Молодіжна першість. «Металург» З – «Динамо» – 1:1

Молодіжна першість. «Металург» З – «Динамо» – 1:1

У день матчу молодіжних команд «Металурга» та «Динамо» погода не радувала. У Запоріжжі весь ранок ішов дощ, тому гру зі стадіону «Титан» було вирішено перенести на базу господарів. Але ледь поєдинок встигнув розпочатися, як дощ, немов по чаклунству, закінчився, і виглянуло сонце.

Для нашої команди гра обіцяла бути непростою, адже їхні суперники були в середньому на кілька років старші. Вперше після травми вийшов на поле Калитвинцев. Своє повернення Владислав відзначив забитим м’ячем. А перші хвилини минули в розвідувальному ключі, хоча з часом господарі заволоділи ініціативою. Удар Глушка після розіграшу кутового Бойку довелося ліквідовувати ціною невеликого ушкодження. Не менш гостро було біля воріт гостей і після кутового у виконанні динамівців. Коли Раджабов збирався завдати вирішального удару, йому в ноги кинувся воротар, а з добиванням Панфілова впорався захисник.

А ось зі свого наступного стандарту наша команда витягнула значно більше користі: Савченко подав штрафний, Гіоане зліва переправив м’яча на протилежний фланг на Калитвинцева, і Владислав головою спрямував м’яча до сітки! Господарі намагалися відігратися, але завдяки Михалику, який власною грою та підказками організовував злагоджені дії в обороні, та Гіоане, який однаково успішно грав як в обороні, так і в атаці, їхні спроби підібратися до воріт Бойка були марними.

Другий тайм вийшов ще цікавішим. Чудовий момент не використав Гіоане: перебуваючи на самоті перед воротами, він після кількох спроб пробити з метра так і не спромігся переграти воротаря. «Металург» такого потурання не пробачив. Отримавши м’яча трохи лівіше від центра штрафного майданчика, Скепський спрямував його точно під поперечину. Не давали господарі спокою Бойку й у час, що залишився, але наш воротар не надав їм приводу для радості. Навіть коли Братков за кілька хвилин до фінального свистка «поклав» на газон у своєму штрафному майданчику Мойсеєнка, Денис зреагував на одинадцятиметровий удар Задої, інакше все могло завершитися дуже погано. Буквально в наступній же атаці Савченко виходив віч-на-віч із воротарем «Металурга», але цього разу вже Жук врятував свою команду. Таким чином, 1:1 – уже третя підряд нічия команди Хацкевича.

Олександр Хацкевич, старший тренер молодіжної команди «Динамо»:

- Ми знову здобули лише нічию, цього разу навіть забили гол, але, на жаль, і пропустили. Плюс у наші ворота не забили пенальті – в тій ситуації врятував Бойко. Але закони футболу не ми вигадали, і не нам їх скасовувати. За рахунку 1:0 Гіоане з метра не забив м’яча, а рахунок міг би стати 2:0, і ми би спокійно дограли до завершення. Замість цього пропустили «оборотку» й отримали м’яча у свої ворота. Цю гру можу назвати матчем невикористаних можливостей. Біля наших же воріт загроза виникала лише після стандартних положень. У цілому, всі хлопці молодці – в таких важких умовах і на в’язкому полі намагалися грати у футбол. У порівнянні з попередньою грою, команда виглядала набагато впевненіше. Що стосується Калитвинцева, у нас була домовленість, що він зіграє, скільки зможе. Влад опинився в потрібному місці, забив гол, чуття у нього є. У цьому моменті також блискуче розібрався Гіоане, який віддав таку передачу, що легше було забити, ніж не поцілити у ворота. Дай Боже, щоб Влад якомога скоріше набрав кондиції та почав грати на своєму рівні.

Владислав Калитвинцев, півзахисник молодіжної команди «Динамо»:

- Я дуже скучив за грою, і з великим бажанням рвався на поле. Звичайно, не все складалося, але, гадаю, це з часом прийде. Суперник нічого особливого в першому таймі не показав, вони грали за рахунок контратак, от і все. Коли забивав гол, крикнув Тібі, щоб він зробив на мене передачу. Добре, що він побачив і вдало подав, – мені залишалося лише замкнути. Потихеньку втягуюся до ігрового ритму, але грати всі 90 хвилин поки не готовий. Під завершення першого тайму почало трохи боліти коліно, і коли тренер запитав про самопочуття, сказав про це та втому.

Олександр Боровик, півзахисник молодіжної команди «Динамо»:

- «Металург» ні в чому нас не перевершував. Ми розбирали їхню гру, і не побачили нічого особливого. Команда просто б’є м’яча вперед та біжить. Ми були до цього готовими, й у першому таймі, попри те, що вони грали за вітром, у них взагалі нічого не виходило. Після перерви сталося, як у футбольному прислів’ї, – не забили ми, так забили нам. Плюс могли пропустити з пенальті, але Бойко врятував. Це вже наша третя нічия, що, на мій погляд, пов’язано з невезінням. Сьогодні міг забити і Тібі, і Азам у першому таймі, момент був у Савченка... А те, що суперники були на кілька років старші, вже не відчувається, ми звикли бути трохи молодшими від інших.

Молодіжна першість. 24-й тур

«Металург» З – «Динамо» - 1:1 (0:1).

«Металург» З:
Жук, Воробей, Лобанов, Пєвнєв, Карауш, Дяченко (Коваленко, 81), Задоя, Мойсеєнко, Скепський, Глушко, Каськов (Ковалевський, 46).

«Динамо»: Бойко, Балан, Братков, Акубардія, Михалик, Боровик, Савченко (Єфремов, 89), Раджабов (Котляр, 60), Гіоане, Калитвинцев (Бельгазуані, 46), Панфілов (Швидкий, 89).

Голи: Скепський (68) – Калитвинцев (28).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер