Молодіжна першість. «Оболонь» – «Динамо» – 2:1

Молодіжна першість. «Оболонь» – «Динамо» – 2:1

В першому турі нового чемпіонату жереб звів у київському дербі динамівців із «Оболонню». Матчі молодіжних складів традиційно складаються для нашої команди нелегко, а перший тим паче. Не був позбавлений драматизму і звітний поєдинок.

Побачивши стартові склади, можна було відразу і не дізнатися, яка саме з команд динамівська. В основі «Оболоні» вийшли на поле ще в нещодавньому минулому динамівці Рибка, Сокуренко і Прилєпов, а в другому таймі з’явилися Коваленко і Шкаврон.

Почали команди активно, із перших хвилин задавши високий темп. Щоправда, вся боротьба розгорталася в основному в центрі поля. Але ось динамівські захисники не встежили за Котенком, який вийшов віч-на-віч із Кичаком і завдав удару. Артем пропустив м’яча під собою, і коли здавалося, що голу не уникнути, підстрахував Лапушенко, в падінні вибивши сферу на кутовий. Не залишилися в боргу і гості. Штрафний удар у безпосередній близькості від воріт «пивоварів» взявся виконувати Калитвинцев, і зробив це блискуче, але на не меншу похвалу заслужив Рибка, у стрибку витягнувши м’яча з-під поперечини.

Проблеми виникли ближче до завершення тайму, коли помилилася динамівська оборона, практично повністю складена із хлопців 1993-го р.н., за винятком Лапушенка, який на рік старший. Котенко справа віддав передачу до штрафного майданчика на Бондаренка, і Олександр, застосувавши кілька хитрощів, відправив м’яча до воріт - 0:1. Справедливості заради відзначимо, що в більшості інших епізодів новоспечені чемпіони ДЮФЛ зіграли надійно.

Після перерви гра тривала у високому темпі, а до середини тайму суперники активізувалися ще більше. Котенко дуже небезпечно пробив головою - Кичак вибив м’яча на кутовий. Але й гості виглядали дуже непогано. Швидкий виходив віч-на-віч, але суперник встиг його наздогнати і вибити м’яча. Все ж, динамівці не заспокоювалися, і, нарешті, Швидкий добре скинув м’яча головою на Рябушка, Віталій увірвався до штрафного майданчика і від душі приклався до м’яча - 1:1. Майже відразу він міг і вивести свою команду вперед, але воротар кінчиками пальців перевів м’яча на кутовий.

Здавалося, успіх уже близько. Хороший удар вийшов у Лапушенка, але в руки воротарю, значно вище пробив Теміле, був момент у Швидкого… Але, як завжди буває в подібних ситуаціях, спрацювало відоме футбольне правило. На 90-й хвилині суперники організували атаку, в завершенні якої м’яч поцілив у стійку, але відскочив прямо до Сіліча, який і добив його в сітку. 1:2 - не найвдаліший старт сезону.

Володимир Мунтян, старший тренер молодіжної команди «Динамо»:

- Очевидно, мотивація у футболістів «Оболоні» вища, ніж у наших хлопців. В їхньому складі грала половина динамівців, звичайно, вони хочуть багато чого довести, і правильно роблять. Але, зрештою, я задоволений грою, особливо другим таймом. Не можна не враховувати, наскільки молоді хлопці грали в нашому складі, в першому таймі їм доводилося протистояти набагато досвідченішим футболістам. Але в таких іграх вони якраз і дорослішають. Як спрацювалися з Белькевичем? Легко і просто (посміхається).

Віталій Рябушко, півзахисник молодіжної команди «Динамо»:

- В мене змішані почуття. З одного боку, радий, що вдалося забити м’яча, але з іншого - команда програла. Відразу після гола був ще один дуже непоганий момент. Швидкий просив пас, а я хотів прибрати м’яча під себе, і вже потім відкотити йому. Потрібно було бити з лівої, все ж таки «робоча» нога. Але, гадаю, у психологічному плані ця поразка на нас не вплине. Хоча, безумовно, в першому матчі сезону хотілося здобути перемогу, адже вдалий старт має велике значення.

Антон Долгий, півзахисник молодіжної команди «Динамо»:

- До нас до команди прийшли нові хлопці, ми не зігралися ще, але з часом будемо розуміти один одного краще, з ними не так уже складно взаємодіяти. Як для першої гри, вважаю, ми виглядали непогано, особливо добре грали у другому таймі, що відзначив і тренер. Будемо намагатися прогресувати, і надалі покращувати свою гру. Не забувайте, що ми грали проти дорослих хлопців, можливо, просто не вистачило енергії і сил.

Артем Кичак, воротар молодіжної команди «Динамо»:

- Можливо, сьогодні свою роль зіграв чинник першої гри в сезоні. Крім того, в нашому складі грало багато молодих хлопців, які лише роблять перші кроки в дорослому футболі після дитячого, а це важко. Але нічого, поступово будуть адаптуватися, головне підказувати їм і спрямовувати до потрібного русла. Гадаю, тренери зроблять для цього все можливе. Плюс вплинула дуже спекотна погода, можливо, все це в комплексі і призвело до подібного результату. Коли «Оболонь» забивала другий гол, м’яч спочатку поцілив у стійку, але суперник вдало зіграв на добиванні. Радує, що ми непогано грали, особливо після перерви, але сьогодні, справді, спрацювало відоме футбольне правило.

Молодіжна першість. 1-й тур

«Оболонь» – «Динамо» – 2:1 (1:0).

«Оболонь»:
Рибка (Березовський, 62), Сокуренко, Карамушка (Шкаврон, 46), Прилєпов, Путраш (Майданевич, 67), Толстяк (Зарічнюк, 46), Сіліч, Котенко, Заваров (Месхія, 46), А.Шевчук (Поспєлов, 66), Бондаренко (Коваленко, 82).

«Динамо»: Кичак, Лапушенко, Балан (Лещенко, 44), Трубочкін, Братков, Калитвинцев, Гарбар (Буяльський, 46), Осадчий (Швидкий, 54), Стретович (Рябушко, 52), Теміле, Долгий.

Голи: Бондаренко (35), Сіліч (90+1) – Рябушко (77).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер