Молодіжна першість. ФК «Львів» – «Динамо» – 1:1

Молодіжна першість. ФК «Львів» – «Динамо» – 1:1

На останній виїзний поєдинок до Львова молодіжна команда «Динамо» вирушила із ще більш молодшим складом. У порівнянні з попередньою грою проти «Карпат», готуватися до поєдинку перших команд вирушили ще й Рибка з Теміле. В результаті, на поле стадіону «Сокіл» вийшли, в основному, хлопці 1991 та 1992-го року народження.

У перші хвилини зустрічі небезпечні моменти біля воріт обох команд майже не виникали. Високі навіси були не проблемою для захисників, а несильні удари ставали здобиччю воротарів. Можна хіба що відзначити непоганий навіс Сокуренка, до якого трохи не дотягнувся Коваль, і подачу зі штрафного Грицая, після якої Рижук вибив м’яча. Ближче до середини тайму команди активізувалися. Небезпечно бив головою Гальчук, але наші захисники вибили м’яча на кутовий. Незабаром Рижуку довелося виносити м’яча зі штрафного майданчика, але прямо на того ж Гальчука – на щастя, м’яч після його удару пролетів набагато вище воріт.

Вже на 25-й хвилині Володимиру Мунтяну довелося робити вимушену заміну: замість Коваля, який ущкодив стегно, на поле вийшов Коваленко. Ще через п’ять хвилин атака гостей призвела до гола. Сокол, отримавши м’яча з глибини поля, прискорився і зробив хороший простріл, який не без допомоги Коваленка вдало замкнув Білала, – 0:1. Одразу львів’яни могли відігратися, але Чепурненко невдало прийняв м’яча, а з ударом Кіцути впорався Ситников. Незабаром удар Грицая змусив львівських уболівальників спочатку затамувати подих, а потім схопитися за голову – м’яч летів прямо у динамівські ворота, але в останню мить поцілив у хрестовину та вилетів в поле.

Під завісу тайму Чепурненко добре виконав штрафний, але Ситников врятував. Не зміг Антон врятувати команду лише на 60-й хвилині, коли Іван Білий виконав штрафний. Динамівський воротар відбив м’яча перед собою, а першим на добиванні опинився Чепурненко – 1:1. Незабаром сильно пробив Мостовий, але трохи вище. А на 85-й хвилині «Динамо» і взагалі залишилося в меншості – другу жовту картку отримав Рижук, який відповів на провокацію суперника. Після цього ФК «Львів» організував ще кілька атак, але удари Василя Білого та Володимира Макара мети не досягли.

Володимир Мунтян, старший тренер молодіжної команди «Динамо»:

- Сьогоднішня гра мало чим відрізнялася від попередньої, проведеної в такому ж складі. Щоправда, цього разу хлопці почували себе вже впевненіше і не губились, як раніше. У другому таймі господарі активізувалися, але так завжди буває, коли команда грає вдома. А гол ми пропустили необов’язковий, і потім суддя, на мій погляд, не зовсім заслужено вилучив нашого футболіста. Рижуку не варто було давати другу жовту картку. Так, він винен, але перед цим суперник його спровокував. Утім, головне, що здобувається досвід, хлопці стали діяти вже трохи по-іншому. Гадаю, багато футболістів з цього складу поїдуть на турнір до Загреба. Що стосується травмованих, Коваля суперник ударив коліном у стегно, і в нього сильний удар, у Сокола також ушкодження гомілкостопа. Сахневич же, на жаль, тільки здійснює індивідуальні пробіжки, поки не можемо визначитися, що з ним.

Антон Ситников, воротар молодіжної команди «Динамо»:

- Звичайно, сьогодні хотілося б виграти. Таке завдання ставилося перед матчем. Неприємно, що припустився помилки. Потрібно було просто відбити м’яча, але він вдарився в купину, влучив мені в груди і відскочив прямо переді мною. Це технічна помилка, буду працювати. В такому складі ми постійно тренуємося, тому грати з партнерами було зручно, всі розуміли один одного. Ближче до кінця матчу ФК «Львів» трохи «задавив», але ми впоралися і гідно сьогодні зіграли. Наступна гра з «Шахтарем» буде дуже складною, але настрій у нас бойовой. Плюс перша команда програла «гірникам» стільки матчів, тому налаштовуємося тільки на перемогу. Будемо брати реванш.

Кирило Козлов, захисник молодіжної команди «Динамо»:

- Не можу сказати, що нічия – прийнятний для нас результат. При кращому збігу обставин ми могли б виграти. Але воротар припустився помилки, а ми не змогли його підстрахувати. Ми відчуваємо відповідальність, і пропущений м’яч – це, зокрема, і наша провина. Та й вилучення, гадаю, було несправедливим, суперник перший тримав нашого гравця. Вдесятьох нам було набагато складніше стримувати атаки львів’ян у другому таймі. Нічия на виїзді – не дуже погано, друге місце в турнірній таблиці від нас нікуди не дінеться. В наступному турі постараємося виграти в «Шахтаря».

Молодіжна першість. 29 тур

ФК «Львів» – «Динамо» – 1:1 (0:1)

ФК «Львів»:
Мусієнко, І.Білий, Гальчук (Лазар, 46), В.Білий, Мостовий (Віталій Макар, 89), Кіцута (Хімович, 46; Сикорський, 75), Даньків (Гончарук, 60), Мавров, Козак (Володимир Макар, 78), Грицай, Чепурненко.

«Динамо»: Ситников, Рижук, Менжега, Козлов, Пінчук, Прилєпов, Білала (Прокипчук, 46), Сокуренко (Стретович, 70), Іванющенко (Долгій, 62), Сокол (Пархоменко, 75), Коваль (Коваленко, 25; Черемисин, 85).

Голи: Чепурненко (60) – Білала (30).

Вилучений: Рижук (85, друге попередження).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер