Молода команда зі стародавнього міста

Молода команда зі стародавнього міста

Футбольний клуб «Львів» має недовгу історію. ТОВ «Футбольний клуб «Львів» був зареєстрований 22 травня 2006 року, а вже наступного дня на засіданні Бюро Професійної футбольної ліги було ухвалено рішення про визнання ФК «Львів» правонаступником ФК «Газовик-Скала» зі Стрия.

Сезон 2006/2007 став дебютним для ФК «Львів» на професійному рівні. Пішов він на «притирання» до реалій українського футболу, що в результаті вилилося в підсумкове 11-е місце в чемпіонаті. Керівництво клубу в особі президента страхової компанії «Княжа» Юрія Кіндзерського не ставило завдання перед клубом будь-що вийти до елітного дивізіону. На наступний сезон завдання були куди скромніше – посісти місце в першій десятці.

Але, як говориться, апетит приходить під час їжі. По ходу сезону ФК «Львів» прагнув не відставати від лідируючої групи, а наприкінці, скориставшись осічками київської «Оболоні», зробив вражаючий ривок і слідом за маріупольським «Іллічівцем» увірвався до прем'єр-ліги.

Стартувати серед елітних команд дебютанту довелося поєдинком проти чинного чемпіона країни – донецького «Шахтаря». Продемонструвавши волю до перемоги і невипадковість виходу до прем'єр-ліги, ФК «Львів» здобув сенсаційну перемогу. Перемога львів'ян над «Шахтарем» змусила решту команд із побоюванням ставитися до суперника. Як наслідок, наступної перемоги шанувальникам ФК «Львів» довелося чекати три місяці – лише в 11-му турі «левам» вдалося обіграти на своєму полі ФК «Харків».

Незадовільні результати змусили керівництво клубу змінити головного тренера. Замість Степана Юрчишина, з ім'ям якого пов'язаний феномен ФК «Львів», прийшов Сергій Ковалець. Молодий тренер з амбітними планами має змусити футболістів повірити в себе. На даний момент ФК «Львів» посідає передостаннє місце в турнірній таблиці, але попереду ще достатньо матчів, щоб виправити ситуацію і закріпитися в прем'єр-лізі, серед найсильніших команд країни.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер