МІГЕЛЬ: «У Бразилії буде спекотно!»

МІГЕЛЬ: «У Бразилії буде спекотно!»

Збірна Португалії пробилася на ЧС-2014 однією з останніх. Зробила вона це в драматичному протистоянні зі шведами, і тепер із натхненням чекає на світовий футбольний чемпіонат.

- Це чергова мета, втілення мрії. На жаль, ми не змогли виконати головне завдання – вийти з першого місця в групі. Довелося пробиватися до Бразилії через стикові ігри. Але в підсумку ми продемонстрували блискучу командну єдність у прагненні потрапити на чемпіонат світу. Тепер потрібно якомога краще підготуватися, щоб гідно зіграти з класними збірними і пройти якомога далі, – вважає No.4 «селесао».

Мігель зіграв не останню роль в успіху збірної Португалії, що здолала в стикових матчах Швецію із загальним рахунком 4:2 (на фото).

Півзахисник також виступав на минулому чемпіонаті світу, а потім дійшов зі збірною до півфіналу Євро-2012.

- Головне, що ми тоді здобули, – це досвід. Ось тільки удачі не вистачило. У півфіналі з Іспанією нам не пощастило. Сам матч, на мою думку, вийшов чудовим. Можливо, якби нам трохи більше пощастило, – вийшли б у фінал. Чемпіоном у підсумку стала Іспанія, з чим я її і повинен привітати. Таке життя, – упевнений талановитий опорний півзахисник.

Чи зможе збірна Португалії розвинути успіх, який було досягнуто в Польщі та Україні? Адже Мігель і його партнери опинилися в одній групі з триразовими чемпіонами світу.

- Готуватися треба з особливою ретельністю. Такі збірні, як Німеччина, завжди є претендентами на перемогу в будь-якому турнірі. Також ми гратимемо зі збірною США, де футбол бурхливо розвивається, і командою Гани, яка вже виграла кілька турнірів в Африці і є серйозним суперником. Вона дуже сильна. У чемпіонаті візьмуть участь усі найкращі збірні світу.

Про можливість зіграти на такому турнірі можна тільки мріяти. Мені вдалося насолодитися цим почуттям у ПАР. Черговий такий виступ – мрія будь-якого футболіста. Особливо якщо врахувати, що Мундіаль відбудеться в Бразилії, де вболівальники обожнюють футбол. Це буде унікальна і незабутня подія!, – вважає наш представник в одній із найсильніших збірних планети.

До речі, вчора Мігель у рамках підготовки до фінальної стадії світового футбольного форуму взяв участь у товариському матчі з Камеруном, що пройшов у Лейрії на стадіоні імені Магальяеша Песоа.

Гра завершилася розгромною перемогою команди Паулу Бенту – 5:1. Друг Мігеля, найкращий футболіст світу минулого року Кріштіану Роналду, записав у цій 110-й ювілейній для себе зустрічі на свій рахунок 48-й та 49-й голи за збірну Португалії і став її найкращим бомбардиром в історії, обійшовши Педру Паулету, який зупинився у 2006-му році на позначці в 47 результативних ударів.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер