Молодіжна першість. «Динамо» – «Оболонь» – 1:2

У черговому турі першості молодіжних команд на глядачів чекало столичне дербі. У матчі з «Оболонню» підопічним Володимира Мунтяна були покликані допомогти кілька футболістів з основи – Несмачний та Саблич у першому таймі, Мандзюк із Кравченком у другому. Незважаючи на серйозну підтримку, в поєдинку з непоступливим суперником динамівці не змогли набрати очок. Цікаво, що героєм матчу у складі «пивоварів» став нападник Руслан Рябий, який ще в минулому сезоні грав у динамівській футболці.

А розпочався поєдинок із хвилини мовчання на згадку про майстра спорту, заслуженого тренера України, нападника «Динамо» 40-50-х років Віктора Жиліна, який у середу пішов із життя на 87-му році життя.

Як і личить господарям, наша команда з перших хвилин розпочала атакувати. Коркішко небезпечно пробив зі штрафного, але вище воріт. Потім він же добре пробивав з правого флангу, але воротар зреагував. Можливо, на хід подій вплинула погана погода і дощ, який не припинявся впродовж усієї гри. Футболісти ковзали по мокрому газону, падали, втрачали м'яча. І тут, коли це виглядало абсолютно нелогічним, забила «Оболонь». Уміло скористатися розиграшем «стандарту» спромігся Рябий – 0:1. Динамівці не розгубилися, перемістивши гру на половину поля суперника. Непогані моменти були в Боровця, Прокипчука, Гармаша, перспективний прохід по флангу вдався Макаренку, але всі спроби змінити хід подій ліквідовувалися захисниками чи воротарем суперника. В цілому, перший тайм нагадував серію штрафних. Команди одна за одною порушували правила, грали жорстко, борючись за м'яч.

Після перерви кілька перспективних моментів було в Сергія Кравченка. Спочатку він влучив у «стінку», виконуючи небезпечний штрафний з центру півкола штрафного майданчика, потім ще кілька його ударів виявилися неточними. Активно продовжували діяти Коркішко, Боровець і Стретович, який вийшов на заміну. Потрібно віддати належне гостям, які надзвичайно уважно грали в обороні. Але все ж таки, динамівцям вдалося «розпечатати» ворота Дзуцева – виконуючи штрафний, Коркішко поцілив у хрестовину, а Стретович виявився ближчим за всіх до м'яча і відправив його повз дезорієнтованого воротаря – 1:1. Через чотири хвилини, коли здавалося, що гра наближається до логічної нічиєї, Гармаш зіграв рукою в штрафному майданчику, а пенальті влучно реалізував Рябий, чітко розвівши м'яча та воротаря по різних кутах. За час, що залишився до фінального свистка, динамівці спробували організувати штурм воріт суперника, «Оболонь» же тягнула час замінами, збиваючи темп атак господарів. У результаті – третя поразка динамівців у нинішньому чемпіонаті.

Тарас СТРЕТОВИЧ, нападник молодіжної команди «Динамо»:

- Звичайно, у роздягальні нам дісталося від тренера. Було за що. Ми не виконали те, чого він просив. Ніби бажання було, але не все виходило. Нічого страшного, що йшов дощ, а поле було мокрим. Навпаки, на такому газоні приємніше грати, м'яч краще ковзає. У нас є багато футболістів, які володіють хорошим дальнім ударом, тому ми й намагалися це використовувати. Не сказав би, що пенальті, який був призначений у наші ворота наприкінці матчу, став наслідком помилки Гармаша. Випадково сталося, Дениса в цьому ніхто не звинувачує. У нас ще залишався час, щоб відігратися, потрібно було зібратися й забити бодай один м'яч. Нічого, будемо працювати на тренуваннях і досягати успіху в наступних матчах. Без поразок не буває перемог.

Молодіжна першість. 10-й тур

«Динамо» – «Оболонь» – 1:2 (0:1).


«Динамо»: Тимофеєв, Несмачний (Сухоцький, 46), Сахневич, Саблич (Мандзюк, 46), Коркішко, Боровець (Іванющенко, 79), Гармаш, Есеола (Стретович, 59), Прокипчук (Кравченко, 46), Логінов, Макаренко (Пархоменко, 69).

«Оболонь»: Дзуцев, Майданевич, Черемисин, Пелюшенко, Курята, Довбиш (Мельниченко, 89), Заричнюк, Карабаєв (Лабунський, 90+1), Кармалита (Ю.Ткачук, 46), Зуєвич, Рябий (Максимов, 90).

Голи: Стретович (80) – Рябий (10, 83, пен.).

Попереджений: Заричнюк (32).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер