Молодіжна першість. «Металіст» – «Динамо» – 2:2

В атаці Ярослав Прокипчук

Судячи зі стартового складу молодіжної команди «Динамо» на гру з «Металістом», можна було легко припустити, що підопічним Володимира Мунтяна доведеться нелегко. У заявці динамівців не було жодного футболіста з першої команди, а середній вік хлопців складав 19 років.

Втім, уже на перших хвилинах гості організували непогану атаку, в результаті якої Прокипчук головою несильно пробив у руки воротарю. А буквально за кілька хвилин Ярославу все ж таки вдалося забити – він торкнувся м'яча головою після навісу з правого флангу, чого виявилося цілком достатньо, щоб переправити його до сітки – 1:0.

Але ця неприємність не збила «Металіст» з пантелику. Харків'яни почали обстрілювати ворота «Динамо» спочатку з дальніх дистанцій, а потім підбираючись все ближче до володінь Ткачука. В одному з епізодів цей натиск приніс результат. У, здавалося, не дуже небезпечній ситуації господарі змусили помилитися динамівського воротаря, який випустив м'яча з рук після скидки головою партнера, а Барилко, поборовшись до кінця, добив м'яча в сітку – 1:1. Надихнувшись успіхом, «Металіст» створив ще кілька перспективних моментів. Після удару Барилка динамівців урятувала поперечина, від якої м'яч відскочив у та вилетів у поле. А з пострілом Лозового впорався Ткачук.

Після перерви ініціативою продовжив володіти «Металіст». Фредес пробив лише в кількох сантиметрах вище поперечини. Незабаром небезпечного удару міг завдати Барилко, але в останню мить Сахневич кинувся під м'яч і вибив його з-під ніг у нападника. Втім, атака господарів продовжилася, а гості не за правилами обійшлися у своєму штрафному майданчику з Путівцевим. Пенальті чітко реалізував Фредес.

Пристрасті на полі розпалювалися, що вилилося в бійку біля правого кутового прапорця. Хтось із харків'ян зіграв не за правилами проти Сахневича, і динамівський захисник не стримався, відповівши супернику тим же. Обидва отримали по попередженню. Вболівальників бійка розвеселила, і вони помітно пожвавилися, але ненадовго. Вже в своїй наступній атаці динамівці зрівняли рахунок – красивий точний удар на свій рахунок записав Боровець.

За час, що залишився до фінального свистка, той же Боровець, отримавши пас від Дудченка, добре прострілив з флангу, але, на жаль, цю передачу ніхто не замкнув.

Володимир МУНТЯН, старший тренер молодіжної команди «Динамо»:

- Ми були в рівних умовах з «Металістом». У нас не було футболістів з першої команди, але й у складі господарів грали молоді хлопці. Інше питання, що дуже важко грати на такому полі з синтетичним покриттям. На штучному полі, та ще й такої якості, існує висока небезпека отримати травму. Всі ми готуємося на грунтових полях, а офіційні матчі доводиться грати на таких. Це створює додаткові труднощі.

Що стосується гри, вона була нервовою, ми могли як виграти, так і програти. Приємно, що, програючи, хлопці знайшли в собі сили, виявили волю та характер, щоб зрівняти рахунок. Одним словом, результат по грі. Крім того, сьогодні на поле вийшло відразу кілька гравців, які в нашому складі грали вперше. На воротарській позиції дебютував Сергій Ткачук, який є найбільш досвідченим у порівнянні з іншими голкіперами 1992 року народження. У цілому, грою всіх дебютантів я задоволений. Звичайно, не обійшлося без помилок, але, як відомо, футбол без них неможливий. Від гри до гри ми акцентуємо увагу на тому, щоб їх не повторювати.

Андрій САХНЕВИЧ, півзахисник молодіжної команди «Динамо»:

- Гра справді була важкою. Зокрема, позначилося і синтетичне поле. Влітку та восени, поки погода добра, ми завжди тренуємося і проводимо ігри на натуральних газонах. Сьогодні ж було важко перелаштуватися на штучне покриття. Від нього навіть м'яч відлітав не так як потрібно. Можна сказати, що до кінця гри ми так і не змогли до нього пристосуватися.

Незважаючи на те, що в нас була велика перерва, пов'язана з матчами збірних і Кубка України, ми достатньо тренувалися, зіграли чотири контрольних поєдинки, тому, гадаю, цілком нормально підготувалися до гри з «Металістом». Просто сьогодні грали всі молоді хлопці, нам нікого не дали з першої команди, тому довелося грати своїми силами. Гадаю, добре зіграли, в нас було бажання перемогти, але й із нічиї трагедії не робимо.

Максим БОРОВЕЦЬ, півзахисник молодіжної команди «Динамо»:

- Нічия – прийнятний результат, але завжди хочеться більшого. Ми могли й перемогти, особливо наприкінці зустрічі в нас було кілька непоганих моментів. Звичайно, до штучного поля було нелегко звикнути, адже ми впродовж усього тижневого циклу займаємося на натуральному покритті, тому було трохи незручно. Що стосується забитого м'яча, на нього працювала вся команда, а я просто завершив атаку. Після перерви увійти до ігрового циклу не склало великих труднощів. Ми провели низку товариських матчів, тому всі були в хорошому стані й функціонально підготовлені.

«Металіст» – «Динамо» – 2:2 (1:1).

«Металіст»: Денчук, Стеценко, Литвяк, Путівцев, Погребняк, Будник, Войтенко, Фредес, Лозовий (Яхно, 82), Гайдаш (Цвик, 66), Барилко (Загинайлов, 86).

«Динамо»: Ткачук, Козлов, Сахневич, Менжега (Сухоцький, 50), Пінчук (Іванющенко, 78), Макаренко (Боровець, 71), Прокипчук (Білала, 60), Есеола (Дудченко, 50), Теміле, Логінов, Сокуренко (Пархоменко, 77).

Голи: Барилко (28), Фредес (73, з пенальті) – Прокипчук (11), Боровець (81).

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер