»Металург» Д – «Динамо» – 0:0. Гірка, закономірна нічия

»Металург» Д – «Динамо» – 0:0. Гірка, закономірна нічия

У Донецьку на «Динамо» завжди чекають важкі матчі, без різниці протистоїть нашій команді «Шахтар» чи «Металург». Не став виключенням і звітний поєдинок. За в цілому рівної гри, хоча динамівці більше володіли м’ячем, суперники створили приблизно однакову кількість небезпечних моментів, жоден із них не спромігшись реалізувати.

Ледь встигли гравці та тренери пережити поразку від «Рубіна», як мали постати перед новим випробуванням. Утім, до такого графіку матчів потрібно бути готовим, проти «Динамо» в кожного із суперників особливий настрій, легких прогулянок ніде очікувати не доводиться. За день до гри за «молодіжку» зіграв Мілевський. За відсутності дискваліфікованого Єременка місце «під нападником» посів Шевченко, а на лівому фланзі захисту діяв Попов. Дві зміни у стартовому складі, які тренер «Динамо» провів після гри з «Рубіном».

Перші тридцять хвилин перевага була за господарями. Виявилось, підопічні Пятенка не мають наміру грати «на нічию», а хочуть атакувати й здобувати перемогу. У кількох моментах їм міг посміхнутися успіх, чого були варті удари Соареса та Димитрова. Номінально у донеччан у складі не виявилося нападників, але за рахунок активної гри півзахисників небезпека по черзі виходила від кожного з них. Можливо, саме так господарі мали намір ввести в оману Шовковського та його захист. Ближче до завершення тайму гості за рахунок контролю м’яча перехопили ініціативу, Аруна завдав класного удару, але вище, ледь не забив Ідейє – м’яча з лінії воріт вибив Голайдо.

Другий тайм динамівці загалом провели в атаці. «Металурги» лише зрідка переходили на чужу половину поля, давши зрозуміти, що нічия їх уже цілком влаштовує. До активу підопічні Сьоміна можуть занести останню третину гри. У ній м’ячі хоч і не забили, зате були показані швидкість, наполегливість, бажання. Зовсім трохи не вистачило для взяття воріт Алієву та Ярмоленку. Складно сказати, чому серйозний пресинг на ворота Бандури було вчинено лише наприкінці гри. Якби динамівці взялися за справу в атаці в першому таймі, успіх напевно їм би посміхнувся. І ще, що неодноразово супроводжувало гру команди в звітному матчі і напевно стане об'єктом уваги Сьоміна, – великий відсоток браку в передачах. Із такими показниками претендувати на щось серйозне в сучасному футболі не доводиться.

Друга нічия «Динамо» в чотирьох стартових турах чемпіонату. У турнірній таблиці вимальовується зрозумілість. «Шахтар» поки попереду, друге місце ділять «Динамо» та «Металіст», далі йде «Дніпро». Розстановка сил, прямо як в останніх двох сезонах. Щоб змінити ситуацію на свою користь, динамівці мають брати максимум у кожному матчі, залишаючи на полі всі сили й енергію. Лише так у футболі можна стати першим.

Он-лайн матчу

Фотогалерея матчу

МЕТАЛУРГ Д – ДИНАМО – 0:0

«Металург» Д:
12.Бандура, 20.Маріо Сержіо, 4.Чечер – кап, 84.Голайдо, 9.Лазич, 10.Рикарду Фернандеш (6.Мкртчян, 90), 17.Соарес (7.Морозюк, 79), 18.Димитров (19.Іванко, 73), 8.Пізеллі, 11.Казарян.

«Динамо»: 1.Шовковський – кап, 2.Данило Сильва, 5.Вукоєвич, 6.Попов, 7.Шевченко (36.Нінкович, 59), 9.Ярмоленко, 11.Ідейє, 15.Діакате, 20.Гусєв (8.Алієв, 68), 25.Аруна (19.Гармаш, 86), 34.Хачеріді.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер