»Металург» З – «Динамо»: як це було

Історія протистоянь «Динамо» та «Металурга» (Запоріжжя) триває з сезону 1992/1993, коли команди вперше зустрілися в Запоріжжі. Той матч закінчився результативною нічиєю 1:1, що продемонструвало непоступливість запорізьких «козаків».

Загалом за цей час команди провели 34 матчі. 26 перемог на рахунку «Динамо» (вісім із них – з великим рахунком), шість матчів закінчилися внічию і дві перемоги в активі «Металурга». Різниця м'ячів вражає: на кожен гол запорожців «Динамо» в середньому відповідало трьома своїми – 78:24.

Найрезультативніший поєдинок було проведено в першому колі сезону 1998/1999, коли «Динамо» переграло «Металург» з рахунком 6:2. «Дублями» в цьому матчі відзначилися Андрій Шевченко та Валентин Белькевич. А найпопулярніший рахунок у протистояннях команд – 2:1 і 2:0. Такі результати фіксувалися по шість разів.

Найкращими бомбардирами в матчах між «Динамо» та «Металургом» є Сергій Ребров (на його рахунку 10 забитих м'ячів), а збоку запорожців – Валентин Полтавець (3 м'ячі). Відзначимо також, що колишній динамівець Максим Шацьких є автором єдиного хет-трику, зафіксованого в протистояннях команд (сезон 2002/2003).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер