Молодіжна першість. «Динамо» – «Таврія» – 4:1

Молодіжна першість. «Динамо» – «Таврія» – 4:1
Автор першого м’яча - Несмачний

Очевидно, футболісти молодіжної команди «Динамо» зробили правильні висновки з прикрої поразки від «Чорноморця», оскільки поєдинок з «Таврією» став повною протилежністю матчу першого туру. І нового асистента тренера напевно турбувати не хотілось – у цій ролі дебютував Сергій Ребров, і, як бачимо, вельми успішно.

За перші двадцять хвилин гри команди практично нічого не створили біля обох воріт. Але після закінчення чверті матчу динамівці заробили кутовий. Макаренко подав, захисники вибили м’яча за лицьову лінію. Повторна подача – цього разу м’яча в поле вибиває воротар, але, до свого нещастя, він потрапляє до Несмачного, і Андрій відправляє снаряд у правий кут воріт – 1:0. Незабаром блискучим пасом вивели Білала віч-на-віч із воротарем, але Роланд, очевидно, дуже рано побачив м’яча у воротах і катнув його несильно, а Мачуга в падінні його накрив. Ще за кілька хвилин на дальній удар зважився Боровець, і коли здавалося, що м’ячу вже нема куди летіти, окрім як у ворота, гостей врятувала поперечина.

Після перерви Фещук, який вийшов на заміну, спромігся зрівняти рахунок після подачі кутового. А ключовий момент у матчі стався на 65-й хвилині, коли за другу жовту картку було вилучено капітана гостей Хаблова. Отримавши кількісну перевагу, динамівці вміло її реалізували. Спочатку Білала пішов один на двох захисників, обіграв їх і потужним ударом вивів свою команду вперед – 2:1. Потім міні-шедевр створив Стретович: відібравши м’яча в суперника, Тарас сам побіг до воріт і за повного потурання захисників, які просто за ним не встигли, обіграв воротаря і закотив м’яча в порожні ворота.

В останні десять хвилин матчу господарі багато атакували, але після чудово проведеної контратаки Рябушко надіслав м’яча до рук воротарю, а удар Теміле прийняли на себе захисники, які вишикувалися біля лінії воріт. За хвилину до кінця основного часу Ткачук у комірах змінив Рудька й почав, як мовиться, «з місця в кар’єр». Тільки Сергій встиг стати до воріт, як відразу міг пропустити, але все ж таки кінчиками пальців зреагував на підступний удар суперника. Втім, до фінального свистка динамівцям вдалося ще раз відзначитися, коли Сокуренко красивим дальнім ударом встановив остаточний рахунок – 4:1.

Володимир Мунтян, старший тренер молодіжної команди «Динамо»:

- Після попереднього матчу хлопці зробили правильні висновки, ми розібралися з позиціями, щоправда, довелося трохи видозмінити лінію оборони. Думали, що сьогодні зіграє Романчук, оскільки він уже тренується з нами і готовий вийти на поле, але відбулися зміни, і грав Несмачний.

В цілому, все залежить від суперника, з яким ми зустрічаємося. Сьогодні він дав нам можливість так зіграти. Плюс вилучили футболіста їхньої команди, і стало трохи легше. Та й наші хлопці зіграли краще, грамотніше і раціональніше, чого ми від них і вимагали. Зараз у нас багато нових футболістів – випускників клубної Академії. Вони потихеньку вливаються до колективу, але для них потрібен час, щоб звикнути до наших вимог і завдань, які перед ними ставляться. Їм потрібно засвоїти теорію, що стосується організації гри. Футболу без помилок не буває. В цілому, діями молоді я задоволений. Справа ж не в рахунку, а в створених моментах. А в нас вже з’являються комбінації, які хотілося б бачити.

* * *

Також було цікаво дізнатися думку Сергія Реброва, який дебютував на новій посаді.

- Перш за все, відчув, що на тренерській лавці хвилююсябільше, ніж полі. У грі цього не помічаєш: незалежно від того, виграє твоя команда чирограє, все одно продовжуєш боротися далі. Спостерігаючи ж за грою з лавки, розумієш, що нічого не можеш зробити або чимось допомогти – хіба що підказками. І те, якщо хлопці їх почують... Це набагато складніше в психологічному плані. За ті кілька днів, які я працював з командою, не думаю, що вдалося зробити великий внесок до успіху. Я допоміг хлопцям, чим міг. Сьогодні вони прагнули виконувати те, що я їм казав, хоча потрібні й серйозніші напрацювання. Сподіваюся, надалі вони також сприйматимуть мої поради і підказки.

- Рішення про завершення ігрової кар’єри вам, напевно, далося нелегко?

- Та ні, легко. Я взагалі над цим не замислювався. Ігор Суркіс просто запропонував мені нову посаду, а я погодився.

* * *

Віталій Сокуренко, півзахисник молодіжної команди «Динамо»:

- На жаль, старт сезону не вийшов таким, як нам хотілося, але ми детально розібрали першу гру й обговорили всі припущені помилки. Тренер сказав, що у грі з «Таврією» потрібно реабілітуватися і перед керівництвом клубу, і перед головним тренером. Ми вийшли на поле, і як змогли, враховуючи спеку, так і зіграли. Матч вийшов бойовим. У певній мірі нам допомогло вилучення у складі суперника. Проте, ми володіли перевагою впродовж усієї гри, і гадаю, в будь-якому випадку дотиснули би суперника. Також ми раді, що з нами почав працювати Сергій Ребров – за ці дні він розповів нам багато цікавого. Гадаю, надалі ми будемо проводити якісну роботу.

* * *

Андрій Сахневич, півзахисник молодіжної команди «Динамо»:

- Ми детально розібрали причини попередньої поразки, розібрали свої помилки – одним словом, приділили особливу увагу теорії. Звичайно, на сьогоднішній матч вплинула спека, але вона не звільняє нас від необхідності правильно займати позиції. Тренер все пояснив і показав нам на макеті. Крім того, Сергій Станіславович (Ребров – прим.) за два тренування нам дуже допоміг. Будемо намагатися з кожним матчем покращувати свою гру. Сьогодні обидві команди були заряджені на боротьбу і хотіли перемогти, але в нас був особливий настрій і бажання реабілітуватися. Напевно, з цим і пов’язана велика кількість жовтих карток у наших футболістів.

Що стосується вилучення, гадаю, ми б обіграли «Таврію» і без нього. Ми припустилися лише однієї помилки, коли пропустили гол після стандарту від Фещука – нападника просто не втримав наш молодий гравець. Окрім цього моменту суперник у принципі нічого і не створив. Тому, гадаю, за ті півгодини, які залишалися до фінального свистка, ми б вирішили результат поєдинку на свою користь. Зараз у команді багато молодих хлопців, вони поступово вливаються до колективу, а ми прагнемо їм допомагати. Це нормальний процес.

"Динамо" – "Таврія" – 4:1 (1:0).

"Динамо":
Рудько (Ткачук, 89), Сахневич, Родіна, Сухоцький, Несмачний (Менжега, 46), Прокипчук (Теміле, 46), Сокуренко, Макаренко (Рябушко, 46), Суарес (Іванющенко, 80), Білала (Шматоваленко, 85), Боровець (Стретович, 46).

"Таврія": Мачуга, Буряк, Хаблов, Карамушка (Фещук, 46), Мудрак, Прошенко, Логвіненко, Д.Бєлік (Смігунов, 81), Баринов, Давидов (Семенов, 46), Приходной (Ксьонзенко, 90).

Голи: Несмачний (21), Білала (73), Стретович (83), Сокуренко (90+2) – Фещук (51)

Попереджені: Боровець (12), Білала (83), Теміле (87) – Хаблов (10), Фещук (59)

Вилучений: Хаблов (65, повторне попередження).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер