Мігель ВЕЛОЗУ: «Вболівальники – наша додаткова мотивація»

Мігель ВЕЛОЗУ: «Вболівальники – наша додаткова мотивація»

В інтерв'ю кореспонденту офіційного сайту португалець розповів, як виконати це завдання і поділився своїми очікуваннями від майбутнього протистояння.

- Чи пам'ятаю я свій перший матч у складі «Динамо» проти «Шахтаря»? Звичайно. Я тоді ще отримав жовту картку, але, на жаль, не пам'ятаю, за що конкретно її отримав. У такому дербі завжди присутня боротьба. Очевидно, за якийсь із фолів я і заробив «гірчичника».

- Мігель, виступаючи за «Спортинг», ти зіграв чимало матчів проти «Порту» та «Бенфіки» головних конкурентів у боротьбі за перше місце в чемпіонаті Португалії. Порівняємо й загострення пристрастей в португальських дербі з українським дербі?

- У Португалії суперництво цих команд завжди було запеклим. Як там, так і тут всі футболісти прагнуть проявити себе і здобути перемогу.

- Ні для кого не секрет, що «Шахтар» уміє добре контролювати м'яча. Чи є це головним козирем гірників?

- Тому вони і на першому місці в турнірній таблиці. У «Шахтарі» зібрані хороші виконавці, але, незважаючи на це, ми будемо битися за перемогу, адже нам необхідно завоювати другу сходинку.

- Щоб впоратися з суперником, «Динамо» доведеться використовувати активний пресинг на кожній ділянці поля?

- Так! Але ми докладемо максимум зусиль не тільки щоб зупинити суперника, а й продемонструвати свою гру.

- Як нейтралізувати Генріха Мхітаряна, який на даний момент лідирує у списку бомбардирів чемпіонату України?

- Справа не в одному конкретному гравцеві, а в організації всієї команди. «Шахтар» – добре організована команда, тому не слід виділяти когось конкретного.

- Чи є якісь особливості у тренувальному процесі напередодні зустрічі з «Шахтарем»?

- Для нас кожна зустріч, незалежно від того, з «Шахтарем» ми граємо або з якоюсь іншою командою, наче фінальна. І в кожній ми повинні перемагати, щоб завоювати друге місце.

- Прогнозується, що на матч проти «Шахтаря» «Олімпійський» буде заповнений вщент. Чи є це додатковим стимулом для команди?

- Авжеж, присутність такої кількості глядачів, нашого другого гравця, які будуть підтримувати «Динамо», є стимулом показати свій найкращий футбол.

- Чи можна говорити про те, що зараз футболісти «Динамо» перебувають на піку своєї фізичній формі?

- Ми здобули три перемоги у трьох останніх матчах, що є підтвердженням цих слів. Це додає впевненості команді у своїх силах.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер