Матч чемпіонату U19 «Динамо» — «Металург» на стадіоні «Динамо» з системою VAR

Матч чемпіонату U19 «Динамо» — «Металург» на стадіоні «Динамо» з системою VAR

На цьому поєдинку буде використовуватися система відеодопомоги арбітра (VAR) в режимі онлайн.

Нагадаємо, що це вже буде друга гра за участю команди «Динамо» (U19), у якій будуть використовуватися відеотехнології — у матчі 11-го туру проти «Карпат» (2:2) арбітри призначили пенальті у ворота однієї з команд після перегляду відео.

Відзначимо, що система VAR використовується в чемпіонаті України з початку нинішнього сезону. На поєдинках Прем`єр-ліги поки вона тестувалася в режимі офлайн, тобто арбітри, які слідкували за матчами через екрани моніторів, жодним чином не могли вплинути на рішення рефері, що приймалися на полі.

Віднедавна відеотехнології почали тестуватися на матчах молодіжних чемпіонатів U21 та U19. А вже з весняної частини сезону VAR буде використовуватися на регулярній основі й на поєдинках Прем`єр-ліги.

Старший тренер «Динамо» (U19) Ігор Костюк поділився думкою про впровадження системи VAR в Україні, яка в тестовому форматі функціонує в домашніх поєдинках юнацької та молодіжної команд «біло-синіх».

- VAR — це нормально, мені подобається. Це корисно командам, які весь час атакують, володіють перевагою. Тому що часто говорять про симпатії суддів до тієї чи іншої команди, частіше — до господарів. А завдяки VAR є можливість апелювати, переглядати спірні моменти. Сильним, думаю, ця система допоможе. Слабким — не дуже.

- Перенесення матчу з «Металургом» на стадіон «Динамо» ім. В.В. Лобановського — плюс для команди?

- Звичайно, хлопці відчувають інші емоції. Тому що поле на базі — це домашня атмосфера. А виходити на великий стадіон із трибунами — це зовсім інша відповідальність.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер