Матч українсько-французької дружби ЗМІ на «Динамо»!

Матч українсько-французької дружби ЗМІ на «Динамо»!

Завдяки всебічній підтримці ФК «Динамо» та особисто президента клубу Ігоря Суркіса, статус матчу було піднято на найвищий рівень й анітрохи не поступався офіційному. Працювало табло, диктор на стадіоні оголошував склади команди, юні вихованці динамівської школи подавали м'ячі, а в разі потреби медичну допомогу завжди могла надати бригада швидкої допомоги. Перед початком зустрічі гравці та глядачі дружньо привітали українського спортивного журналіста Анатолія Пількевича з 60-річчям. Ювіляр незабаром і сам вийшов на поле, намагаючись ні в чому не поступатися набагато молодшим колегам.

Середній вік гравців обох команд становив 30-35 років, а головними зірками на полі, чию майстерність не помітити було просто неможливо, виступили колишні гравці національних збірних України та Франції Сергій Нагорняк та Біксант Лізаразю. Забігаючи наперед, відзначимо, що кожен із них забив по два м'ячі.

Початок матчу неабияк підняв настрій гравцям. «Відкритий футбол», в якому за сім хвилин було забито чотири м'ячі, по два кожній із команд. Уже на 16-й секунді капітан українців Юрій Сай майстерно пробив повз воротаря. У складі «триколор» результативним ударом відповів Антуан Пласе. Потім майстерність показали Нагорняк та Лізаразю.

Наставник українських журналістів, старший тренер ДЮФШ «Динамо» ім. Валерія Лобановського Олександр Іщенко, давав слушні поради своїм підопічним, але...

Французькі гості більше володіли м'ячем, забивши ще чотири м'ячі. Українці відповіли влучними ударами Нагорняка та журналіста Євгена Греся. Підсумковий рахунок на табло динамівської арени – 6:4 на користь французів.

Під завісу зустрічі на стадіон приїхав Ігор Суркіс. Рахунок, зрозуміло, його не порадував, але й у ньому президент «Динамо» знайшов щось символічне. «Нічого, тепер увечері наша збірна обов'язково має перемогти», – зазначив Ігор Михайлович, подяку якому за можливість провести матч на одному з найкращих стадіонів країни висловили гравці обох команд.

Підвищена увага збоку журналістів та глядачів була прикута до іменитого Біксанта Лізаразю, який у свої ігрові роки вигравав чемпіонат світу, Європи, Лігу чемпіонів, Суперкубок УЄФА, чемпіонат та Кубок Німеччини. Працюючи зараз телевізійним експертом, Біксант нікому не відмовляв в інтерв'ю чи спільній фотографії. «Дуже добре зіграти у футбол з колегами з Києва. Хороша обстановка, чудове поле... У нашої команди є чудова традиція – під час виїзду зі збірною Франції ми зустрічаємося з колегами-журналістами з країни суперника. Раніше грали проти Італії та Німеччини, причому коли я виходжу на поле, Франція неодмінно перемагає. Так сталося і цього разу (сміється). Сьогодні був цікавий матч. У професійній кар'єрі в мене було амплуа захисника, але українці дозволяли мені грати в нападі. Часто підключався, навіть забив два м'ячі. Для мене це був безумовно цікавий виклик», – резюмував Лізаразю.

Організатором зустрічі з української сторони виступив відомий спортивний журналіст, керівник «Динамо Київ ТV» Сергій Полховський.

«Головний результат матчу – можливість познайомитися з колегами з Франції, зав'язати професійні та дружні знайомства. Ідея провести зустріч належить нашим французьким колегам, вони звернулися до нас із листом, в якому, серед іншого, було запитання: «Чи грають ваші журналісти у футбол?» Так виникла ідея провести матч, її підтримав Ігор Суркіс, надавши для цього всі можливості. Французи прийшли в повний захват. Вони думали, що все буде на рівні, але щоб на такому!.. Високим був і рівень підготовки обох команд. У гостей він виявився дещо вищим, це показала й мінімальна кількість замін, які вони провели. Українці показали бажання до боротьби, на останніх хвилинах могли й узагалі скоротити відставання в рахунку до мінімуму. Але головним переможцем у цьому матчі стала дружба».

Спільна фотографія на пам'ять, келих шампанського за пам'ятний матч. Увечері майстрів пера та мікрофону чекає напружена робота на НСК «Олімпійський», де зустрінуться національні збірні обох країн.

© www.fcdynamo.kiev.ua

* фото В. Тимченка

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер