Молодіжна першість. «Динамо» – «Шахтар» – 2:5

У п'ятницю «Динамо» провело черговий матч у рамках молодіжної першості. Поєдинок проти донецького «Шахтаря» явно не додав позитивних емоцій як тренерському штабу, так і нечисленним уболівальникам, присутнім на клубній базі в Кончі-Заспі.

Із приємних новин – повернення на поле Папа Діакате. Цього сезону сенегальський захисник узяв участь лише в двох матчах (останній із них – 20 вересня проти харківського «Металіста»), з тих пір борючись із наслідками травми. Примітно, що в звітному матчі Пап вивів команду на поле в якості капітана.

Героєм зустрічі молодіжних складів двох найсильніших команд країни став нападник Руслан Фомін. Вже на п'ятій хвилині гірник сильним ударом відкрив рахунок. Через двадцять хвилин Фомін, отримавши м'яча від Федотова, на швидкості обвів Логінова, Пінчука і Діакате, подвоїв рахунок. Для молодого донеччанина цього виявилося недостатньо. Наприкінці першого тайму Фомін скористався з помилки Загладька, довівши рахунок до 0:3, а після перерви оформив «покер». Зовсім непристойним для динамівців рахунок зробив Ілюк.

Лише після цього, в останній десятихвилинці, підопічні Володимира Мунтяна заволоділи ініціативою. Інколи всі польові гравці «Динамо» йшли до штрафного майданчика «Шахтаря», сподіваючись на забитий м'яч. На 79-й хвилині Коркішко добив у ворота удар Есеоли, який парирував воротар, а вже в компенсований час Кравченко забив другий м'яч. Кінцівка зустрічі стала слабкою втіхою для «Динамо в очах столичних уболівальників.

Сергій Логінов, захисник молодіжної команди «Динамо»:

- Мотивації в нас було достатньо, можливо, просто не дуже добре налаштувалися й перегоріли. Ми думали, що це буде найважливіша гра в сезоні. Не знаю, чому все так сталося. В перерві тренер сказав, що в нас мало атакувальних дій, варто приділити більше уваги грі в атаці. Але й в обороні ми також погано зіграли. Намагалися не турбуватися і не опускати рук до самого кінця, але результату це не принесло.

Сергій Кравченко, півзахисник молодіжної команди «Динамо»:

- Напевно, ми були не до кінця готові, і вийшли на поле не з таким настроєм, який має бути проти «Шахтаря». Як результат - такий гнітючий рахунок. Звичайно, після перерви ми хотіли змінити хід подій у матчі, який складався для нас так невдало. Моменти для цього були. Але забити нам вдалося лише двічі. Можливо, команду підвів настрій, хоча як можна було погано налаштуватися на «Шахтар» - не знаю. Не можу пояснити, що сталося. Я навіть не зрадів своєму забитому м'ячу, оскільки команді він не допоміг. 5:1 чи 5:2 – особливої різниці немає. Звичайно, другий варіант приємніший, але лише трохи. Будемо сподіватися, що завтра результат буде набагато кращий.

Дмитро Коркішко, нападник молодіжної команди «Динамо»:

- Не сказав би, що було важко, з «Карпатами» і те складніше довелося. Обидві команди грали у відкритий футбол, по черзі організовуючи атаки. Сьогодні гра нам давалася, але ми припустилися елементарних помилок, які роблять діти в дитячому садку. У такій грі потрібно щось доводити, грати у футбол, а не займатися незрозуміло чим. Я прагнув багато атакувати, партнери по команді мене підтримували. Але так склалося, що не вдалося більше забити й виграти. Наскільки сильно вплинув на гру швидко пропущений гол? Про це ви можете судити з результату. Все зводиться до одного: якщо ми не вчимося на чужих помилках, будемо вчитися на своїх.

Молодіжна першість. 14 тур

«Динамо» – «Шахтар» – 2:5 (0:3).

«Динамо»:
Загладько (Ткачук, 81), Пінчук (Пархоменко, 75), Діакате (Козлов, 46), Логінов, Менжега, Сокуренко (Кравченко, 46), Макаренко (Прокипчук, 52), Гармаш, Теміле (Мандзюк, 46), Білала (Есеола, 67), Коркішко.

«Шахтар»: Тетенко (Базилевич, 83), Олійник, Бутко, Ковальов (Імереков, 85), Насибулін (Вакуленко, 46; Гречишкін, 71), Полянський, Федотов (Ілюк, 63), Чайковський, Фомін (Овчинников, 74), Віценець (Нехтій, 83), Картушов.

Голи: Коркішко (79), Кравченко (90+3) – Фомін (4, 25, 38, 69), Ілюк (78).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер