Мілош Нінкович: «Гадаю, збірній допомогти не зможу»

Мілош Нінкович: «Гадаю, збірній допомогти не зможу»

Мілош Нінкович на сьогоднішній матч із ФК «Харків» вийшов у піднесеному настрої. Буквально кілька днів тому він отримав дебютний виклик до національної збірної Сербії. Після матчу, що закінчився перемогою «Динамо» з рахунком 4:0, Мілош поділився враженнями як від поєдинку з ФК «Харків», так і про виклик до національної команди.

- Невеликі труднощі в нас сьогодні виникли в першому таймі через «важке» поле. В харків'ян хороша команда, тому я не знаю, чому вони вдесятьох стали в оборону. Очевидно, така в них тактика. Але ми вчасно забили перший м'яч, після чого все змінилося і пішло, як нам було потрібно.

- Вам доводиться грати двічі на тиждень. Складно витримувати такий графік?

- Складно, але що поробиш. Всі футболісти грають в подібному режимі. Будь-яка сильна команда світу проводить матчі через три дні на четвертий. Якщо вони справляються з такими навантаженнями, то чому ми не можемо робити те ж саме.

- Наскільки відомо, ви отримали запрошення до своєї національної команди...

- Справді, це так. Завтра я вирушаю до розташування збірної, але, боюся, що зіграти не зможу. Річ у тому, що в мене впродовж місяця проблеми із привідним м’язом. Один день він болить, інший не болить. Плюс сьогодні знову його «смикнув», і після гри відчуваю, що вже не можу підняти ногу. Отже, на жаль, цього разу збірній Сербії допомогти не зможу.

- Але цей виклик став для вас несподіваним?

- Якщо чесно, то ні. Правду кажучи, я чекав, що мене запросять. «Динамо» зараз грає достатньо непогано – і в чемпіонаті, і в Лізі чемпіонів. Це мій перший виклик, і тренер в команді зараз дуже хороший, тому я радий, що на мене звернули увагу. Ви пам'ятаєте, я говорив, що якщо керувати збірною будуть ті люди, які це робили раніше, я за неї виступати не буду. Але зараз там багато чого змінилося, і я справді дуже хотів би грати за свою національну команду, але, на жаль, цього разу не вийде.

- Тобто, під час паузи, що виникла в чемпіонаті, ви приділите час здоров'ю?

- Так. Гадаю, так буде краще і для збірної, і для «Динамо», і для мене. Потрібно визначитися, наскільки все серйозно і відпочити перед найважливішими матчами в Лізі чемпіонів.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер