Молодіжна першість. «Динамо» – «Ворскла» – 1:1

Молодіжна першість. «Динамо» – «Ворскла» – 1:1

У другому матчі весняної частини сезону вболівальники, присутні на стадіоні в Чапаївці, прогнозували впевнену перемогу молодіжної команди «Динамо». Це не дивно, оскільки склад Владимира Мунтяна підсилили досвідчені футболісти – Шацьких, Гільєрме, Рибка, Мандзюк, Зозуля, Морозюк. Вже на 13-й хвилині завдяки реалізованому Романом Зозулею пенальті динамівці вийшли вперед. Тепер Роман вийшов на друге місце в списку бомбардирів молодіжної першості – на його рахунку 9 м’ячів (у 10 матчах). На жаль, збільшити перевагу або хоча б утримати мінімальний переможний рахунок господарям не вдалося. На останній хвилині другого тайму динамівці не встежили за полтавчанином Матвеєвим під час розиграшу кутового, і Олександру ніхто не зміг завадити переправити м’яча у ворота Рибки.

Нічия тим паче прикра, що впродовж матчу в динамівців були всі шанси забити кілька м’ячів і перевести гру в спокійніше русло. Спочатку трохи вище воріт пробив Назарчук, потім після удару Зозулі в падінні м’яч лише трохи розминувся із стійкою. Відзначимо, що було кілька потенційно голевих моментів і в новачка «Динамо» Гільєрме, який дебютував у нашій команді. Спочатку бразилець несильно вдарив у руки воротарю, потім пробив вище воріт, замикаючи навіс Морозюка, а в другому таймі не зміг надіслати м’яча повз воротаря, коли вдвох із Зозулею вийшов до воріт суперника. Незважаючи на активність Гільєрме, в його діях відчувалася відсутність ігрової практики. Наприкінці матчу, на прохання прокоментувати гру динамівського новачка, Юрій Сьомін відповів: «Ще зарано про щось говорити. Він же зовсім не готовий». До слова, за першою домашньою грою резервістів разом із головним тренером динамівців спостерігали президент клубу Ігор Суркіс і президент ФФУ Григорій Суркіс.

Після матчу тренер молодіжної команди «Динамо» Володимир Мунтян не приховував незадоволення:

- Я вкрай незадоволений сьогоднішньою грою. Багато гравців по-піжонські поставилися до поєдинку, вийшовши на поле просто відбути номер. Просто немає слів. Такого ставлення я від них не очікував. Деякі вдавали, що грали у футбол. Навіщо тоді взагалі виходити на поле?

Віталій Мандзюк, захисник «Динамо»:

- Сьогодні була моя перша гра після невеликої перерви, пов’язаної з мікротравмою, яку я отримав в Туреччині на зборах. Було трохи важкувато, але, в цілому, гадаю, зіграв нормально. Радий, що нарешті вийшов на поле, адже ігрова практика завжди потрібна. Ми не використали багато моментів, а у «Ворскли» небезпечних ситуацій майже не було. Нам одного забитого гола виявилося замало. Мабуть, не вистачило концентрації наприкінці матчу, не втримали гравця і в результаті пропустили гол. Можливо, мала місце недооцінка суперника. Що стосується мене, прагнув діяти на максимумі нинішніх можливостей, а чи готовий грати за першу команду – вирішувати тренеру.

Микола Морозюк, півзахисник «Динамо»:

- Звичайно, в роздягальні тренер говорив неприємні слова, але ми й самі знали, чому пропустили цей гол. Ми розслабилися на останніх хвилинах, якраз тоді, коли потрібно бути найбільш уважними і зібраними. Ви бачили, скільки в нас було моментів за рахунку 1:0, якби реалізували деякі з них, все було б по-іншому. В результаті, сталося так, як зазвичай буває у футболі: ми не забили, зате отримали гол у свої ворота. Зізнаюся, суперника ми недооцінили. Чи зміг справити враження на Сьоміна? Не знаю, можливо. Я не знаю, що ще маю робити, щоб заграти в основі. В кожного тренера свої вимоги. Напевно, потрібно бути на три голови вищим за того ж Гільєрме, наприклад.

Молодіжна першість. 19 тур

«Динамо» – «Ворскла» – 1:1 (1:0)


«Динамо»: Рибка, Мандзюк, Сахневич, Хачеріді, Назарчук, Прилєпов (Пінчук, 80), Морозюк, Шацьких, Гільєрме, Теміле (Білала, 70), Зозуля.

«Ворскла»: Чуваєв, Матвеєв, Песков, Зоря, Вовкодав, Місяйло, Громов, Субочев, Безус (Романчук, 55), Кунєв, Янузі.

Голи: Зозуля (13, пен.) – Матвеєв (88).

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер