Лукас буде грати за київське «Динамо»!

Лукас буде грати за київське «Динамо»!

Після закінчення цього терміну віце-чемпіони України отримають право викупити трансфер футболіста.

Народився Лукас 10 вересня 1988 в Ла-Коруньї. Дитинство дитини важко було назвати щасливим: «Коли я був зовсім маленьким, мене залишила мама. Не знаю нічого про те, де вона й що робить. Виховували мене бабуся та дідусь. Вони для мене все. Але й їх уже немає». Пройшовши початкову футбольну освіту в молодіжній команді «Депортиво Алавес», а пізніше в «Монтанерос» та «Орденес», він у 2007 році уклав свій перший професійний контракт із іменитим мадридським «Атлетико», виступаючи з 2007 до 2009 року за третю команду «матрацників».

Потім кар'єра форварда продовжилася в іншому столичному клубі – «Райо Вальєкано». Забивши за другий склад цього клубу в 2009 році 20 м'ячів, Лукас звернув на себе увагу тренерів першої команди, та невдовзі юний нападник став гідною заміною відсутньому через травму Давиду Аганцо.

З усіх іспанських клубів він обрав... «Карпати»


Молодий гравець атаки скористався своїм шансом та зміг заявити про себе повною мірою. Свій перший гол за основу «Райо Вальєкано» Лукас забив у матчі другого іспанського дивізіону з «Вальядолідом», своєю грою влітку 2010 року викликавши зацікавленість цілої групи клубів, таких як «Вільярреал», «Сельта», «Сарагоса», «Хетафе», «Вальядолід», «Альмерія». Але несподівано для багатьох в Іспанії Лукас опинився... в Україні.

На одному з матчів «Райо» форварда помітив провідний скаут львівських «Карпат» Ігор Йовичевич (у минулому гравець «Динамо» Загреб та «Реал» Мадрид). Найголовнішим мотивом переїзду Лукаса до Львова було бажання грати в єврокубках: «Перш за все, для мене це можливість показати себе на найвищому рівні. «Альмерія», «Хетафе», інші іспанські клуби дуже хотіли, щоб я перейшов до їхнього складу. Але я дуже хочу грати в єврокубках, я бачив матчі «Карпат» проти «Галатасарая» та дортмундської «Борусії», які мене вразили».

Йовичевич також не приховував радощі від підписання талановитого іспанця: «Ми побачили у цьому хлопці потенціал. Зокрема, я мав можливість спостерігати за його діями під час матчу Сегунди «Райо Вальєкано» – «Реал-В». Відразу було помітно, що Лукас грає на вищому рівні, ніж інші футболісти. Він добре рухається, правильно відкривається та має високу швидкість».

Перемога над «Шахтарем» та перехід до Києва

17 січня 2011 розпочався український етап футбольної кар'єри Лукаса. Дебютувавши у складі «біло-зелених», іспанець відразу виграв трофей. У січні 2011 року львів'яни посіли перше місце в турнірі Copa del Sol, перегравши у фіналі донецький «Шахтар».

Перший матч Лукаса в Прем'єр-лізі України відбувся 6 березня 2011 року в Києві проти місцевих «канонірів». Новачок вийшов на поле у стартовому складі, отримав попередження та був замінений на 60-й хвилині.

Загалом у другій частині сезону 2010/11 Лукас узяв участь у восьми матчах. Олег Кононов, який очолював тоді «Карпати», був задоволений, відзначаючи різноплановість гри новачка: «Лукас – гравець атаки. Він може зіграти центрального, а також крайнього нападника. Оскільки він відпрацьовує в обороні так само активно, як і в атаці, його можна використовувати в якості атакуючого хавбека. У нього є потенціал, він може багато забивати та віддавати гольові передачі. Лукас, що особливо цінно, здатний вирішити епізод на користь команди».

У сезоні 2011/2012 Лукас був одним із ключових, практично незамінних гравців «Карпат». Він провів 26 ігор у чемпіонаті, 23 з яких – в основі. Також форвард узяв участь у чотирьох кубкових матчах. Одну гру іспанець пропустив через дискваліфікацію за перебір жовтих карток, яких за сезон у Лукаса набралося сім.

Свій перший гол в УПЛ Лукас забив у першому домашньому матчі «Карпат» у новому сезоні. Ця подія сталася 17 липня 2011 року, коли в гості до «біло-зелених» завітав одеський «Чорноморець», додавши потім до завершення сезону 2011/12 ще п'ять влучних ударів.

Лукас узяв участь в обох перемогах «Карпат» над ірландським «Сент-Патрикс», із яких для команди розпочався єврокубковий сезон. Однак він тривав недовго – в раунді плей-офф «біло-зелені» поступилися ПАОКу. Після поразки в гостях, у Львові арбітр не зарахував чистий гол Лукаса за рахунку 0:1. У підсумку іспанець таки забив єдиний гол львів'ян із пенальті, а матч завершився внічию.

У чемпіонаті «Карпати» ледве врятувалися від вильоту, посівши третє місце з кінця. Справи львів'ян були значно кращими в боротьбі за Кубок України, в якому вони поступилися місцем у фіналі донецькому «Металургу» лише в серії післяматчевих пенальті.

У першій частині сезону 2012/13 Лукас став повноправним лідером атакуючої лінії «біло-зелених». Особливо успішним для нього видався поєдинок 14-го туру проти «Кривбасу», в якому іспанець зробив хет-трик. Загалом же на рахунку Лукаса перед стартом весняної частини сезону є вісім голів, один із яких він забив із пенальті.

Бомбардирські перегони іспанський голеадор продовжить уже у складі своєї нової команди. 1 березня 2013 в кар'єрі іспанського бомбардира настав новий, і будемо сподіватися, доленосний етап. Лукас став гравцем найтитулованішого клубу в Україні – київського «Динамо».

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер