Максим КОВАЛЬ: «Головне – бажання та завзятість»

Максим КОВАЛЬ: «Головне – бажання та завзятість»

Говорячи мовою термінів, «булінг» – це психологічний терор, спрямований на виникнення у людини страху, підпорядкування його собі. На жаль, у наш час доволі поширеною є проблема насильства, в першу чергу психологічного, між дітьми. Найчастіше з нею можна зіткнутися на дитячих ігрових майданчиках, або у школі.

Щоб звернути увагу дорослих та дітей на дану проблему, організатори туру «Стоп агресії: зірки проти булінгу» – правозахисний центр «Ла Страда» та видавничий дім Sanomamedia – залучили успішних та відомих людей, одним із яких став голкіпер «Динамо» Максим Коваль.

20-річний футболіст із радістю відгукнувся на пропозицію, прибувши на зустріч із учнями 5-х класів. Максим, який нещодавно сам розпрощався зі шкільною лавою, а зараз є студентом запорізького університету, поспілкувався з хлопцями, терпляче відповівши на всі запитання, поділився спогадами про свої шкільні роки, а також дав кілька слушних порад на майбутнє.

- Стверджуватися за рахунок людини, яка фізично слабша за тебе, – не найкращий спосіб досягати успіху в житті, – каже десятирічним хлопцям та дівчатам Максим. – За особистим прикладом можу сказати: лише працьовитість, завзятість та бажання допоможуть досягти того, до чого прагнеш, що справді важливе для тебе.

- Ким мріяли стати в дитинстві?

- Із навчанням у школі в мене складалося не дуже, а єдиним улюбленим предметом була історія. Тому залишалася лише одна надія – футбол. Але якщо не брати до уваги спорт, думаю, пішов би служити до армії, до піхоти. З мене, напевно, вийшов би непоганий військовий.

- Складно грати на позиції голкіпера?

- Відверто кажучи, найважче в емоційному плані, адже навіть у самих непростих ситуаціях потрібно зберігати спокій та розсудливість.

- У доволі юному віці ви досягли того, про що мріє, напевно, кожен хлопчик. У чому секрет успіху?

- Будь-яка людина має можливість здійснити свою мрію, просто не кожен бачить її як мету. У тебе є дві руки та дві ноги – чим ти гірший за того ж Роналдо? Все залежить лише від тебе. Головне – бажання та завзятість.

Після завершення заходу юні шанувальники «Динамо» та Максима Коваля не втратили чудової можливості взяти автограф та зробити пам'ятну фотографію.

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер