Молодіжна першість. «Динамо» – «Оболонь» – 1:1

Молодіжна першість. «Динамо» – «Оболонь» – 1:1

Перший матч другого кола динамівські резервісти почали з нічиєї. У двох попередніх поєдинках попередньої першості і в першому колі нинішньої «Динамо» незмінно поступалося «Оболоні». Але цього разу до матчу з «пивоварами» наша молодіжна команда підійшла у всеозброєнні. Склад підопічних Володимира Мунтяна лякав суперника, адже допомагати молоді були покликані кілька футболістів основного складу: у воротах - Кичак, в захисті - Гіоане, в півзахисті Гармаш і Маграо, а в нападі - Андре. Отже «пивоварам» можна було лише поспівчувати.

Але, як не дивно, перший небезпечний момент створили саме гості, та такий, що Акубардії довелося головою виносити м'яча з лінії воріт після помилки Кичака. Але те, що не вдалося Бондаренку з першого разу, нападник сповна виправив вже в наступній атаці. Не давши динамівцям оговтатися, Олександр сильним ударом розстріляв воротаря – 0:1. Вже за кілька хвилин зрівняти рахунок міг Андре, але його небезпечний удар зі штрафного пройшов трохи повз стійку. Це гостей не збентежило, і Зарічнюк ледь не подвоїв рахунок, пробивши з вигідної позиції повз ворота. Такий хід подій не міг влаштувати Володимира Мунтяна, тому недивно, що ще до перерви наставник динамівців провів дві заміни. Вони виявилися дуже своєчасними, адже вже за п'ять хвилин господарі зрівняли рахунок - постарався Андре, який вдало зблизька замкнув подачу Маграо зі штрафного! На тому й розійшлися на перерву.

У другому таймі «пивовари» продовжили володіти ініціативою і ледь не заштовхали м'яча у ворота Кичака після подачі зі штрафного у виконанні Ковальця. Динамівці не соромилися порушувати правила біля свого штрафного майданчика, а гості небезпечно розігрували стандарти. Так Мякушко добре приклався до м'яча, але Кичак ситуацію контролював і кулаками вибив м'яча. У господарів же в атаці мало що виходило. Основні сили вони сконцентрували в обороні, але ледь не пропустили, коли захисники не встежили за Купрієм, якого партнери вивели віч-на-віч із Кичаком, і Артем лише в останню мить ногою зреагував на удар впритул «пивовара» Яковенка. А постріл Мякушка з небезпечної відстані пройшов трохи вище за поперечину. За кілька хвилин до завершення гри «Оболонь» організувала фінальний штурм, але захист і воротар нашої команди зіграли надійно, зберігши нічию.

Володимир МУНТЯН, старший тренер молодіжної команди «Динамо»:

- Важко говорити. Чого ще бракує хлопцям? Мене це вже просто дратує. Перед грою запитую, як ваше самопочуття. Відповідають – усе гаразд. Ми цілеспрямовано готуємося, усім даємо шанс – комусь більше, комусь менше. Були у складі й досвідчені хлопці з першої команди, в кожній лінії по одному досвідченому футболісту. Середня лінія й атака з Гармашем та Андре могли вийти цікавими... Здавалося б, має бути впевненість. Говоримо, що потрібно максимально працювати, оскільки проти вас будуть грати так само. Як ще їх можна зарядити на гру? Адже я не Кашпіровський... Дуже багато помилок в елементарних речах – зупинці м'яча, передачах. Цьому ми приділяємо увагу на тренуваннях. Потрібне терпіння, хлопці ще зростають. Наприклад, Скакун на тренуваннях виглядає відмінно, видно швидкість у хлопця, а на гру виходить і губиться. У першому таймі хлопці, яких замінив, помітно випадали. В цілому, результат по грі.

Що стосується, Балана, у нього травма. В одній з ігор він отримав струс мозку і перелом лучової кістки зап'ястка. Це посилює проблему в обороні. Адже в останніх іграх крайні захисники випадають. Але їм мають допомагати крайні півзахисники, а вони залишають їх сам на сам із суперником.

Артем КИЧАК, воротар «Динамо»:

- Матч вийшов непростим, у першій половині в нас майже нічого не виходило. На установці тренер сказав, що потрібно більше грати через фланги, а в середині розігрувати м'яч в один-два дотики. Перебудувалися вже після перерви, з'явилися моменти, але ми не змогли їх реалізувати. У моменті з голом гравець «Оболоні», отримавши передачу, розвернувся, але незважаючи на те, що я скоротив кут обстрілу, пробив верхи і я не зміг врятувати. А в другому таймі був момент, коли суперник виходив віч-на-віч, але влучив мені в ногу.

На мій погляд Маграо занадто перетримував м'яча, незважаючи на мої підказки грати простіше. Він же намагався щось вигадати. Якби нападник «Оболоні» був швидшим, міг би відібрати у нього м'яча. Звичайно, відчувався дисбаланс в обороні. Краще, коли грають одні й ті ж хлопці, але через те, що постійно хтось приходить із першої команди, захисники змінюються.

Що стосується Браткова, мені дуже сподобалася його гра, він додав і в тренуваннях, і в іграх. Такої ж думки і хлопці, які з ним тренуються. Недаремно ж у Антона капітанська пов'язка. А якщо є довіра тренера, він себе впевненіше почуває.

Молодіжна першість. 16 тур

«Динамо» – «Оболонь» – 1:1 (1:1).

«Динамо»:
Кичак, Скакун (Єфремов, 33), Акубардія, Братков, Лапушенко (Буяльський, 24), Боровик, Гіоане, Гармаш (Трубочкін, 46), Бельгазуані (Панфілов, 61; Фароян, 83), Маграо, Андре (Швидкий, 54).

«Оболонь»: Онопко (Березовський, 46), Путраш, Карамушка, Родіна (Шкаврон, 63), Майданевич, Сокуренко, В.Заваров (К.Ковалець, 46), Турчанов (Семенов, 82), А.Шевчук (Купрій, 63), Зарічнюк (Мякушко, 46), Бондаренко (Яковенко, 46).

Голи: Андре (39) – Бондаренко (13).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер