Молодіжна першість. «Динамо» – «Севастополь» – 1:2

Молодіжна першість. «Динамо» – «Севастополь» – 1:2

Третьої поспіль поразки в молодіжній першості зазнало «Динамо». У матчі, який завершував першу частину сезону, підопічні Володимира Мунтяна програли «Севастополю». Цього разу молодим динамівцям із гравців першої команди допомагали Несмачний, Кравець і Кичак.

Господарі з перших хвилин спробували «затиснути» суперника зі своєї половини поля. Але з навісами Лапушенка та Буяльського впоралися високі захисники кримчан, а Боровик головою пробив вище. Захопившись облогою воріт севастопольців, наша команда ледь не пропустила. Небезпечну контратаку ударом завершив Сучу. Трохи б сильніше і точніше – бути біді, а так м’яч став легкою здобиччю Кичака. Відразу покарати гостей мав чудову можливість Кравець, який виявився віч-на-віч трохи лівіше воріт Сокоренка. Відбувся удар, трибуни затамували подих, але м’яч пролетів поряд із дальньою стійкою. За кілька хвилин знову Артему не пощастило – після його удару головою в кут воротар все ж таки зміг дотягнутися до м’яча. Атаки динамівців ставали все гострішими. Чудовий удар вдався Єфремову, але трохи вище за поперечину. Севастопольці контратакували нечасто, але влучно. Лише стійка врятувала господарів після удару Чеботарьова.

Найцікавіші події сталися після перерви. Динамівці продовжували нагнітати обстановку біля воріт севастопольців, але всі моменти незмінно переходили з розряду перспективних у нереалізовані. А ось кримчани одну зі своїх нечастих вилазок до воріт господарів завершили результативно. Кичак, у якого в цьому матчі було небагато роботи, м’яча дістав, але від його рук він закотився до кута воріт. Утім, довго динамівці не сумували. Гості у своєму штрафному майданчику грубо обійшлися з Буяльским, і Братков чітко реалізував пенальті. Відчувши, що динамівці мають помилки в захисті, кримчани почали атакувати сміливіше. Після проходу по правому флангу Сечина і навісу до штрафного майданчика з гострого кута бив Сердюк – стійка. Незабаром Лапушенко в штрафному майданчику штовхнув Соловича, і арбітр вказав на «позначку». Сучу не залишив шансів Кичаку – 1:2. У компенсований час Сердюк міг збільшити перевагу, але поцілив у хрестовину. У відпустку підопічні Володимира Мунтяна йдуть у поганому настрої і з надією на поліпшення гри та турнірних позицій у весняній частині сезону.

Володимир МУНТЯН, старший тренер молодіжної команди «Динамо»:

- Таке почуття, що нас хтось зурочив, у мене в душі коїться щось жахливе. Я не звик програвати. Хлопцям пояснював, що такого положення, як зараз, у «Динамо» не було ніколи в історії. На мій погляд, є об’єктивні причини, але казати про них – самозаспокоєння. Все ж, сподіваюся, що хлопці трохи подорослішають і деякі з них зможуть себе виявити. Звичайно, гідно боротися з командами, в яких футболісти на два-три роки старші, важко. Сьогодні непоганим був перший тайм, та і гра в цілому! Поки у хлопців були сили, вони старалися, цього в них не можна відняти. Молодці, сьогодні провели гру, яка має закріпитися в пам'яті. Я весь час їм кажу: хто зробить більше помилок, той і програє. Потрібно просто змусити суперника помилятися, от і все. На жаль, хлопці ще не звикли до цього. Так, вони перемагали на своєму рівні, коли виступали в першості України та Києва. А грати проти досвідченіших хлопців їм важкувато. Але за рахунок появи того ж Несмачного, який цементував оборону, Кравця, який старався попереду, – малюнок гри вже був зовсім іншим. Коли їх змінили, стали припускатися елементарних помилок. Лапушенко штовхнув ззаду суперника, це пенальті, який можна було не заробляти. Але все можна виправити. Я з надією та оптимізмом дивлюся в майбутнє. У другому колі будемо намагатися все виправити.

Антон БРАТКОВ, захисник молодіжної команди «Динамо»:

- Гра була складною для обох команд. Ми більше володіли ініціативою. Сьогодні грали зовсім молодим складом, лише з трьома досвідченими гравцями – Кичаком, Несмачним і Кравцем. У другому таймі і взагалі вийшли лише хлопці 1993 року. Діяли непогано, але, очевидно, нас хтось зачарував (посміхається). Ми старалися, віддавалися грі на 100%. Проблеми почалися, коли замінили Несмачного. Після цього в лінії захисту стало не так надійно. Перший м’яч на совісті оборони. Ми «закрилися» у своєму штрафному майданчику, тому так і сталося. Коли призначили пенальті у ворота «Севастополя», я хоч і не є штатним пенальтистом, був упевнений, що заб’ю. Тренер після гри похвалив, але чогось нам, все ж таки, не вистачає. Був хороший момент у Швидкого, не склалося. Попереду зимова перерва, збори. Гадаю, наступного року ми покажемо, на що справді здатні. Будемо працювати.

Молодіжна першість. 19-й тур

«Динамо» – «Севастополь» – 1:2 (0:0).

«Динамо»:
Кичак, Несмачний (Гарбар, 46), Балан, Братков, Лапушенко, Єфремов (Мирослин, 85), Боровик (Скакун, 68), Трубочкін, Швидкий (Котляр, 90+1), Буяльський (Фароян, 83), Кравець (Панфілов, 46).

«Севастополь»: Сокоренко, Солович, Чарковський, Узбек, Башлай, Воронін, Шугладзе, Чеботарьов (Свинар, 90), Шишкін (Сердюк, 46), Андрухов (Сечин, 63), Сучу (Грачов, 89).

Голи: Братков (65, пен.) – Шугладзе (62), Сучу (87, пен.).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер