Молодіжна першість. «Динамо» – «Таврія» – 5:1

Молодіжна першість. «Динамо» – «Таврія» – 5:1

В День перемоги виграшем порадувала своїх уболівальників молодіжна команда «Динамо». Підопічні Володимира Мунтяна без проблем впоралися з сімферопольською «Таврією» - 5:1.

Вже в першому таймі господарі забезпечили собі комфортну перевагу. Перший м'яч взагалі було забито на 3-й хвилині зустрічі, коли Ярмоленко реалізував пенальті, призначений за небезпечну гру проти нього в штрафному майданчику сімферопольців. Незабаром хороший пас на Ярмоленко віддав Гільєрме, але цього разу Андрій пробив неточно. Звичною активністю в «Динамо» відзначався й Морозюк. Спочатку Микола пройшов по правому флангу, ввійшов до штрафного майданчика і непогано пробив по воротах, але воротар впорався, а незабаром знову з правого флангу відправив м’яча до рук воротарю. Тим часом Ярмоленко подвоїв рахунок, виправившись після нереалізованого виходу віч-на-віч із воротарем незадовго до цього. Після кількох слабких і невдалих спроб гостей поцілили у ворота Рибки, в сітці їхніх власних володінь побував і третій м’яч. Окодува зліва віддав хороший пас на правий фланг, на який відгукнувся Гільєрме, і без перешкод забив свій перший гол за «Динамо».

Після перерви кияни не зменшили темпу. Морозюк, обігравши кількох захисників, витримав паузу і відпасував м’яча на Ярмоленка, яким Андрій уміло розпорядився, оформивши хет-трик. А за шість хвилин необов’язкове порушення правил у штрафному майданчику «Динамо» збоку Допілки проти Коробки призвело до другого в матчі пенальті. В нещодавньому минулому динамівець Шмаков його чітко реалізував. За 15 хвилин до фінального свистка скрізь успішний Морозюк вийшов один до воріт і завдав прицільного удару. Воротар відбив м’яча перед собою, його відразу підхопив Микола і віддав пас Соколу, який знаходився у більш вигідній позиції. Ярослав сильним ударом відправив м’яча точно в кут – 5:1.

Володимир Мунтян, тренер молодіжної команди «Динамо»:

- На установці я сказав хлопцям, що 9-е травня є одним із найсвітліших днів, якими кожен має пишатися. Вони вийшли на поле і за допомогою хлопців основного складу добилися позитивного результату. Як бачите, різниця в кваліфікації футболістів дуже помітна. Десь і суперник дозволяв так грати. Нарешті забив Гільєрме, який останнім часом додає. Дай Боже, щоб він скоріше увійшов до основного складу і приносив користь. Та і грою Окодуви я задоволений. Ми домовилися, що після тривалої перерви він буде грати один тайм. І на тренуваннях він також непогано виглядав.

Олексій Прилєпов, півзахисник молодіжної команди «Динамо»:

- Ми дуже добре налаштувалися на гру. Тренер звернув увагу на те, що сьогодні дуже хороше свято, і ми змогли всім зробити подарунок. У перерві Володимир Федорович попросив не розслаблятися і продовжувати свою гру, що ми і зробили. В результаті отримали те, чого хотіли. Шкода, що пропустили в другому таймі, просто неакуратно зіграли з суперником в своєму штрафному майданчику. В «Таврії» цей момент був єдиним.

Ярослав Сокол, нападник молодіжної команди «Динамо»:

- Так виходить, що я вдало входжу в гру з лавки запасних, і вдається забити, а для мене це найголовніше, оскільки я нападник, і забивати голи – моє завдання. Сьогодні в мене був ще один хороший момент, який я не реалізував, але у футболі це буває. Тренер налаштовував нас на хорошу, красиву гру на честь свята, а ми спробували подарувати її вболівальникам, тому, незважаючи на великий рахунок, все одно йшли вперед. Чи збережу результативність надалі? Буду старатися. Я виходив на поле в Луганську, але тоді, на жаль, відзначитися не вдалося.

Андрій Ярмоленко, нападник «Динамо»:

- Ми добре розпочали матч, все вирішили за перші 20 хвилин, і надалі просто отримували задоволення, граючи в свій футбол. Важливо було забити швидкий гол, щоб суперник зрозумів, що йому немає на що розраховувати в плані здобутих очок. Та й рівень досвідчених футболістів, які наближені до першої команди, трохи відрізняється. У складі ж суперника теж грали молоді хлопці, тому проти них було трохи легше грати, ніж у тій же вищій лізі. В перерві тренер сказав не розслаблятися і продовжувати вести свою гру. Ми й самі це розуміли. Потрібно було просто взяти м’яча під свій контроль, грати і отримувати задоволення.

Євген Шмаков, нападник молодіжної команди «Таврії»:


- Мені здається, що причиною такої великої поразки став різний рівень команд і футболістів, який значно вище у «Динамо». Тому, гадаю, рахунок по грі. Я знав, що буду грати один тайм, і всі мої думки були зосереджені на тому, як краще зіграти. В мене мало ігрової практики, тому після закінчення сезону я, очевидно, шукатиму місце в іншому клубі. Переговори з цього приводу ведуться, сподіваюся, з наступного сезону я вже буду грати у вищій лізі. А поки набираю форму через ігри дублюючого складу.

Молодіжна першість. 27 тур

«Динамо» – «Таврія» – 5:1 (3:0).

«Динамо»:
Рибка, Допілка, Хачеріді, Пінчук (Сокуренко, 46), Прилєпов, Менжега (Шматоваленко, 68), Окодува (Теміле, 46), Морозюк, Гільєрме (Іванющенко, 57), Ярмоленко (Білала, 72), Шацьких (Сокол, 65).

«Таврія»: Бандура (Литовка, 46), Хайдучек, Донець, Семенов (Белевцев, 46), Повальчук (Липяк, 89), Решеткін, Хаблов, Артеменко, Синичкин (Добре, 46), Коробка (Ксьонзенко, 70), Фещук (Шмаков, 46).

Голи: Ярмоленко (3 с пен., 21, 49), Гільєрме (34), Сокол (75) – Шмаков (55, пен.).

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер