Молодіжна першість. «Металург» З – «Динамо» – 1:2

Після поразки від «Шахтаря» в минулому турі, молодіжна команда «Динамо» прагнула реабілітуватися. Це вдалося зробити в матчі із запорізьким «Металургом». Відзначимо, що гра розпочалася з несподіванки. Замість Романа Загладька, прізвище якого була зазначена у стартовому протоколі, місце у воротах зайняв Анатолій Тимофеєв. Як з’ясувалося, на передматчевій розминці у Романа виникли проблеми з коліном.

З перших хвилин команди прагнули швидко переходити до атаки, але на підступах до штрафного майданчика захисники обох суперників були дуже уважними й діяли узгоджено. Лише одного разу Моісеєнко вдалося пройти крізь динамівські редути й завдати удару, але неточно.

Ближче до середини тайму «Металург» на правах господарів на певний час заволодів ініціативою, але Козлов і Логінов самовіддано кидалися під удари і перехоплювали м’яча. Незабаром гості змінили хід подій. Коркішко навісив справа, Білала пробивав головою – повз воріт. А незабаром перспективну атаку організували Коркішко і Кравченко – перший подачею зі штрафного перевів м’яча справа наліво, де його прийняв Сергій, чию передачу знову головою замикав Білала, і знову з тим же успіхом. Те, що не вдалося Роланду, за п’ять хвилин до свистка на перерву зробив Денис Гармаш. Отримавши пас від Коркішка, Денис був точним – 0:1.

Другий тайм розпочався для «Динамо» з неприємності: запорожці в особі Білого подали штрафний, один із його партнерів продовжив політ м’яча, а на протилежній стійці на нього чекав ніким не прикритий Протасевич, який кількома хвилинами раніше вийшов на заміну – 1:1.

Після пропущеного м’яча гості активізувалися. Коркішко добре закидав на Дудченко, але того випередив захисник. Неточно пробив і Кравченко. А з третьої спроби вдалося відзначитися звично активному Коркішку, який уміло скористався тим, що господарі не розібралися в своєму штрафному майданчику.

Тепер настала черга «Металурга» йти вперед, але з подачами Ягмуряна і прострілами Білого справлялися захисники і воротар. Зрівняти рахунок зі стандарту перед штрафним майданчиком міг Задоя, але влучив у стінку. А хвилиною пізніше він був вилучений за брутальну гру проти Макаренко. Ще один штрафний у безпосередній близькості від динамівських воріт був виконаний аналогічно. У результаті – мінімальна перемога «Динамо» 1:2.

Володимир МУНТЯН, старший тренер молодіжної команди «Динамо»:

- Після гри з «Шахтарем» вдалося реабілітуватися тільки в тому, що стосується результату. Але, безумовно, грати потрібно краще, адже є перевага, потрібно тільки реалізувати моменти. Інколи сам не можу розібратися, що з хлопцями відбувається. Важливо, що нам вдалося забити до перерви, гол додав упевненості. Наприкінці матчу не варто було ризикувати, адже ми були в більшості, а будь-яка помилка могла призвести до нічийного результату. Що стосується Загладька, сьогодні він мав грати у стартовому складі, але на передматчевій розминці у нього щось сталося з коліном. Сьогодні після перерви перший матч зіграв Прилєпов, помітно, що свої ігрові кондиції він трохи втратив, на полі втрачав позицію. Але старався і грав до тих пір, поки сам не попросив заміну. З приводу Дудченка... Йому бажано грати серед дорослих.

Олексій ПРИЛЄПОВ, півзахисник молодіжної команди «Динамо»:

- Відчував, що мені ще було важко, оскільки це моя перша гра після тримісячної відсутності на полі. Сьогодні була присутня інтрига – і ми забили, і суперник, моментів були багато в обох команд. Нам казали, що гра буде принциповою. Після поразки від «Шахтаря» потрібно було перемогти, щоб реабілітуватися в очах уболівальників. Позначався клас нашої команди. У нас було величезне бажання забити, і наприкінці першого тайму це вдалося зробити. У другому таймі суперник пожвавився, запорожцям вдалося відзначитися, але після перерви нам було вже легше, особливо, коли забили другий м’яч. Що стосується моєї гри, я мав діяти просто, але хотів віддавати м’яча своїм футболістам, багато чого не виходило. Гадаю, ще кілька ігор, і всі якості, які я втратив, обов’язково до мене повернуться.

Тарас ПІНЧУК, захисник молодіжної команди «Динамо»:

- Нам не вдалася гра з «Шахтарем», щось тоді не склалося, можливо, просто перегоріли. Тому на матч із «Металургом» налаштовувалися дуже серйозно, тим паче, знали, що вони напередодні на виїзді обіграли «Чорноморець». Отже гра обіцяла бути важкою. Установку тренера хлопці виконали, просто не вдалося забити. Після вилучення ми трохи розслабилися, за що могли бути покарані. Можливо, ми просто перенервували, оскільки ця перемога була для нас справді дуже важливою.

Молодіжна першість. 15 тур

«Металург» З – «Динамо» – 1:2 (0:1).

«Металург» З:
Кудіков, Лобанов, Нестеров, Воробей (Цуріков, 75), Голенков (Протасевич, 46), Задоя, Сидорчук, Рудика (Ягмурян, 46), Кривий, Білий (Бондаренко, 83), Моісеєнко (Кучинський, 55).

«Динамо»: Тимофеєв, Менжега (Сухоцький, 80), Козлов, Пінчук, Прилєпов (Сокуренко, 68), Коркішко (Прокипчук, 85), Гармаш (Боровець, 87), Білала (Макаренко, 60), Кравченко, Логінов, Дудченко (Теміле, 58).

Голи: Протасевич (48) – Гармаш (38), Коркішко (57).

Вилучені: Кудіков (54), Задоя (85).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер