Молодіжна першість. «Карпати» – «Динамо» – 3:2

Молодіжна першість. «Карпати» – «Динамо» – 3:2
Автор першого гола – Білала

До Львова на гру з «Карпатами» молодіжна команда «Динамо» прибула не в найсильнішому складі. Футболісти першої команди Допілка, Морозюк, Ярмоленко та Зозуля, які зазвичай допомагали резервістам, вочевидь, будуть готуватися до поєдинку перших команд. Тому на поле стадіону «СКА» сьогодні вийшли молоді хлопці, шестеро з яких – 1992 року народження.

Недивно, що підопічним Володимира Мунтяна довелося нелегко. Перший гол влетів в їхні ворота вже на третій хвилині зустрічі, коли захисники дозволили пробити Тарасенку з центру штрафного майданчика. Але гостей такий хід подій не збентежив. Динамівці спробували взяти контроль гри до своїх рук і створили кілька небезпечних моментів. Теміле пройшов по правому флангу через все поле і навісив до штрафноїго майданчика, але захисник вибив м’яча. Незабаром Прилєпов після скидки Теміле завдав несильного удару, і м’яч прокотився повз ворота. Господарі, яких підганяли свої вболівальники, також не відсиджувалися в обороні. Пінчук лише ціною ушкодження зміг вибити м’яча після небезпечної передачі з лівого флангу на правий. З півкола перед штрафним майданчиком пробивав Бідловський, але Рибка впорався. Врятував Олександр і незадовго до перерви, коли вибив м’яча на кутовий після дальнього удару львів’ян.

У другому таймі після низки замін гра помітно загострилася, команди стали швидко переходити центр поля, часто створюючи потенційно голеві моменти біля воріт один одного. Бідловський обіграв двох захисників «Динамо» і вже збирався завдати прицільного удару, коли на допомогу прийшов Козлов. Прилєпов, вибиваючи м’яча, належним чином не поцілив по ньому, але Фурта пробив вище. Після цього спрацювало відоме футбольне правило. В ході чергової атаки у виконанні «Динамо» Тарасенко зіграв рукою в своєму штрафному майданчику, й арбітр вказав на «позначку». За відсутності Морозюка виконати пенальті взявся Білала, спокійно розвівши м’яча і воротаря по різних кутах.

Коли здалося, що в «Динамо» гра налагодилася, і багато чого стало виходити біля чужих воріт, господарі самі пропустили два нелогічних м’яча з інтервалом у три хвилини. Спочатку Рибка не дістав м’яча після удару Бідловського, і той транзитом від стійки залетів у ворота. Стійка зіграла за господарів і в наступному голевому епізоді, «підправивши» м’яча після дальнього удару Тістика. За дві хвилини до фінального свистка динамівці змогли відіграти одного гола: Прилєпов виконав штрафний, а воротар «Карпат» помилився, пропустивши під собою м’яча. Для впевненості у ворота його добив Теміле. Але це не допомогло нашій команді уникнути поразки – 3:2.

Володимир Мунтян, старший тренер молодіжної команди «Динамо»:

- Сьогодні команди грали на полі не найкращої якості, воно було трохи твердим і нерівним. У цілому ж рахунок говорить сам за себе. Гадаю, вболівальникам сподобалася велика кількість непоганих голів. Якраз у таких матчах й обігрується наша молодь, діями якої я, загалом, сьогодні задоволений. Враховуючи ігри, які вони проводять за юнацьку команду в Академії «Динамо» і збірну свого віку, ми залучаємо їх до молодіжного складу. На мій погляд, майбутнє в них є. Зараз якраз прийшов той момент, коли вони починають брати участь у матчах, і кожен має продемонструвати, на що здатний. У складі «Карпат» кілька футболістів, зокрема Бідловський, Новак, Гурський, мені знайомі ще по молодіжній збірній, куди вони викликалися, коли я був її тренером. Цих хлопців я хотів би бачити в основному складі. В нас же залишилися ще дві гри, в яких необхідно брати очки, щоб залишитися на другому місці. Окрім цього, не забувайте, що останній матч із «Шахтарем», і до нього потрібно добре підготуватися. Не хотілося б двічі впродовж чемпіонату програвати «гірникам».

Олександр Рибка, воротар «Динамо»:

- Не можу сказати, що сьогодні ми програли через те, що в нас був молодий склад. Вважаю, гра була абсолютно рівною, просто ми припустилися на одну помилку більше, ніж суперник. «Карпати» постійно грають одним складом, вони більш зіграні. Завжди прикро пропускати на перших хвилинах, але необхідно перебудовуватися і продовжувати грати у свій футбол. Хлопці із завданням впоралися, відіграли один м’яч, але потім так сталося, що ми пропустили два.

Ярослав Прокипчук, півзахисник молодіжної команди «Динамо»:

- Сьогодні вперше грали відразу кілька хлопців нашого віку, звичайно, трохи хвилювалися, але старші партнери нас підтримували. Пропущені м’ячі були безглуздими, тому, безумовно, поразка прикра. Не знаю, що сталося в другому таймі, пропущені м’ячі нас збили з пантелику. Та й у самих моменти були, могли забити, але не склалося. Будемо намагатися виправитися наступного разу.

«Карпати» – «Динамо» – 3:2 (1:0).

«Карпати»:
Новак, Гірський, Гурський, Тарасенко, Сагайдак (Родевич, 85), Куцяба, Луцик, Мартинюк (Тістик, 78), Габовда (Сворак, 77), Фурта (Омельченко, 71), Бідловський.

«Динамо»: Рибка, Коваль (Пархоменко, 46), Козлов, Пінчук, Прилєпов, Долгий (Іванющенко, 46), Прокипчук (Гриппа, 68), Стретович (Сокол, 46), Білала, Теміле, Сокуренко.

Голи: Тарасенко (5), Бідловський (76), Тістик (80) – Білала (60), Теміле (88).

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер