Ліга Європи. 1/16 фіналу, матч-відповідь. «Динамо» - АЕК - 0:0. «Динамо» в 1/8 фіналу!

Ліга Європи. 1/16 фіналу, матч-відповідь. «Динамо» - АЕК - 0:0. «Динамо» в 1/8 фіналу!

У цьому поєдинку вирішувалася доля путівки до наступного етапу другого за престижністю європейського турніру.

У порівнянні з виїзною зустріччю в Греції тренерський штаб Олександра Хацкевича стартовому складі не зробив жоднї зміни, випустивши на поле ту ж 11-ку футболістів. Майже таким же залишився і список запасних гравців: лише Шабанова замінив Хльобас.

Перший тайм обидві команди почали досить активно, обмінявшись небезпечними моментами. У складі господарів їх на свій рахунок записали Денис Гармаш і Жуніор Мораес, а у суперника активними були Бакасетас і Хрістодулопулос. Після цього гра на полі ще більше загострилася. Динамівці змусили своїх уболівальників спочатку схопитися за голову, затамувавши подих, а потім з полегшенням видихнути, коли м'яч ледь не залетів у наші ворота після штрафного удару, але Морозюк встиг вчасно підстрахувати свого голкіпера, вибивши м'яч ударом через себе. У відповідь свою команду ледь не вивів вперед Дерліс Гонсалес, але Баркіса зміг перевести м'яч на кутовий.

Ближче до кінця першої половини зустрічі на полі стало багато боротьби, помилок і втрат м'яча, тож складно було віддати перевагу будь-якій з команд.

Після перерви більш активними виглядали греки: з дальнім ударом Галанопулоса впорався Бойко, як і з наступним несподіваним ударом в кут, який Денис ефектно відбив в падінні. Але дуже скоро динамівці перехопили ініціативу: Мораес обіграв захисника, увірвався до штрафного майданчика і здорово перекинув воротаря, але м’яч, який котився вже у порожні ворота, в останній момент вибив захисник Бакакіс. Тут же Морозюк здорово виконав штрафний удар, але Кадар головою трохи схибив. Ще після одного стандарту на добиванні опинився Шепелєв, але пробив  в руки воротарю.

У ці хвилини на полі йшла обопільно гостра боротьба, команди обмінювалися небезпечними моментами і не дозволяли нудьгувати глядачам на трибунах. В останні 15 хвилин поєдинку Олександр Хацкевич випустив на поле другого форварда Бесєдіна, очевидно, розраховуючи все-таки досягти перемоги в цій зустрічі. І тут же прекрасний шанс для цього з'явився у Мораеса після контратаки, але Жуніору забракло влучності, щоб влучити у дальній кут воріт. Через хвилину м'яч в сітку посилав уже Циганков, але воротар гостей знову продемонстрував реакцію, а той же Мораес не встиг на добивання. У час, що залишився до фінального свистка, ударами відзначилися Гонсалес після виходу один на один з воротарем і Хачеріді, але обидва свої моменти не реалізували. У підсумку, поєдинок так і завершився нульовою нічиєю, яка, завдяки голу на виїзді, дозволила «Динамо» пройти в 1/8 фіналу Ліги Європи.

Ліга Європи УЄФА. 1/16 фіналу. матч-відповідь

«Динамо» (Київ, Україна) - АЕК (Афіни, Греція) - 0:0

22.02.2018. Київ. НСК «Олімпійський». 27024 глядача

«Динамо»: Бойко, Шепелев (Бесєдін, 76), Морозюк (к), Мораес, (Шапаренко, 90), Циганков, Гармаш, Гонсалес, Буяльський, Хачеріді, Кадар, Кендзера.

АЕК: Баркас, Бакакіс, Лабропулос, Хрістодулопулос (Якумакіс, 74), Сімоеш (к), Араухо, Гало, Бакасетас (Клонарідіс, 70), Чигринський, Шоджаей, Галанопулос (Айдаревіч, 81).

Попередження: Сімоеш (19), Галанопулос (29), Гало (59), Шоджаей (80), Чигринський (90).

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер