Ліга Європи. «Динамо» – «Челсі» – 0:5. Звіт про матч

Ліга Європи. «Динамо» – «Челсі» – 0:5. Звіт про матч

Після виїзної поразки в Лондоні тижнем раніше шансів пройти до наступного етапу динамівцям майже ніхто не давав. Але на кону був престиж клубу, і вболівальники, які практично заповнили трибуни НСК «Олімпійський», не пробачили би відсутність жаги до боротьби у своїх улюбленців.

Враховуючи кадрові проблеми, тренерський штаб «Динамо» випустив із перших хвилин на вістрі атаки Дениса Гармаша. На вихідних півзахисник забив два м’ячі у ворота «Арсенал-Київ», допомігши розгромити «канонірів», але одна справа забивати у ворота аутсайдера вітчизняної Прем’єр-ліги, і зовсім інша – протистояти топ-захисникам. Хоча Денис старався, навіть відправив м’яча у ворота в першому таймі, але гол не було зараховано через положення поза грою.

«Челсі» доволі швидко відкрив рахунок – уже в дебюті зустрічі після подачі з кутового Жиру (до речі, чемпіон світу-2018) головою спрямував м’яча у ворота «Динамо». Надалі гості невимушено продовжували контролювати м’яч, фактично не підпускаючи динамівців до власних воріт. На 33-й хвилині «Челсі» подвоїв свою перевагу: Маркос Алонсо вирізав ідеальний пас до штрафного майданчика, жоден із динамівців не зміг дотягнутися до м’яча, який ідеально ліг на ногу Жиру – у Бойко шансів парирувати удар впритул просто не було. А перед самою перервою і взагалі довели рахунок до розгромного – пройшла передача з правого флангу, і Алонсо в боротьбі з Бурдою таки проштовхнув м’яча до сітки з меж воротарського майданчика.

Ледь не єдиний момент у «біло-синіх», вартий уваги в першому таймі (окрім вищезгаданого гола Гармаша з офсайду), – це штрафний удар, коли Циганков метрів із 28-ми пробив спочатку в стінку, а повторний його вистріл заблокував у карному майданчику Рюдігер. Куди більше можливостей з’явилося у динамівців після перерви. Чого варті лише два удари впритул на 52-й хвилині – спочатку Гармаш влучив у воротаря, а за кілька миттєвостей Сидорчук поцілив у стійку. Але, не забивши самі, динамівці пропустили четвертий м'яч – Вілліан навісив зі штрафного з правого флангу, а Жиру головою пробив повз Бойка, оформивши хет-трик.

Незабаром лише блискавичний сейв нашого голкіпера, який у стрибку перевів м’яча в поперечину після потужного удару Маркоса Алонсо зі штрафного, врятував нашу команду від чергового пропущеного гола, ще в одному епізоді Денис обрав правильну позицію, коли Жиру замикав простріл із лівого флангу. Але на 78-й хвилині й динамівський воротар не зміг врятувати, коли партнери класним пасом вивели Хадсона-Одої на наші ворота, й молодий півзахисник (2000 року народження!) пробив повз Дениса.

До фінального свистка рахунок більше не змінювався – «Челсі» вже особливо не біг уперед, контролюючи м’яча в середині поля, а динамівці намагалися таки знайти бодай шанс в атаці, але безрезультатно. У підсумку, розгромна поразка 0:5 – але яким би прикрим не був результат, із кожного матчу, навіть найневдалішого, можна винести щось позитивне.

Ліга Європи, 1/8 фіналу, матч-відповідь

«Динамо» – «Челсі» – 0:5 (0:3).

15.03.2019. Київ. НСК Олімпійський. 64,830 глядачів

«Динамо»: 71. Бойко, 5. Сидорчук (к, 6. Че Че, 65), 8. Шепелєв (18. Андрієвський, 87), 10. Шапаренко, 15. Циганков, 16. Миколенко, 17. Сідклей (45. Смирний, 81), 19. Гармаш, 26. Бурда, 44. Кадар, 94. Кендзьора.

«Челсі»: 1. Аррісабалага, 2. Рюдігер, 3. Алонсо, 7. Канте (5. Жоржиньйо, 65), 12. Лофтус-Чик, 17. Ковачич, 18. Жиру, 20. Хадсон-Одої, 21. Дзаппакоста (26. Аспілікуета, 69), 22. Вілліан (к, 11. Педро, 74), 27. Кристенсен.

Голи: Жиру (4, 33, 59), Алонсо (45+1), Хадсон-Одої (78).

Попереджені: Миколенко (61) – Аспілікуета (73).

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер