Minsk Cup. «Динамо» U15 перемогло БАТЕ у серії пенальті та у півфіналі зіграє із ФК «Мінськ-2» (ФОТО, ВІДЕО)

Minsk Cup. «Динамо» U15 перемогло БАТЕ у серії пенальті та у півфіналі зіграє із ФК «Мінськ-2» (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні «Динамо» U15 в рамках чвертьфіналу зустрілося з білоруським БАТЕ, який посів друге місце у групі «В». Відзначимо, що на груповому етапі наші суперники поступилися «Вільнюсу» (Литва) 0:2, перемогли київський «Олімпік» 2:0 і розгромили російський «Метеор» (Смоленськ) 5:0.

Гра вийшла напруженою та драматичною, а доля путівки до півфіналу вирішилася лише у серії післяматчевих пенальті, у якій майстернішими та холоднокровнішими виявилися динамівці.

Традиційно наша команда розпочала гру активно та повністю домінувала на полі. У перші хвилини підопічні Євгена Ястребінського та Андрія Фартушняка виконали чотири кутових, але вигоди нашим гравцям стандартні положення не принесли. Втім, загрози біля воріт білорусів виникали регулярно. Спочатку хорошого удару завдав Балаба, а у наступній атаці суперник порушив правила проти Янчишина у власному штрафному майданчику, і пенальті чітко реалізував Гаджимурадов, вивівши свою команду уперед.

Одразу після цього один на один із воротарем виходив Кремчанін, але нашого футболіста трохи підвела реалізація. Загалом, кияни майже не відходили від воріт суперника, за винятком поодиноких випадків, коли гравці БАТЕ вибігали у контратаки. Але це були усього лише епізоди на фоні явної територіальної переваги українців. Втім, у першому таймі глядачі забитих м’ячів більше не побачили.

Щойно розпочалася друга половина зустрічі, на нашу команда чекала неприємність: воротар, віддаючи м’яч своєму захиснику, припустився помилки, його передачу перехопив суперник і переправив його у ворота. Загалом, БАТЕ чинив відчутний опір киянам, граючи злагоджено та організовано. Щоправда, м’яч таки побував у воротах команди із Борисова, але миттю раніше суддя зафіксував порушення правил в атаці.

На певний час білоруси перемістили гру на половину поля динамівців, але занадто близько до власних воріт українці їх не підпускали. Натомість самі продовжували проводити гострі випади та заробляти стандарти, але втілити їх у забиті м’ячі не виходило. Команди швидко переходили центр поля, грали швидко та динамічно. Одного разу БАТЕ ледь не вийшов уперед, коли один на один із воротарем виходив гравець борисовців. На щастя, наші захисники встигнули повернутися і ліквідувати загрозу, а суперник хоч і завдав удар, але наш воротар Косач надійно забрав м’яч.

З дві хвилини до фінального свистка чудові небезпечні удари у площину воріт завдали Кролевець та Янчишин, але в обох випадках свою команду врятував воротар, продемонструвавши дива реакції. Тож переможець визначався у серії пенальті. Воротарі відбили по одному удару, а коли вирішальний пенальті парирував динамівський голкіпер Дмитро Косач, арбітр попросив його перебити, і з другої спроби гравець БАТЕ не схибив. Але ця обставина не вплинула на моральний дух наших хлопців. Свій наступний одинадцятиметровий удар кияни реалізували, а Косач впорався зі спробою суперника, вивівши «Динамо» до півфіналу.

Наступним суперником нашої команди  у півфіналі Minsk Cup стане друга команда білоруського ФК «Мінськ», яка у паралельному матчі теж у серії пенальті перемогла російський «Шиннік» (основний час закінчився унічию 0:0). Поєдинок відбудеться у суботу, 1-го лютого, початок о 12.00 за київським часом. За прямою відеотрансляцією поєдинку слідкуйте на ресурсі footbik.by у YouTube за посиланням: https://www.youtube.com/channel/UCU4Uy5BwJ9nIbXgP7nOy7iQ?sub=

Minsk Cup. Чвертьфінал

«Динамо» (Київ) U15 – БАТЕ (Білорусь) U15 – 1:1 (4:3, по пен.)

«Динамо» U15: 1. Косач, 20. Гусєв, 3. Балаба, 18. Сизонюк, 22. Прокопенко (14. Білоконь, 35), 7. Бойченюк, 4. Гаджимурадов (16. Кролевець, 29), 8. Микитюк (11. Грохольський, 27), 24. Янчишин, 13. Кремчанін, 2. Дзень.

Голи: Гаджимурадов (13) – (22).

*Фото - сайт footbik.by

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер