Ліга Парі-Матч. 17-й тур. «Ворскла» – «Динамо» – 2:2

Ліга Парі-Матч. 17-й тур. «Ворскла» – «Динамо» – 2:2

Варто відзначити, що в Полтаві доклали всіх зусиль, аби матч все ж відбувся, хоча боротьбу зі снігом довелося вести до самого початку й навіть під час матчу.

Посеред тижня динамівці марно з’їздили до Охтирки, де газон виявився неготовим приймати матч, натомість команда Василя Сачка в середу провела кубковий матч у Дніпрі, припинивши участь у турнірі після поразки з мінімальним рахунком.

На гру з «Ворсклою» динамівці їхали денним швидкісним поїздом напередодні зустрічі. Сергій Ребров узяв до Полтави практично оптимальний склад серед наявних футболістів, які не перебувають у лазареті.

Початку гри передувала хвилина мовчання в пам’ять про футболістів та персонал клубу «Шапекоенсе», які загинули в авіакатастрофі. Потім пролунав стартовий свисток, і команди розіграли з центру поля червоний м’яч на сніжно-білому полі, з чим нічого не можна було вдіяти.

Судячи з усього, динамівці адаптувалися до незвичних для футболу умов швидше за суперників, і вже на п’ятій хвилині гри повели в рахунку. Стрімка атака завершилася пасом Мораеса на Сидорчука, який вчасно підтримав атаку та з кількох метрів переправив м'яча у ворота.

Відразу після цього Непогодову довелося реагувати на небезпечний удар Морозюка. Не менш гострими були удари й по воротах Артура Рудька. Спочатку динамівський кіпер перевів на кутовий м’яча після удару Турсунова, а за хвилину його підстрахувала стійка воріт, прийнявши на себе постріл Дитятьєва.

На 14-й хвилині під час кутового полтавчани порушили правила у власному штрафному майданчику, й арбітр призначив пенальті. 11-метровий чітко реалізував капітан «біло-синіх» Андрій Ярмоленко.

«Динамо» здобуло перевагу у два м’ячі дуже швидко й легко, але не минуло й хвилини, як «Ворскла» відіграла один гол. Після навісу з лівого флангу Санжар Турсунов із центру штрафного майданчика в дотик пробив повз Рудька.

А на 34-й хвилині динамівцям довелося все розпочинати з нуля, оскільки полтавчани зрівняли рахунок. На удар Кобахідзе метрів із 14-ти зреагував Рудько, відбивши м’яча трохи в бік, але у межах штрафного майданчика прямо на Павла Ребенка, який добре згрупувався та ударом у стрибку переправив м’яча у ворота.

До перерви динамівці продовжували атакувати та створювати моменти, але все ж відклали справу на другу половину зустрічі.

Після перерви характер гри дещо змінився, моментів поменшало. Хоча вже на початку тайму Кобахідзе втік на рандеву з Рудьком, але пробив повз ворота.

У динамівців моментів забити переможний гол було куди більше. Починаючи хвилини з 60-ї домінування підопічних Реброва на полі посилилося. Перший стовідсотковий момент мав на 67-й хвилині Ярмоленко, коли Гармаш вивів його віч-на-віч із голкіпером, однак Непогодов вчасно вискочив із воріт, скоротивши кут обстрілу до мінімуму, й Андрій пробив у голкіпера.

За десять хвилин уже Сидорчук мав виводити «Динамо» вперед після того, як Гармаш відкотив йому м’яча з правого флангу в район 11-метрової позначки. Сергій бив без перешкод, але не влучив у ворота – м’яч просвистів над поперечиною. А за кілька хвилин до того арбітр не вгледів фол проти Бесєдіна у штрафному майданчику «Ворскли», натомість нагородивши Артема попередженням…

У завершальні хвилини «біло-сині» збилися на навалу, але їм довелося боротися не лише із засніженим полем, а й із масованою обороною полтавчан, які захищалися всім складом. У підсумку матч завершився внічию, «Динамо» втрачає очки в Полтаві.

Ліга Парі-Матч. 17-й тур

03.12.2016. Полтава. Стадіон «Ворскла» ім. О. Бутовського. 1200 глядачів

«Ворскла» – «Динамо» – 2:2 (2:2)

«Ворскла»: Непогодов, Симінін, Пердута, Кобахідзе, Ткачук, Турсунов, Чеснаков (к), Одарюк (Бартулович, 59), Кравченко (Загорулько, 90), Дитятьєв, Ребенок (Зарічнюк, 82)

«Динамо»: Рудько, Морозюк, Віда, Хачеріді, Макаренко, Рибалка, Гармаш, Сидорчук, Циганков (Бесєдін, 59), Ярмоленко (к), Мораес (Громов, 81)

Голи: Турсунов (15), Ребенок (34) – Сидорчук (5), Ярмоленко (14, з пенальті)

Попередження: Дитятьєв (10), Чеснаков (14), Одарюк (25), Бартулович (65), Симінін (72) – Бесєдін (70)

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер