Микита БУРДА: «Билися один за одного, за команду та імідж клубу»

Микита БУРДА: «Билися один за одного, за команду та імідж клубу»

Після гри Микита розповів про свою травму, тривале відновлення та прокоментував саму гру:

- З моменту моєї травми пройшов майже рік. Мені довелося дуже багато щодня працювати, щоб скоріше повернутися на поле. Травма була дуже важкою, так вийшло, що перші чотири або п'ять місяців я пропустив, оскільки лише після цього періоду мені зробили операцію. Потім я поїхав на реабілітацію до Сербії, місцевий фахівець мені дуже допоміг, за що я йому вдячний. Після цього розпочався наступний етап відновлення - я повернувся до Києва і з вересня вже щодня тренувався в загальній групі, багато працював, оскільки дуже хотів скоріше повернутися до ладу. Але не завжди виходить, як хочеться. Довелося пройти через багато труднощів, і я вдячний Сергію Реброву за те, що довірив мені місце на полі. Звичайно, перед матчем я переживав, можна сказати, що заново дебютував. Налаштовувався на серйозний матч.

- Навряд чи, хтось очікував, що в такий кризовий час «Динамо» просто «розірве» «Бешикташ»?

- Добре, що все так вийшло. Перед грою в інтернеті писали, що «Динамо» може голосно грюкнути дверима - так і вийшло.

- Там також обговорювали можливий відхід Реброва взимку і прихід нового наставніка- це якось на вас впливало?

- Ні, тренерський штаб довіряє нам, а ми - їм. В інтернеті багато чого пишуть, ми намагаємося не звертати на це увагу. Виходимо на кожну гру, працюємо, тренери підказують, ми прислухаємося, тож усе нормально.

- В який момент відчули, що «Бешикташ» «посипався»?

- Напевно, коли рахунок уже був 3:0 на нашу користь.

- Яка атмосфера була в роздягальні після матчу?

- Просто всі потиснули один одному руки, нам подякували за гру, заходив президент Ігор Суркіс. Завтра у нас вихідний, а потім будемо готуватися на гру з «Шахтарем».

- Як вам гралося проти Куарежми?

- Якщо чесно, то важко. Він - топовий футболіст, чемпіон Європи, дуже добре технічно оснащений, швидкий. Але для мене це була хороша перевірка. Я довгий час не грав, і на його тлі можна було зрозуміти, чи правильно я провів увесь цей час. А впорався я з ним чи ні... Намагався, щось виходило, щось - ні. Під час розбору гри тренери мені підкажуть, як слід було зіграти в тому чи іншому моменті.

- Топ-нападник грав проти топ-захисника?

- Я ще не топ-захисник, а тільки починаю свій шлях у футболі. Мені ще багато чому треба вчитися і багато працювати у всіх компонентах - і в обороні, і в атаці (особливо, якщо дію на фланзі). Сьогодні у мене була задача грати більше на оборону. Сергій Станіславович сказав, якщо будуть моменти попереду, я можу підключатися, але з головою. Головне ж - щоб ззаду все було надійно. Коли у стамбульців вилучили другого гравця, з'явилося багато зон. У суперника попереду залишався всього один гравець, тому я кілька разів спробував підключитися до атак.

- Яка складова з'явилася в сьогоднішній грі «Динамо», якої не вистачало в попередніх п'яти турах?

- Ми всередині команди поговорили, нам нічого було втрачати, просто грали один за одного, бились за команду, за імідж клубу. Намагалися своєю грою порадувати наших шанувальників. Вважаю, ті вболівальники, які прийшли сьогодні нас підтримати, незважаючи на погану погоду і не найкращі результати команди, - це справжні фани.

- Як могли б прокоментувати гру обох команд до першого гола?

- Перші хвилини вийшли напруженими. Суперник також хотів виграти, тим більше, що у них був шанс пройти далі. Добре, що ми з цим упоралися і незабаром забили перший м'яч.

- Не дивлячись на трохи незвичне поєднання, оборона «Динамо» витримала?

- Ззаду ми зіграли на нуль, так що можна вважати, що витримала. Звичайно, помилки були, на щастя, вони не призвели до голів у наші ворота.

- Жовту картку отримали заслужено?

- І суперник, і я - обидва йшли на м'яч, вийшов стик. Звичайний ігровий епізод, нічого особливого.

- А як можете оцінити суддівство в цілому?

- Були моменти, коли свистіли в їхню сторону, і ситуації, коли в нашу. Не мені оцінювати суддівство. Є компетентні люди, які в цьому розберуться.

- Коли настав переломний момент у грі?

- Напевно, коли ми забили третій м'яч, після цього стало спокійніше.

- Такі перемоги надихають, особливо напередодні гри з донецьким «Шахтарем»?

- Звичайно. Цього року в Лізі чемпіонів ми ще не перемагали, тому відчуваємо лише позитивні емоції. На матч із «гірниками» налаштовуємося серйозно, хочемо виграти. З ними ігри завжди принципові, гадаю, буде цікавий матч.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер