафних, кутових і просто небезпечних ударів у виконанні Баранника, Кунєва і Момота. До активу же динамівців можна хіба що занести непогану комбінацію за участю Бельгазуані і Панфілова, але завершальний навіс Калініченка до адресата не дійшов. А ось господарі на останній хвилині тайму забили гол «у роздягальню». Пердута справа навісив у центр на Кунєва, і Роман головою блискуче замкнув передачу партнера – 2:0.

Після перерви полтавчани трохи заспокоїлися, але продовжували контролювати м’яча. Перевершуючи динамівців у віці, господарі вигравали майже всі єдиноборства, що й зумовило остаточний результат. У середині другого тайму господарі знову підібралися до воріт киян: Вовкодав подав зліва до воротарського майданчика, а Тимченко вміло спрямував м’яча повз Кичака, остаточно вбивши інтригу – 3:0. Незабаром Тимченко міг відзначитися ще раз, але динамівський воротар зреагував на удар.

Тим часом гості відповіли небезпечною контратакою – Швидкий пройшов із м’ячем півполя, увійшов до штрафного майданчика, цілився в дальній кут, але зовсім трохи схибив. А завершальна крапка залишилася все ж за господарями. Її поставив Козлов, який вдало замкнув головою передачу партнера, – 4:0.

Володимир Мунтян, старший тренер молодіжної команди «Динамо»:


- Вас дивує результат? Так «Ворскла» ж грала із дитячим садком. У хлопців різниця у віці три роки, тоді як велике значення має навіть один. Звичайно, хлопці розгубилися. Хлопцями я сьогодні незадоволений, багато чого не склалося. У нас є хороший матеріал, просто потрібно з ним працювати. Із часом усе прийде, а зараз їм, звичайно, важко без допомоги гравців основного складу. Хлопці мають перебувати поряд із досвідченішими футболістами, тоді вони швидше будуть вчитися. Звичайно, всі вони помиляються, переймаються, а це шкодить психологічно. Із хлопцями з першої команди вони грають по-іншому. Чому не було Гіоане та Кравця? Вони задіяні в першій команді, як і інші футболісти, які могли б нам допомогти. Хоча б по одному з них до кожної лінії – і гра склалася б зовсім по-іншому. Чому в першому таймі не замінив Лапушенка? Не хотів різко вносити зміни, потрібно було дограти перший тайм. А проколи були очевидні, навіть незважаючи на те, що він на рік старший за інших хлопців. Коли вони почнуть міркувати на полі, все налагодиться, я в це вірю. Футбольне мислення в них уже починає проявлятися. Окремо вони всі талановиті футболісти, але є й недоліки, над якими ми працюємо. Потрібно мати терпіння і шукати потрібний підхід, щоб це відбувалося швидше.

Євген Мирослин, півзахисник молодіжної команди «Динамо»:

- Входити до гри впродовж першого тайму було важко, адже до того моменту ми вже програвали. У принципі, я не хвилювався, все було гаразд, просто хотів виправдати довіру тренера, адже мій дебют проти «Металіста» вийшов не дуже хорошим. Володимир Федорович сказав потримати м’яча, не поспішати, все ж таки ми грали проти старших хлопців, які були сильніші нас фізично, також міркувати на полі, щоб переграти їх за рахунок мислення. Але сталося так, що суперник закидав м’яча, біг уперед і вигравав єдиноборства. Нічого, в наступних матчах усе буде гаразд. Будемо працювати, адже ми ще молоді і не можемо відразу почати перемагати. Потрібно від чогось відштовхуватися.

Антон Котляр, нападник молодіжної команди «Динамо»:

- Сьогодні гра нам давалася важкувато, все ж таки протистояли дорослішим хлопцям. Відчувалося, що вони сильніші. Самі ми ще лише вчимося і робимо перші кроки в дорослому футболі. Коли я виходив на заміну, тренер попросив зосередитися на флангових передачах і проходах.

Молодіжна першість. 6 тур

«Ворскла» – «Динамо» – 4:0 (2:0).

«Динамо»:
Кичак, Акубардія, Балан, Братков, Лапушенко (Боровик, 46), Трубочкін, Буяльський (Скакун, 64), Єфремов (Мирослин, 34), Бельгазуані (Фароян, 75), Панфілов (Швидкий, 58), Калініченко (Котляр, 46).

«Ворскла»: Казаков, Тарганчук, Ткачук (Ільчиш, 70), Пєсков, Вовкодав, Момот, Пердута (Козлов, 75), Бацула (Кравченко, 61), Чичиков (Тимченко, 46), Кунєв (Василенко, 75), Баранник (Дулуб, 56).

Голи: Баранник (9), Кунєв (43), Тимченко (67), Козлов (87).

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер