Молодіжна першість. «Динамо» – ФК «Харків» – 4:0

Молодіжна першість. «Динамо» – ФК «Харків» – 4:0

Команда Володимира Мунтяна здобула перемогу в рамках 25-го туру молодіжної першості. Динамівці легко обіграли гостей з Харкова, які догравали поєдинок удев'ятьох, і наблизилися до донецького «Шахтаря» – тепер відставання від донецького клубу складає сім очок.

Матч між «Динамо» і ФК «Харків» виявився багатим на події. Вже на 13-й хвилині суперник у своєму штрафному майданчику не за правилами зіграв проти Зозулі, за що арбітр призначив пенальті. Вирок узявся виконувати сам постраждалий і був точним – 1:0. Ще за тринадцять хвилин другу жовту картку отримав Сірик і залишив поле. До кінця першого тайму динамівцям не вдалося втілити кількісну перевагу в забиті м'ячі, а от гості, залишившись у меншості, навіть намагалися загрожувати воротам Рибки. Небезпечно пробивав Ушаков, але м'яч полетів убік від воріт.

Після перерви динамівці активізувалися. Двічі реально загрожував воротам Теміле, але в першому випадку захисники вибили м'яча на кутовий, а в другому Франк ударив повз ворота. Харків'яни відповіли ударом з гострого кута Кравченка, але також неточно. Ближче до середини другого тайму небезпечні моменти біля воріт гостей почали втілюватися в забиті м'ячі. На 71-й хвилині Теміле наздогнав м'яча біля лицьової лінії та віддав чудову передачу на Сокола. Ярослав вдало розібрався в ситуації і точним ударом відправив м'яча до сітки – 2:0. А незабаром ФК «Харків» позбавив себе останнього шансу на сприятливий результат. Воротар гостей Швайченко, який лише хвилин сім тому замінив Налєпу, збив за межами штрафного майданчика Зозулю, який виходив віч-на-віч до воріт. Арбітр розцінив це порушення як фол останньої надії, і показав червону картку Швайченку. Місце у воротах довелося зайняти польовому гравцю Тарасову. Відчувши ще більшу вразливість суперника, динамівці стали частіше завдавати ударів по воротах і не помилилися. По дублю оформили Сокол і Зозуля: спочатку Ярослав пройшов по центру і красиво перекинув воротаря, а за хвилину до фінального свистка Роман добив м'яча в сітку головою після удару того ж Сокола і рикошету від поперечини.

Володимир Мунтян, тренер молодіжної команди «Динамо»:

- Кожна гра несе в собі як негативні, так і позитивні емоції. Вважаю, сьогодні в першому таймі хлопці могли б зіграти серйозніше, я кожного разу прошу їх про це. Але одні сприймають це правильно, а інші – по-своєму. В цілому, результат непоганий, другий тайм вийшов кращим. Але, чесно кажучи, так зіграти нам дозволив суперник. На результат гри значно вплинуло вилучення в першому таймі, яке розслабило хлопців. А зібратися в процесі гри виявилося складно. Молоді футболісти, які вийшли на заміну в другому таймі, добре попрацювали. Та й Зозуля впевнено виходить в лідери за кількістю забитих м'ячів. Заявляє про себе і Сокол. Хлопці сміялися, що сьогодні вийшов «пташиний» день (посміхається).

Тарас Пінчук, захисник молодіжної команди «Динамо»:


- Не сказав би, що перемога далася нам легко. В першому таймі було доволі складно грати. Ми добре налаштувалися, але не все виходило. Не стало легше й після першого вилучення. Навпаки, харків'яни стали боротися ще й за свого товариша. Але ми не розслаблялися, прагнули грати до кінця і вичавити максимум. У першому таймі ми не повністю виконали установку тренера, тому він і вийшов таким нервовим. У перерві наставник сказав підсилити напад. Головне, що вдалося досягти результату.

Ярослав Сокол, нападник молодіжної команди «Динамо»:

- Настрій хороший, приємно, що команда перемогла, а я забив два м'ячі. Ми впевнено контролювали гру ще за рахунку 1:0, а після вилучення стало ще легше. Коли ж арбітр показав червону картку другому футболісту суперника, ми стали грати собі на втіху, внаслідок чого вдалося забити ще два м'ячі. В нас з'явилося більше простору, суперник за нами не встигав, і ми просто довели гру до кінця.

Роман Зозуля, нападник «Динамо»:

- Перший тайм був важким, щось не складалося, ми були якимись млявими, тому в перерві тренер не стримував емоцій. У результаті, в другій 45-хвилинці ми вже були більш зібраними, навіть наставник подякував за другу половину матчу. Перший м'яч нам вдалося забити достатньо швидко, Сахневич закинув на мене, я прикрив м'яча корпусом, а суперник ударив мене ззаду по ногах – чистий пенальті. Після того, як вилучили ще й воротаря суперника, хотілося, звичайно, частіше бити по воротах, але в мене і моментів сприятливих не було, лише один, коли я забив гол. Були б ще поблизу від воріт – обов'язково пробив би.

"Динамо" – ФК "Харків" – 4:0 (1:0)


"Динамо":
Рибка, Допілка, Мандзюк, Пінчук (Сокол, 67), Сахневич (Пархоменко, 35), Менжега (Шматоваленко, 65), Морозюк (Сокуренко, 60), Зозуля, Гільєрме, Білала (Іванющенко, 65), Шацьких (Теміле, 46).

ФК "Харків": Налєпа (Швайченко, 70), Федота, Кривенець, Тарасов, Паламарчук, Сірик, Нагинайлов, Скляр (Самборський, 46), Бойченко (Співак, 68), О.Кравченко (Мурга, 78), Ушаков (Хамід, 75).

Голи:
Зозуля (11, пен., 89), Сокол (71, 86).

Вилучення:
Сірик (25, друге попередження), Швайченко (78).

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер