Молодіжна першість. «Динамо» – «Іллічівець» – 2:1

Молодіжна першість. «Динамо» – «Іллічівець» – 2:1

Напередодні матчу основних складів нелегку перемогу над молодіжною командою «Іллічівця» здобули резервісти «Динамо». Багато в чому підопічним Володимира Мунтяна допомогли хлопці з першої команди – Бертольйо, Гіоане та Юссуф.

Саме перший зміг реалізувати пенальті, коли суперник у штрафному майданчику грубо зупинив прохід Юссуфа ледь не з центру поля. А до цього непоганий момент втратив Швидкий, який після навісу Трубочкіна зльоту бив у «дев'ятку», але надійно зіграв воротар. У той же час, довелося попрацювати й Тимофеєву, коли Чорній завдав удару з близької відстані, але Анатолій не підвів. Ще кілька небезпечних атак гостей у першому таймі результату не принесли, зате маріупольці досягли бажаного після перерви. Іванов прострілив із правого флангу, і Чорній замкнув дальню стійку – 1:1. Відразу гості мали всі шанси, щоб вийти вперед, але Тимофеєв надійно зафіксував м'яча після підступного удару Сірика. У відповідь Юссуф на швидкості обіграв суперника перед штрафним майданчиком, вивів у прорив по флангу Бертольйо, але простріл Факундо блокували. Те, що не вдалося партнерам, успішно реалізував Швидкий буквально за кілька хвилин – Артем отримав передачу з правого флангу, підробив м'яча і влучно пробив повз воротаря!

Як виявилося згодом, саме цей гол і приніс перемогу нашій команді. За час, що залишився, запам'ятався удар із дальньої відстані Бертольйо поряд зі стійкою і постріл Романова зблизька повз ворота. А вже в компенсований арбітром час динамівці могли цілком зробити свою перевагу впевненішою – але Панфілов після пасу Акубардія не реалізував вихід віч-на-віч, а Фароян, отримавши передачу від Гіоане, із хорошої позиції не влучив належним чином по м'ячу. Втім, команді Володимира Мунтяна вистачило й мінімальної перемоги, щоб записати до свого активу три очки.

Володимир МУНТЯН, старший тренер молодіжної команди «Динамо»:

- Із появою групи гравців з основи в деяких лініях змінилася й сама гра. Хоча знову ж таки виникає стара проблема – реалізація. Скільки б ми не працювали на тренуваннях, хлопці не готові чисто психологічно. Вони думають, що все можна легко виконати під час гри, неначе не потрібно докладати до цього жодних зусиль. А тут важливе інше – концентрація, щоб забити. Ви бачили, скільки моментів сьогодні створювалося, і скільки голів могло бути. Але нам, як говориться, відступати було нема куди. Дякувати Олегу Лужному, який дав кількох гравців із першої команди. Це необхідно на цьому етапі, щоб у молодих хлопців була впевненість, щоб вони набиралися більше досвіду. Врешті-решт, ми грали проти хлопців 1989, 1990, 1991-го років народження. А в нас виходить інакше: Тимофеєв 1993 р.н. грає у воротах, і два-три футболіста з першої команди. Хоча той же Бертольйо, який не працював півтора місяці, вийшов і відпрацював нормально.

- Швидкий стає головним бомбардиром? Уже не перший матч рятує команду...

- Це прізвище таке! (сміється). Потрібно швидше забивати. Якби він ще й використовував всі ті моменти, які виникають у процесі гри... Потрібне терпіння, я сподіваюся, все буде гаразд, і ми виправимо становище!

Артем ШВИДКИЙ, нападник молодіжної команди «Динамо»:

- Як забивав гол? Захисник помилився – головою скинув мені м'яча. Я прийняв і забив. Трохи розгубився, але в останню мить спромігся вдарити. Добре, що забив. У нас були ще можливості збільшити рахунок. У першому таймі вже лівою ногою бив, але воротар зміг зловити м'яча. А в цілому, зіграли доволі добре. Допомогли хлопці з першої команди – Бертольйо, Юссуф, Гіоане, без них було б набагато важче. Відчувався і досвід, і підтримка збоку старших партнерів. Що стосується установки, головним завданням було грати через фланги, контролювати захист. І хоча сьогодні ми пропустили, але забили на один більше! І пенальті заробили – Юссуф прорвався від центру поля до воріт, після чого його вдарили по ногах. Після реалізованого пенальті стало якось простіше і вільніше грати.

Молодіжна першість. 15 тур

«Динамо» – «Іллічівець» – 2:1 (1:0).

«Динамо»:
Тимофеєв, Юссуф, Гіоане (Мирослин, 90+3), Братков, Акубардія, Бельгазуані (Скакун, 46), Швидкий (Панфілов, 76), Трубочкін (Єфремов, 68), Буяльський, Боровик (Гарбар, 89), Бертольйо (Фароян, 86).

«Іллічівець»: Хоменко, Аблітаров, Терехов, Худченко (Д.Тищенко, 83), Западня (Резніков, 46), Лубашев, Скоблов, Шабан (Пазюк, 46), Чорній, Кіча (Іванов, 46), Сірик (Романов, 75).

Голи: Бертольйо (31, пен.), Швидкий (68) – Чорній (54).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер