Молодіжна першість. «Динамо» – «Металург» З – 1:1

Молодіжна першість. «Динамо» – «Металург» З – 1:1

Напередодні матчу молодіжних команд «Динамо» та запорізького «Металурга» головною темою для обговорення було жеребкування раунду плей-офф української «молодіжки». Лише й розмов про те, що Голландія – найсильніший суперник з усіх можливих. Футбольні фахівці навіть із співчуттям поглядали на Кравця та Бойка, які розминалися на полі й ще не знали про підступність жереба, і перед матчем вирішили їх не засмучувати. Із стартовим свистком сторонні думки витіснила сама гра.

Цього разу на допомогу молоді були відправлені досвідчені Несмачний, Юссуф, Гільєрме і вже згадані Бойко із Кравцом. Гості відразу дали зрозуміти, що відсиджуватися біля власних воріт вони не збираються, і відразу ж завдали двох небезпечних, але невлучних ударів. Особливо активним був найкращий нападник запорожців Цигирлаш, який забив у чотирьох своїх матчах чотири м’ячі. На жаль, не змогли його зупинити й динамівці – на 18-й хвилині він опинився із м’ячем перед воротами Бойка, Денис зблизився із суперником і кинувся на м’яча, щоправда, відбив його прямо на суперника, і Ігор підправив його в порожні ворота.

Динамівці відповіли штрафним, який заробив Кравець, але Гільєрме пробив у руки воротарю. Але впоратися з молодіжною командою гостей, яка, на відміну від основної, перебуває в лідерах, виявилося непросто. Здавалося, всіх зусиль докладав Кравець, але на його прицільний удар у рамку зреагував воротар, а небезпечний простріл замкнути ніхто не зміг. А «Металург», який віддав під кінець тайму ініціативу, в цей час зосередився на контратаках. Більше за всіх обстрілювали володіння Бойка Алозі, Каськов і Цигирлаш, але безрезультатно.

Тим часом розпочався другий тайм матчу. Ситуація на полі загострювалася нечасто, після заміни атакуючого тріо «Металург» трохи зменшив свою прудкість, але й динамівці не були особливо активними в атакуючих діях. Активізувалися команди до середини тайму – наші футболісти створювали небезпеку, в основному, після стандартів, вони часто вигравали верхову боротьбу, але після ударів Юссуфа та його партнерів головою м’яч летів трохи вище воріт. У «Металурга» в руки воротарю пробив Коваленко, а після потужного удару Протасевича з далекої відстані довелося витягуватися у струнку Бойку, щоб дістати м’яча з-під поперечини. Ось Швидкий хитро закрутив м’яяч з правого флангу під поперечини, але ні – воротар у незбагненному стрибку його дістав. І все ж таки Артему судилося врятувати свою команду від поразки – після навісу Трубочкіна з правого флангу він красивим ударом головою в дальній кут зрівняв рахунок!

Володимир Мунтян, старший тренер молодіжної команди «Динамо»:

- По грі сьогодні можу сказати так – головне, що не програли. На останніх секундах знайшли в собі сили і волю. Плюс хороша передача із флангу, ось красивий гол і вийшов. Команда в них хороша, недаремно запорізький «Металург» зараз перебуває на другому місці в турнірній таблиці. Вони всі досвідчені й потужні хлопці. Звичайно, хотілося, щоб у нас гра складалася все краще, але є нюанси – незіграність, неузгодженість...

- Гільєрме за домовленістю з Газзаєвим відіграв лише перший тайм?

- Так. Та сама ситуація з Несмачним і Кравцем, якому ще потрібно набирати форму. Він дуже сильно переймається через те, що відбувається, і ніяк не може відновитися повністю. Хлопець дуже багато пропустив, дай Боже, щоб він скоріше відновився і швидше набрав форму. В цілому, команда працює, готується, грає. Шкода, що втрачаємо очки вдома...

Артем Швидкий, нападник молодіжної команди «Динамо»:

- Як забив красивий гол? Трубочкін пройшов по флангу, добре навісив і я підставив голову для удару, більше нічого не залишалося робити, окрім як забивати. Це, до речі, не перший мій гол, я ще ПФК «Севастополю» забивав. А перед цим у мене був ще один непоганий момент, коли воротар витягнув м’яча з-під поперечини. Насправді я просто пристрілювався, в надії, що хтось підставиться чи він сам залетить. По грі – перший тайм вони зіграли дуже добре, але потім зробили кілька замін, і нам стало легше. Ну, і наші заміни подіяли. До перерви нас просто «возили», але потім ми зібралися. Перед виходом на поле тренер сказав, щоб грав на вістрі і шукав свого шансу. Ми знали, що «Металург» – сильна команда, але налаштовувалися, як завжди.

Антон Братков, захисник молодіжної команди «Динамо»:

- У перші хвилини ініціативою більше володів суперник, але наприкінці гості «підсіли», ми почали пресингувати, і з’явилися моменти, щоб забити м’яча. Другий тайм проходив за рівної боротьби, але за хвилину до завершення нам пощастило більше, і ми були винагороджені за намагання. Незважаючи на те, що суперник – серед лідерів молодіжної першості, ми відчували, що цю команду можна і потрібно перегравати. У перерві тренер сказав більше володіти м’ячем, робити передачі з флангу на фланг і завершувати їх. Після проведених замін у нас трохи змінилася схема – Юссуф став грати опорного півзахисника, оскільки в першому таймі центральні хави мало грали на оборону. А ми з Несмачним стали діяти в центрі захисту. Багато проблем спричинив нападник Алозі з першої команди, видно, що він досвідчений гравець.

Молодіжна першість. 9 тур

«Динамо» – «Металург» З – 1:1 (0:1).

«Динамо»:
Бойко, Балан, Юссуф, Братков (Трубочкін, 78), Несмачний, Буяльський (Фароян, 67), Мирослин (Акубардія, 46), Калініченко (Панфілов, 57), Єфремов (Швидкий, 57), Гільєрме (Бельгазуані, 46), Кравець.

«Металург» З: Попович, Нестеров, Данюк, Карауш, О.Зозуля, Задоя (Мойсеєнко, 46), Сидорчук, Цуріков (Дяченко, 46), Цигирлаш (Коваленко, 46), Алозі (Ягмурян, 46), Каськов (Донгаузер, 46; Протасевич, 90).

Голи: Швидкий (88) – Цигирлаш (18).

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер