Відбувся матч «За мир та єдність України»

Відбувся матч «За мир та єдність України»

У ці дні у приміщені Фан-клубу «Динамо» проходить виставка – соціальний благодійний проект «За мир та єдність України», який започатковано зі спільної ініціативи ФК ГенШтаб ЗСУ та ФК Ветерани «Динамо» Київ.

У рамках проекту організовано виставку вшанування героїв АТО, виготовлено портрети з розповідями про героїчні вчинки, звитяги наших воїнів.

Окрім того, в рамках проекту відбувся товариський матч між командою вболівальників (командою Фан-клубу «Динамо» Київ) та командою Збройних Сил України. Ця товариська гра відбулася в манежі навчально-тренувальної бази ФК «Динамо» в Кончі-Заспі.

Про її перипетії на полі не варто довго розказувати, адже головною метою було не виявлення сильнішої команди, а моральна підтримка тим, хто був у АТО й повернувся до мирного життя. Склад команди ЗСУ на 60% складався з воїнів АТО.

До слова, саме ця команда 6 вересня минулого року провела благодійний матч із командою зірок естради «Маестро» на стадіоні «Динамо» ім. Валерія Лобановського.

Команда збройних сил повела в рахунку після удару зі штрафного та добивання з близької відстані.

Та все ж матч, як і належить матчу за мир, завершився мировою – команда Фан-клубу зрівняла рахунок із пенальті. Отже, підсумок гри – нічия 1:1.

Після гри своїми враженнями поділилися організатори події.

Президент офіційного Фан-клубу ФК «Динамо» (Київ) Сергій Михайленко:

- Напередодні Дня Незалежності ми вирішили провести товариську гру між Фан-клубом «Динамо» (Київ) та командою воїнів АТО. Хороша вийшла гра, приємний вечір, хороший футбол та товариський рахунок. У наш непростий час потрібно зустрічатися та змагатися на футбольних полях, а не там, де проливається кров. Для нас це було справжнє свято, сподіваюся, для хлопців теж. Дякую їм за те, що знайшли час та приїхали до нас.

Це лише один із наших заходів. У ці дні у приміщенні Фан-клубу на стадіоні «Динамо» влаштована фотовиставка, присвячена воїнам АТО. У ній історія хлопців, які там були. Хтось із них, на жаль, загинув, хтось, на щастя, залишився живий. Кожен бажаючий може прийти до нас, подивитися виставку, дізнатися більше про наших героїв.

Капітан команди ГШ ЗСУ, майор ЗСУ Віктор Вікторович Трапезун:

- Перш за все, дякуємо Фан-клубу «Динамо» Київ за запрошення на цей матч. Ми постійно проводимо подібні матчі за мир та єдність, систематично граємо у футбол задля збору коштів на реабілітацію воїнів АТО. Наша команда практично на 60 відсотків складається з воїнів АТО. Я також уже двічі був там. Тобто, для нас футбол є засобом реабілітації, й ми дуже раді, що нас постійно запрошують на такі матчі.

Ми почали наші ігри у вересні минулого року. Це був матч «За мир та єдність» із зірками естради на стадіоні «Динамо». Потім розширили географію своїх ігор – грали в Житомирі, Чернігові й знову в Києві. Переважно беремо участь у благодійних матчах. Тож незабаром ми відзначимо рік нашого ФК ГШ ЗСУ.

* фото А. Куцан

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер