Молодіжна першість. «Динамо» – «Таврія» – 2:0

Молодіжна першість. «Динамо» – «Таврія» – 2:0

Після невдачі з «Оболонню» молодіжна команда «Динамо» сповна реабілітувалася в матчі з «Таврією», впевнено перемігши 2:0. Перший домашній матч підопічним Володимира Мунтяна довелося грати по нестерпній спеці. Тренер знову довірив місце у стартовому складі 17-18-тирічним футболістам, підсиливши кількома досвідченими виконавцями - Зозулею, який вивів команду на поле з капітанською пов’язкою, Калитвинцевим, якого цілком можна вважати достатньо досвідченим, і Кичаком.

Перша половина зустрічі залишилася за динамівцями. Вони лише кілька разів дозволили сімферопольцям перейти на власну половину поля. Але, незважаючи на те, що майже вся гра проходила біля воріт Гришина, в захисті гості діяли організовано і помилок не припускалися, тому максимум, що змогли зробити господарі, - це лише завдати кількох ударів по воротах.

Після перерви на полі мало що змінилося. Хіба що атаки динамівців стали більш осмисленими і різноманітними. Крім того, спрацювали заміни, проведені Володимиром Мунтяном, разом із якими прийшов і результат. В одному з моментів хороший прохід вдався Теміле: Франк віддав пас наліво, до штрафного майданчика, де перебував Рябушко, і Віталій блискуче пробив у дальній кут. М’яч рикошетом від стійки, немов більярдна куля, залетів до сітки. Відзначимо, що це вже другий гол півзахисника цього сезону, який він забив, вийшовши на заміну.

Ще за кілька хвилин те ж саме вдалося зробити Єфремову, який, ледь з’явившись на полі, скористався скидкою Браткова в центр після подачі кутового, звільнився від опіки і ефектно, з розвороту, спрямував м’яча за призначенням – 2:0! Після цього темп гри дещо впав. Повівши в рахунку, динамівці трохи заспокоїлися, та й нестерпна спека зіграла свою роль. Одного разу арбітр навіть дозволив командам узяти паузу, щоб попити води.

Наприкінці матчу були ще можливості відзначитися у Скакуна, Єфремова, Фарояна, але й «Таврія» не зволікала – Ісаєв перевірив на пильність Тимофеєва. Але пробити динамівського воротаря йому не вдалося.

Володимир Мунтян, старший тренер молодіжної команди «Динамо»:

- Безперечно, сьогодні гра була кращою, ніж з «Оболонню». А надалі, сподіваюся, вона ще покращиться. Чим довше працюю з хлопцями, тим більше налагоджується контакт і відчувається розуміння з їхнього боку. До ідеалу, звичайно, ще далеко, але ми стараємося. Хороші хлопці є. Чи відчував, що спрацюють заміни? Так, звичайно (сміється). Насправді, просто так сталося. У першому таймі ми трохи неправильно побудували гру. Вийшло, що висунені вперед фланги, які, по суті, виконували роль нападників, трохи затиснули номінальних форвардів – Панфілова та Зозулю. У результаті чотири атакуючих гравці стояли, віддати передачу було нема куди, всі зони були закриті, у цьому й полягала складність. А після перерви ми трохи змінили розстановку, і фланги почали діяти.

Віталій Рябушко, півзахисник молодіжної команди «Динамо»:

- Сьогодні ми діяли набагато краще, ніж у попередньому матчі. Все ж таки відчувається, що команда стала більш зіграною, а окрім цього, в нас було більше можливостей для взяття воріт, і ми реалізували більше моментів. Граючи по спеці, суперник більше втомився, і ми заволоділи ініціативою, грали в пас, володіли м’ячем і били по воротах. Завдяки цьому, напевно, і виграли. Не став би називати себе джокером, просто так сталося, що я забив у двох матчах поспіль.

Андрій Єфремов, півзахисник молодіжної команди «Динамо»:

- Звичайно, по спеці було дуже важко грати, втім, як і супернику, тому ми перебували в рівних умовах. Але, вважаю, наша команда була сильнішою, і ми закономірно домоглися позитивного результату. Перед виходом на заміну була присутня впевненість. Команда другий тайм почала краще, я не боявся помилитися, та і хлопці мене підтримали. З кожним матчем наше взаєморозуміння налагоджується, ми майже цим же складом упродовж багатьох років грали в академії, після закінчення якої більшість хлопців забрали до дублю. Отже один одного ми знаємо вже дуже добре.

Молодіжна першість. 2 тур

«Динамо» – «Таврія» – 2:0 (0:0).

«Динамо»:
Кичак (Тимофеєв, 83), Гарбар, Акубардія, Братков, Калитвинцев (Пивовар, 78), Долгий (Боровик, 62), Панфілов (Скакун, 66), Зозуля (Рябушко, 46), Трубочкін, Теміле (Фароян, 79), Буяльський (Єфремов, 54).

«Таврія»: Гришин, Бовкун, Марченко, Харченко, Смігунов (Ісаєв, 79), Єгоров, Крупенін (Баринов, 60), Горбатко (Решеткін, 68), Приходной (Турчин, 57), Прошенко, Мельник (Притуляк, 46).

Голи: Рябушко (52), Єфремов (58).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер