Молодіжна першість. «Волинь» – «Динамо» – 3:1

Молодіжна першість. «Волинь» – «Динамо» – 3:1

Луцька «Волинь» приймала молодіжну команду «Динамо» на стадіоні «Підшипник», який розташований на околиці міста. Здобувати перемогу в цьому матчі наша команда мала своїми силами. З основного складу підкріплення не надійшло, тому на поле вийшли лише хлопці 1992-го і 1993-го років народження.

Із перших хвилин лучани на правах господарів узяли ініціативу до своїх рук. Лише під кінець перших десяти хвилин динамівці створили перший небезпечний момент – Буяльський заробив перспективний штрафний по центру воріт, Долгий пробив добре, але трохи вище. А ось господарі відповіли більш результативно – в ході атаки м’яч було доставлено до штрафного майданчика, динамівські захисники його вибили, але зробили це прямо на Жука, який із правого кута штрафного майданчика не залишив шансів Тимофеєву. Господарі продовжували атакувати, розігрували хороші комбінації, і нашим футболістам необхідно було добряче попрацювати, аби не дати їм подвоїти перевагу. У виконанні нашої команди запам’ятався хіба що хороший прохід по флангу Швидкого, який обіграв захисника,, а ось навіс Артема виявився безадресним. Замість цього забила «Волинь». Отримавши пас із флангу до центру штрафного майданчика, дубль оформив Жук. Усе, на що виявилися здатні динамівці, - завдати ледь не першого удару по воротах лучан за хвилину до свистка на перерву у виконанні Єфремова.

У другому таймі «Волинь» почала з новими силами штурмувати ворота Тимофеєва. Але, стримавши стартовий натиск, динамівці самі перейшли до атаки, і з першої ж спроби Швидкий, який грав на позиції центрального нападника, пробив Ндойє – 1:2. Втім, недовго раділи вболівальники «Динамо» – вже за чотири хвилини знову довелося капітулювати Тимофеєву. Сташевський, який вийшов на заміну, перебуваючи праворуч від воріт, спрямував м’яч прямо в дальній кут. Щось подібне міг повторити і його партнер, але врятував Лапушенко, який в останню мить вибив м’яча. Самі динамівці втратили реальний момент, коли Сташевський необережно обійшовся з Єфремовим поблизу штрафного майданчика, але м’яч зі стандарту поцілив у стінку. Чи то динамівці додали, чи то «Волинь» розслабилася, але в останні хвилини співвідношення сил на полі вирівнялося. Втім, на результаті матчу це вже не позначилося.

Володимир Мунтян, старший тренер молодіжної команди «Динамо»:


- Кожна гра – це нерви. Звичайно, хлопцям нелегко грати з дорослими суперниками, але річ не в цьому. Я їх привчаю, що футбол без помилок не буває, але щоб така кількість...Так не має бути. Можливо, це можна пояснити хвилюванням, але, мені здається, є присутньою і переоцінка своїх здібностей. Я їм сказав переглянути свої можливості, тому що кожен із хлопців вважає себе зформованим футболістом. Я кажу, що в «Динамо» перед гравцями набагато серйозніші вимоги, ніж в інших командах. Має бути присутнім почуття патріотизму. Ставлю їм у приклад гру першої команди в Амстердамі – яка самовіддача! А що вже казати про молодих хлопців, у яких має бути бажання, аж занадто! Звичайно, має бути позитивний результат, і я з цього приводу дуже переймаюся, адже опускаємося в турнірній таблиці все нижче і нижче.

Сьогодні, якби не припустилися помилок, могли зіграти нормально. Причому в рівній мірі мали місце помилки і польових гравців, і воротаря. Плюс нам ніхто не допомагав із першої команди. Ви ж не порівнюйте досвідчених Бутеніна чи Герасим’юка з нашими хлопцями, які молодші на п’ять, а то й більше років. Якби мої підопічні грали зі своїм віком, проблем би не було жодних! Недаремно ж вони добре виступають у збірній. Головне – навчити їх правильно грати, а характер із часом виховається. Гадаю, за кілька років хто-небудь із них з’явиться в основному складі. Чому в основі лондонського «Арсеналу» можуть грати 18-річні хлопці, а в нас ні? Значить, потрібно переглянути своє ставлення до тренувального процесу і поступово ставати професіоналами.

Артем Швидкий, нападник молодіжної команди «Динамо»:

- Прикро програвати, особливо враховуючи те, що з цією командою можна грати на рівних, у нас були суперники й сильніші. Що стосується мого забитого м’яча, він став результатом награної комбінації. Валентин Белькевич навчає, щоб під час подачі я перший вискакував у район ближньої стійки й завершував атаку. У першому таймі ми справді мало били по воротах, оскільки досвідчені суперники не давали можливості це робити. А після перерви на заміну вийшли молоді хлопці, і нам стало трохи легше, почали нормально грати.

Олександр Гарбар, захисник молодіжної команди «Динамо»:

- Гра була важкою, та й різниця у віці з суперниками також має більше значення в грі. У футболістів «Волині» більше досвіду, ми ж у нинішньому складі граємо лише перший рік. У нас було й бажання, й інші компоненти, але ви самі бачите, що це не допомогло. Коли пропускали м’ячі, помилялися всі, в тому числі й я. На тренуваннях і в кожній грі викладаємося за повною програмою, і поступово додаємо. Будемо працювати надалі.

Молодіжна першість. 14 тур

«Волинь» – «Динамо» – 3:1 (2:0).

«Волинь»:
Ндойє, Карасюк, Циркуненко, Приндета, Бута (Максимюк, 46), Жук (Микитюк, 84), Бутенін (Женюх, 60), Герасим’юк (Марковець, 46), Няга (Сташевський, 46), Бабир (Проневич, 55), Подригуля.

«Динамо»: Тимофеєв, Акубардія, Братков, Лапушенко, Трубочкін, Боровик (Панфілов, 61), Гарбар (Пивовар, 73), Єфремов (Скакун, 83), Долгий (Мирослин, 66), Буяльський, Швидкий.

Голи:
Жук (12, 40), Сташевский (53) – Швидкий (51).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер