Молодіжна першість. «Металург» Д – «Динамо» – 0:2

Із максимальним показником у весняній частині сезону продовжує виступати молодіжна команда «Динамо». З донецьким «Металургом» довелося грати за снігопаду. Не дивно, що на перший план за такої погоди вийшли удари з дальньої та середньої дистанції. Саме вони принесли «Динамо» успіх. Незважаючи на з вигляду впевнену перемогу, гра вийшла наполегливою й непоступливою.

Перший небезпечний момент у матчі на рахунку динамівців. Щедрий із правого флангу добре навісив на Гармаша, Денис, здавалося, бив напевно, але рикошетом від одного з футболістів суперника м’яч пішов на кутовий. Господарі відповіли ще небезпечнішою комбінацією. Волошинський і Міщенко вийшли проти одного захисника «Динамо».Вадим міг забивати сам, але віддав пас направо на партнера. Наблизившись до воротаря, Міщенко бив упритул, але Кичак зреагував на удар. А вже наступна атака динамівців закінчилася голом. Щедрий укинув аут на Макаренка, Євген обіграв захисника і прицільно пробив у дальній кут – 1:0! Незабаром непоганий удар із дальньої дистанції вийшов в Осадчого, якому в першому таймі дісталося від головного тренера, але удар Дмитра пройшов вище поперечини. Ще один небезпечний момент гості створили за хвилину до свистка на перерву. Щедрий виконав навіс від кутової позначки, але, на жаль, Осадчого випередив захисник.

У другому таймі боротьба продовжилася. Хвилина за хвилиною «Динамо» нагнітало обстановку біля воріт «Металурга». Несильно пробив Гармаш – у руки Непогодову. Точнішим був Петров – його сильний удар низом метрів із 18-ти прийшовся якраз у дальній кут – 2:0!

До середини другого тайму снігопад посилився, білий м’яч став практично непомітний на такого ж кольору полі. Це спричиняло особливі проблеми воротарям. Але в потрібний момент Кичака підстраховували захисники, а коли йому доводилося вступати у гру, Артем не підвів.

Володимир Мунтян, старший тренер молодіжної команди «Динамо»:

- Спочатку все йшло непогано, але потім погодні умови різко погіршали, падаючий сніг помітно гальмував нашу гру. До кінця матчу м’яч узагалі ледь котився полем. За такої ситуації, коли технічні дії нівелюються, на перший план вийшли воля, характер, бійцівський дух. Хлопці молодці, сьогодні я ними задоволений. Діяли за планом і прагнули виконувати все, про що ми з ними домовилися. Не як «Барселона», звичайно, але теж непогано (посміхається). Те, що ми не дали супернику забити, - це вже добре. Шкода, що й нас трохи підвела реалізація.

Євген Макаренко, півзахисник молодіжної команди «Динамо»:

- Як завжди, на «Динамо» суперник налаштувався найкращим чином. Ми вперше цього року грали на натуральному полі за холоду, за не найсприятливіших погодних умов. Тому нам було трохи незвично грати на слизькому полі. Ну і, звичайно, ви бачили, що було багато боротьби. Слава Богу, що вдалося забити, причому непоганий м’яч. І хоча до воріт ще залишалася відстань, я вирішився на удар. Виявилося, що не помилився. Останнім часом тренер постійно акцентує увагу на тому, що потрібно якомога більше бити по воротах. Тим паче, за подібних погодних умов. Суперник непогано атакував, ми ж вдало проводили свої контратаки.

Кирило Петров, півзахисник молодіжної команди «Динамо»:

- Гадаю, сьогодні була гра до забитого м’яча. Оскільки довелося грати на в’язкому полі, припустилися багатьох помилок. Але боротьбу виграли, непогано зіграли в обороні, тому тренер залишився задоволеним. Обидві команди атакували, гра вийшла відкритою і, гадаю, цікавою. Ми знали, що потрібно частіше завдавати ударів, тому прагнули втілювати це на практиці.

Артем Кичак, воротар молодіжної команди «Динамо»:

- Спочатку я не відчував жодних труднощів. Але вже після перерви, коли сніг посилився, мені було важко помітити м’яча на білому полі. З іншого боку, завдяки надійній обороні в суперника не було особливо небезпечних моментів, які могли б призвести до голу. Хіба що одного разу я зловив м’яча після прострілу й одного раз відбив. Найбільш небезпечна загроза нашим воротам - коли суперник бив упритул, а я ногою парирував м’яча. Вважаю, «Динамо» вже набрало хід. Якщо в перших двох матчах ми ще придивлялися й не відразу увійшли до сезону, то велика перемога над «Ворсклою» та впевнена гра сьогодні дозволяють казати, що ми вже освоїлися. Будемо намагатися продовжувати в тому ж дусі й надалі.

Молодіжна першість. 21 тур

«Металург» Д – «Динамо» – 0:2 (0:1).

«Динамо»:
Кичак, Пінчук, Козлов (Трубочкін, 58), Менжега, Петров, Гармаш (Сокуренко, 85), Макаренко (Іванющенко, 75), Осадчий (Панфілов, 63), Білала (Лапушенко, 79), Логінов, Щедрий (Фароян, 82).

«Металург» Д: Непогодов, Барановський, Коротецький (Білоус, 68), Костюк (Данильченко, 46), Грищенко (Ателькін, 77), Олійник (Соломка, 73), Савін, Дашян, Яковлев, Міщенко, Волошинський (Фоменко, 56).

Голи: Макаренко (20), Петров (69).

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер