Молодіжна першість. «Чорноморець» - «Динамо» - 0:2

Молодіжна першість. «Чорноморець» - «Динамо» - 0:2

Центральний матч туру серед молодіжних команд, безперечно, відбувся в Одесі, де зустрічалися лідер турнірної таблиці «Чорноморець» і команда, яка займала друге місце, київське «Динамо». Але, як не дивно, напруженим і безкомпромісним матч не вийшов. У перші хвилини господарі відзначилися небезпечним ударом Васіна, з яким впорався Рибка, а потім ініціативу повністю перехопили гості.

Вже на 13-й хвилині м'яч побував у воротах «Чорноморця». Морозюк пройшов по правому флангу, трохи змістився в центр і точним ударом відправив м'яча до правого від воротаря верхнього кута воріт. Відразу ж почин Миколи міг продовжити Кругляк, але після його удару м'яч розминувся із дальньою «дев'яткою». З великої відстані пробивав і Чернат, але, на жаль, неточно. А на 31-й хвилині одесити в своєму штрафному майданчику повелися необережно із Кругляком, який по флангу виходив віч-на-віч із воротарем суперника. Арбітр одразу вказав на «точку». Пенальті реалізував сам постраждалий, а Паст, як прийнято говорити в таких випадках, хоч і вгадав напрям польоту м'яча, але врятувати команду не зміг. Через певний час той же Кругляк намагався красиво пробити в падінні через себе, але воротар господарів зумів перевести м'яча на кутовій.

Лише після цього в «Чорноморця» почало щось виходити спереду. Небезпечну подачу з кутового виконав Піцик, але цього разу вже Рибка зіграв надійно, а наприкінці першого тайму динамівські захисники дозволили вийти віч-на-віч із нашим воротарем Левізі, але голкіпер Динамо врятував свою команду і в цьому моменті. Після перерви динамівці відійшли назад, в той же час не втрачаючи можливості для атак. З небезпечних моментів слід відзначити удар Ярмоленка, з яким впорався воротар господарів, а також небезпечний простріл низом Гавриленка, який нейтралізував Рибка.

Ігор Соколовський (старший тренер молодіжного складу ФК «Чорноморець»):

- Чому не вдалося перемогти? Напевно, ми трохи перегоріли, все ж таки ім'я «Динамо» говорить саме за себе. Крім того, в нашій команді грає 90% дуже молодих хлопців, які, можна сказати, тільки нещодавно встали з-за шкільної парти. Тому, як їх не налаштовуй, все одно хвилювання присутнє. Але, безперечно, це для нас дуже корисний матч і потрібний урок. Гадаю, результат відповідає сьогоднішній грі, хоча, звичайно, моменти в нас були, і ми могли б зіграти краще.

Володимир Мутнян (тренер молодіжного складу ФК «Динамо»):

- Чесно кажучи, збоку «Чорноморця» я очікував серйознішої гри, адже до нашої зустрічі вони програли лише один поєдинок, а у всіх інших перемагали. Тому сьогоднішньої зустрічі очікував із побоюванням. Але так сталося, що наші хлопці не тільки впевнено перемогли, але могли забити ще більше, якби поставилися до матчу серйозніше. А так в їхніх діях у деяких моментах простежувалася незібраність, адже я їх налаштовував на те, що їм доведеться грати із сильним лідером, а на полі вони побачили, що не все так страшно. Але в цілому, хлопці молодці, добре зіграли і головне – добилися результату, а деякі футболісти додають прямо на очах. Чому хвилювався за рахунку 2:0? Просто хлопцям не можна давати приводу розслаблятися. Якщо тренер заспокоїться, то і гравці не будуть сконцентрованими. Їх потрібно постійно заводити, адже в кінці першого тайму були моменти, коли нам могли кілька разів забити. Отже, як тільки їх похвалити або дозволити заспокоїтися, вони просто зупиняться.

Андрій Кругляк (нападник молодіжного складу «Динамо»):

- Ви самі бачили, що сьогодні гра тривала до першого забитого м'яча, а після того, як ми забили другий гол, відійшли трохи назад, адже грали на чужому полі, і намагалися діяти на контратаках. Гадаю, гра вийшла непоганою, ми добилися результату і вийшли на перше місце. Тренер говорив, що гра буде цікавою, адже зустрічалися дві команди, які знаходяться наверху турнірної таблиці. Ми - «Динамо», відповідно, маємо доводити, що ми найсильніші. Гадаю, сьогодні це вдалося зробити. Пенальті був чистим, адже я з флангу виходив віч-на-віч із воротарем, суперник мене зачепив, я впав. Одинадцятиметровий реалізував сам, на правах старшого, оскільки до цього в двох останніх товариських іграх вдало бив пенальті. Сумнівів ніяких не було. Якщо я підходжу до позначки, завжди впевнений, що заб'ю.

Микола Морозюк (півзахисник молодіжного складу «Динамо»):

- Тренер нас налаштовував на складну гру із командою, яка очолює турнірну таблицю. Не приховуватиму, від «Чорноморця» очікував більшого. Суперник, можна сказати, середнього рівня, нічим нас не здивував, особливо враховуючи те, що ми зіграли не на 100% своїх можливостей. Перемога вийшла спокійною і впевненою. Те, що я сьогодні гратиму за молодіжний склад, було давно вирішено із Юрієм Павловичем, адже мені потрібно більше ігрової практики. У деяких попередніх матчах він вважав, що такої необхідності не було, оскільки я мав бути «свіжішим». Сьогодні ж ми планували, що зіграю один тайм. Тепер залишаюся в Одесі, щоб завтра допомогти першій команді. Гадаю, це правильно. Те, що вдалося забити сьогодні, звичайно, добре, але, гадаю, для того, щоб тренер давав мені можливість більше грати за першу команду, потрібно забивати за «основу». Молодіжний склад – це одне, а перша команда – зовсім інше.

Молодіжна першість. 8 тур

«Чорноморець» – «Динамо» – 0:2

«Чорноморець»: Паст, Гуменюк, Бідний, Саліван, Бобко, Зубейко (Гавриленко, 75), Владов (Лисий, 57), Гілазєв (Колода, 64), Піцик (Слінкин, 64), Левіга (Балашов, 46), Васін (Якименко, 75).

«Динамо»: Рибка, Морозюк (Білала, 60), Хачеріді, Менжега, Сахневич (Козлов, 90+2), Прилєпов (Поліщук, 90+2), Чернат (Сокуренко, 88), Чаус, Кругляк (Макаренко, 81), Зозуля (Адаменко, 90+2), Ярмоленко.

Голи: Морозюк (13), Кругляк (31, з пен.).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер