Молодіжна першість. «Металург» Д – «Динамо» – 0:2

Молодіжна першість. «Металург» Д – «Динамо» – 0:2

Після трьох поразок поспіль молодіжна команда «Динамо» здобула першу перемогу в нинішньому чемпіонаті. Підопічні Олександра Хацкевича здолали на виїзді донецький «Металург».

До Докучаївська наша команда приїхала бойовим складом, підсиленим кількома футболістами основи, – Богушем, Бетао, Мілевським, не кажучи вже про Рибалку, Парцванію та Калитвинцева.

Упоравшись зі стартовою активністю гостей, «Металург» почав пресингувати. Непоганий дальній удар вийшов у Славова, але м’яч пролетів над поперечиною. Тим же відповів і Мілевський. Ближчим до мети був Савченко, який поцілив у рамку воріт, але воротар впорався. Зробивши невелику перерву, щоб попити води, динамівці продовжили атакувати. Активними в ці хвилини були Рибалка, Буяльський та Мілевський, який пробив із меж штрафного майданчика у воротаря. Під завісу першого тайму непогану комбінацію розіграли Калитвинцев та Мілевський. Подачу з лівого фланга першого замикав другий, Худжамов відбив м’яча перед собою, але на добивання ніхто з гостей не встиг.

Перерва пішла на користь «Динамо». Нейтралізувавши кілька атак «Металурга», наша команда перейшла до нападу, і зробила це дуже вдало. Савченко пройшов із м’ячем лівим флангом майже до лицьової лінії і блискуче навісив до центру штрафного майданчика на Рибалку – Сергій, який опинився без нагляду збоку захисників, не залишив шансів Худжамову! За кілька хвилин динамівці розіграли ще одну перспективну комбінацію. Рибалка з лівого флангу віддав в центр на Мілевського, Артем відкотив ще далі на Савченка, й Олексій пробив потужно низом – трохи неточно. А наступна атака нашої команди знову стала голевою – Мілевський перевів м’яча на правий фланг, звідки Калитвинцев, трохи змістившись у центр, потужно пробив у дальній кут. М’яч влучив у стійку, але рикошетом від спини Худжамова залетів до воріт – 2:0!

Незабаром динамівці ледь не забили третій м’яч: із ударом Рибалки впорався воротар, на добиванні першим опинився Буяльський, який спрямував м’яча до воріт, але миттю раніше арбітр зафіксував положення поза грою. Після цього гра набула спокійнішого характеру. На ударну позицію виходив Калитвинцев, але удар у півзахисника вийшов несильним. Утім, і двох м’ячів виявилося достатньо нашій команді для підсумкової перемоги.

Олександр ХАЦКЕВИЧ, старший тренер молодіжної команди «Динамо»:

- Гра у нас складалася, із неї ніхто не випадав, і всі виконували те, про що ми домовлялися, тому когось змінювати раніше завершення другого тайму не бачив сенсу. Все й так складалося чудово. Мілевський додав упевненості й потужності попереду, добре чіплявся за м’яч, що від нього й вимагалося. Артем вийшов на поле не відбувати номер, а грати, і він грав на команду. Що стосується дебюту Хльобаса на останніх хвилинах, він міг вийти сьогодні у стартовому складі, якби не проспав. Довелося ставити Мілевського. Молодому хлопцю потрібно замислитися, що на нього не можуть чекати 20 людей перед виїздом до аеропорту. Ну, нічого страшного. Радує, що Влад Калитвинцев повністю відновився після травми, дай Боже, щоб він додавав із кожним матчем. Він не лише добре діє попереду, але й відпрацьовує в захисті. Гадаю, він стане в нагоді для першої команди.

Будь-яка серія добігає кінця, і вдала, і невдала. Хочу привітати хлопців. Давайте порадіємо разом із нашими справжніми вболівальниками. Потрібно вірити в команду й бути разом із нею до кінця.

* * *

Владислав КАЛИТВИНЦЕВ, півзахисник молодіжної команди «Динамо»:

- Я радий, що із самого початку сезону багато забиваю, буду продовжувати працювати в тому ж дусі. Головне, щоб це йшло на користь команди і приносило результат. Сьогодні гра складалася для нас добре, допоміг Артем Мілевський, який і за м’ячі чіплявся, і передачі віддавав, і м’яч притримував, коли потрібно було. Всі щасливі, що ми нарешті виграли, хочеться вірити, що невдала серія для нас завершилася. Для себе поставив завдання цього сезону забити якомога більше м’ячів.

* * *

Темур ПАРЦВАНІЯ, захисник молодіжної команди «Динамо»:

- Сьогодні була зовсім інша гра, всі старалися. Дуже допомогла присутність на полі Мілевського, багато підказував Бетао. Гадаю, всі зіграли на «п’ятірку». Всі діяли компактно, разом захищалися й атакували, тому розривів між лініями не було, як у попередній грі, і ми добре виглядали. Після перерви нашим завданням було відійти до своїх воріт і за можливістю діяти на контратаках. Здається, це в нас вийшло добре. Коли вийшов Трубочкін, він зайняв місце опорного півзахисника, тому що Буяльський трохи втомився, а Іван був найдосвідченішим футболістом на лавці запасних. У цілому, ми граємо за схемою першої команди. Кінцівка була більш-менш спокійною, але ми все одно грали дуже обережно й надійно, адже випадково пропустивши один гол, довелося б добряче похвилюватися.

Молодіжна першість. 4-й тур

«Металург» Д – «Динамо» – 0:2 (0:0).

«Металург» Д :
Худжамов, Барановський, Білоус, Шина (Костюк, 72), Джуровські (Мамутов, 46), Грищенко, Ателькін (Полюлях, 57), Квашук, Довгий (Нестеренко, 72), Трояновський, Славов (Дебелко, 46).

«Динамо»: Богуш, Бетао, Братков, Парцванія, Чорноморець, Буяльський (Раджабов, 88), Савченко, Боровик, Калитвинцев (Трубочкін, 90), Рибалка, Мілевський (Хльобас, 90+2).

Голи: Рибалка (51), Калитвинцев (63).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер