Мар'ян Маркович: «Думаю, що невдачі вже позаду»

Мар'ян Маркович: «Думаю, що невдачі вже позаду»

 Сербський захисник «Динамо» в останніх матчах стабільно виходить в основі, на хорошому рівні виконує свою роботу та допомагає команді результативними ударами.

У матчі проти «Карпат» Мар’ян відзначився класним сольним проходом та своїм другим голом у чемпіонаті.

- Збираєшся стати кращим бомбардиром?
- О, ні (сміється). Це не до мене. У нас є кілька класних форвардів, нехай вони борються за це звання. Моя справа надійно діяти в обороні, підтримувати атаки з флангу. А забивати… Виходитиме – чудово, ні – у команді є кому цим зайнятись.

- У Запоріжжі ти забив зі штрафного. Звична для тебе справа?
- Виступаючи в Сербії, я достатньо забивав зі штрафних. І за «Млади Радник» і за «Црвену Звєзду». Для мене не проблема виконати подібний стандарт. Чи забиватиму в подальшому? У принципі, я не проти. У нас усе розписано – хто і з якої точки б’є під час матчу. Але якщо відчую, що можу безпечно пробити штрафний, то, думаю, хлопці поступляться правом удару. Усе, що робиться на кориcть команди, лише вітається тренерським штабом.

- «Динамо» знаходить свою гру? Проблеми позаду?
- Найближчі матчі покажуть. Ми виграли три останніх зустрічі і, в принципі, впевнені в своїх силах. Але попереду низка важливих зустрічей, у яких ми повинні здобути позитивний результат. Думаю, що невдачі вже позаду і ми набиратимемо оберти.

- Як тобі гралось у Сараєво? Не виникало навколофутбольних проблем?
- На щастя, ні. Ані гравці, ані вболівальники не ставились до проблеми сербської діаспори «Динамо» з ненавистю. Не влаштовували провокацій. Ну посвистіли трохи, так це звичне явище для всіх виїзних матчів. Я знаю кількох хлопців із «Сараєво», із тим же Груйїчем грали разом у «Црвені Звєзді». Так що все нормально, проблем не виникало.

- Діакате та Бангура стали гучними придбаннями «Динамо» цього літа. Як оцінюєш їхній потенціал?
- Дуже талановиті футболісти, які можуть серйозно допомогти команді. Бангурі буде дещо легше – він форвард, його справа забивати та атакувати. А ось Діакате доведеться призвичаїтись до вимог киян у грі в захисті. Коли він адаптується, то, думаю, стане провідним захисником команди. За межами поля вони приємні хлопці, із гарним почуттям гумору. Намагаються вникати в усі нюанси київського життя, потихеньку вчать мову, футбольну термінологію вже непогано засвоїли.

- Тебе не викликали на найближчий матч збірної…
- Це рішення Хав’єра Клементе. Єдине, що я можу зробити у такій ситуації – стабільно виступати в основі «Динамо» та довести, що заслуговую запрошення до національної команди. Зараз моє головне завдання – допомогти динамівцям перемагати в кожному матчі.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер