Марина Суркіс: «Продукція «Динамо» цікава всьому світові»

Марина Суркіс: «Продукція «Динамо» цікава всьому світові»

Стильний та зручний, з широким асортиментом та якісним обслуговуванням. Про черговий крок у роботі Комерційного центру клубу та плани на майбутнє розповіла його креативний директор Марина Суркіс.

- Такий топовий клуб, як «Динамо», просто зобов’язаний мати власний Інтернет-магазин. Наш попередній обслуговувався на сайті «Динамо Київ» від Шуріка, за що ми йому дуже вдячні. Коли я прийшла працювати в Комерційний центр, одним із перших завдань було розвивати саме Інтернет-напрямок. Адже ні для кого не секрет, що зараз в Україні та світі щороку збільшуються частка та обсяги торгівлі в Інтернеті. Новий сайт має багато функцій, що не були доступні на попередній версії. Тепер клуб має власну платформу, яку може розвивати та вдосконалювати. Через неї отримуємо необхідну в роботі статистику, відгуки від покупців. Перший місяць сайт працював у бета-версії, це дало нам змогу оперативно внести необхідні корективи.

- У процесі розробки використовували напрацювання Інтернет-магазинів провідних футбольних клубів Європи чи спиралися на власний досвід?

- Хочу відзначити суттєву допомогу, яку нам надала агенція «Смайл-Україна». Її фахівці мають провідний світовий досвід у створенні комерційних сайтів, у тому числі й футбольних, наприклад «Атлетико» (Мадрид). Я особисто й мої колеги аналізували роботу інших клубів – англійських, французьких та німецьких. Головне, що хотілося мати в результаті, – зручний та простий у користуванні Інтернет-магазин: щоб потенційний покупець в один-два кліки зміг обрати цікавий йому товар, замовити, оплатити та чекати доставки. В Україні є певні труднощі з безготівковою оплатою, покупці без особливого ентузіазму вводять дані своїх платіжних карток, побоюючись, що можуть бути ошуканими. Це загальна проблема, яка також позначається й на нашій роботі.

- Оновлений сайт зустрічає фотографіями відомих особистостей, насамперед гравців «Динамо», вбраних у одяг, що реалізується. Це додає симпатій відвідувачів?

- Провівши низку досліджень, зрозуміли, що найкраще вболівальниками сприймається, наприклад, динамівська форма, яку вдягнули безпосередньо футболісти клубу. Було влаштовано фотосесії, їх результати розміщено на сайті. Є й не футбольні особистості.  Олег Скрипка, який у багатьох асоціюється з народними мотивами, одягнув динамівську вишиванку.

- З усього асортименту продукції Комерційного центру що користується найбільшим попитом у покупців?

- Звичайно, це футбольна форма та одяг, який спільно з нашим партнером adidas представлений у широкому асортименті. Реалізується сувенірна продукція та аксесуари. Розширенням цих напрямків зараз активно займаємося. Є зацікавленість у колекції дитячого одягу, товарів для дому, вишиванок... У нас багато планів щодо розширення асортименту, щоб кожен уболівальник, у залежності від уподобань та можливостей, міг собі щось обрати.

Повну версію інтерв’ю з Мариною Суркіс читайте у свіжому номері журналу «Динамо Київ» (№4)

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер